Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Tunesien

På ørkentur
Rejsetips indsendt af:
Jesper Bagger
Farum
6. feb. 2009

I Tunesien skal du være opmærksom

Dette rejsetips handler om vores lille tur til Tunesien, der blev en stor oplevelse, men hvor vi blev klogere på en masse ting. Du skal fx være meget opmærksom.
Ankomst til Tunesien

Ankomst til Tunesien

Varmen og den sødlige duft ramte mig så snart jeg var stået ud af flyet. Dette var begyndelsen på en uge i det nordafrikanske land, et land der er muslimsk, et land hvis sydlige dele ligger i Sahara, mens der mod nord findes frugtbare floddale og kystsletter, et land som er holder fast på traditionerne, men samtidig har fundet ud af at drage nytte af deres solrige badesteder ved at have en stor turisme.

Det er vigtigt for mig at understrege at jeg ikke fraråder andre til at tage dertil, men derimod bare ønsker at folk konstant skal have hovedet med for ikke at blive snydt.

Jeg var afsted med mine to børn på 16 og 13 og min kæreste med hendes lille søn på 5.

Vær hurtig og opmærksom

Det er vigtigt at man er bevidst om der konstant er nogle der prøver at drage fordel af ens uvidenhed. Vi lærte at man skulle være konstant på vagt. Allerede uden for lufthavnen var der en lille mand der prøvede at løbe med vores kufferter. da vi var på vej ned mod bussen for derefter at kræve hvad der svare til 100 kr for det. Derfor hold fast i taskerne og lad ingen prøve at hjælpe jer med det.

Vi skulle bo på et trestjernet hotel, dette var af en rimelig god standart og poolen og havet der lå ud til var det smukkeste man kan tænke sig.
I de fleste byer i Tunesien er der en basar, den ligger typisk i midten. Det kan varmt anbefales at gå ture i dem, duften fra de stærke krydderier, larmen fra de mange handlende og de eksotiske varer gør at alle sanser bliver forkælet. De mange købmænd lokker og trækker i en for at få en til at se på ens varer. Det er vigtigt at man kan sige fra og at man ikke smiler for meget. Hvis man har døtre med skal man hele tiden vide hvor de var. Min datter var ude for en meget ubehaglig oplevelse hvor mand prøvede at holde hende fast og tvinge hende til at kysse. Vi andre havde ikke set hun ikke var med mere og var derfor bare gået videre. Det er også derfor jeg har brug for at skrive dette, det er vigtigt at andre turister ikke kommer ud for denne oplevelse. Man skal være konstant være på vagt.

Når i sætter jer ind i en Taxa er det også vigtigt at i hvilket nummer bilen har, dette står øverst. På denne måde kan være sikker på at hvis man glemmer noget eller hvis man bliver snydt at man har en chance for at anmelde det. I skal heller ikke aftale en fast pris med chufføren inden men derimod bede ham starte taxameteret, så kan han ikke snyde jer og der er en meget lav pris med taxameteret.


starwars er optaget midt ude i Sahara
starwars er optaget midt ude i Sahara

Ud i Sahara

Jeg vil anbefale alle der har mulighed for det til at tage med en af de planlagte ture som det rejsebureau har lavet ud i ørkenen. Det er klart det bedste på hele turen og det der gør at jeg trods alt det andet stadig vil anbefale Tunesien til andre. Aldrig har jeg set noget så smukt, vi var ude i 4 dage, red på kameler, havde ørkenræs, så solen stå op over udtørrede saltsøer, ungerne var helt vilde med det, dog vil jeg sige at det var lidt for meget for den mindste, tror man skal være lidt ældre. Om natten sov vi i et oaseby på et luksuriøst hotel, om dagen fik vi nogle af de største oplevelser som vi alle vil huske i meget lang tid.

Jeg vil sige at dette var en tur for livet, på godt og ondt, jeg vil ikke have været den foruden men samtidig ville jeg ønske at vi havde været mere oplyste i hvor opmæksom man skal være.

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/rhodos/rhodos-en-perle-i-det-graeske-oehav-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.