Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Alanya

Når du rejser til Alanya i Tyrkiet, kommer du til sydkystens ubetinget populæreste rejsemål. Alanya ligger lige ud til Middelhavskysten med de dramatiske Taurusbjerge i baggrunden. På klippehalvøen står Alanyas varetegn, den gamle fæstning, og spejder ud over området. Alanya har alt der skal til for at få en skøn ferie for alle aldre. Du har masser af shopping, forlystelser, pragtfulde strande, restauranter, cafeer, barer og diskoteker at vælge mellem. Mange danskere er da også faldet pladask for Alanya og vejret, og har investeret i en sommerresidens. Trods Alanyas hektiske tempo skal du ikke bevæge dig langt væk før du ser det ”autentiske Tyrkiet”.

Alanya - Tyrkiets populæreste feriemål

Strande til afslapning og masser a action i Alanya

Strand nær Alanya
Rejser du til Alanya for at slappe af, er du kommet til det helt rigtige sted. Find en liggestol under en parasol og drøm dig langt væk fra hverdagens hektiske liv. På begge sider af borghøjen i Alanya ligger lange indbydende strande. Der er alt fra fint sand, grovkornet til sten og klippestrande. På østsiden af borghøjen ligger den måske mest børnevenlige strand, hvor der er rimelig lavvandet.

Er du en ”adrenalin junkie”, kan du i stedet kaste dig ud i de mange vandsportsaktiviteter og fyre den af. Du kan vælge mellem alt fra vandski, jetski, bananbåd, paragliding, dykning, beachvolley og meget mere.

 

Når solen går ned over Alanya

Du kan vælge mellem utallige restauranter i Alanya med mad fra hele verden og menukort på flere sprog… også på dansk. Disse steder er oftest dyrere end de lokale spisesteder og hvorfor ikke nyde den herlige lokale mad fra det tyrkiske køkken, når du nu rejser til Tyrkiet?

Er du til fest og farver, så har Alanya et herligt natteliv. Det har ungdommen også fundet ud af. Fra natklubberne blinker neonlyset og rytmerne vælter ud af højttalerne og spiller op til livlig dans ud til den lyse morgen.
Marked i Alanya

Shopping i Alanya

Selvfølgelig skal du shoppe når du nu rejser til Alanya. Du kan gøre en masse gode ”røverkøb” på fx Den Store Bazar”. Tidligere kunne det være en prøvelse at komme i gennem markedet med alle tilråbene fra butiksejerne og den meget insisterende tilgang til turister.

Nu er der heldigvis blevet strammet for reglerne fra borgmesteren side, og butikker der er for aggressive overfor mulige kunder bliver ofte lukket. I dag kan du stadig købe billigt tøj og smykker, og så er der alle de fristende tyrkiske delikatesser og krydderier. For at få de bedste priser, skal du huske at prutte om prisen.
Tyrkisk bad i Alanya

Wellness i Alanya

Du kan blive forkælet på alle måder hvis du rejser til Alanya. Prøv et tyrkisk bad (hamam), hvor du får den helt store omgang. Du får et dampbad, bliver skrubbet, skyllet og får massage. Det er simpelthen en totaloplevelse. I Alanya er der efterhånden også skudt utallige skønhedssaloner på, der tilbyder alt fra massage, ansigtsbehandlinger og manicure. Det hele til meget fornuftige priser.

Udflugter omkring Alanya

Rafting på Köprülü floden
Du kan finde en udflugt eller selv leje en bil og opleve området omkring Alanya. Rejser du til Alanya og lejer du en bil har du friheden til at stoppe præcis når du ønsker det. Du kan køre op i bjergene bag Alanya. Du skal faktisk ikke køre langt, før du befinder dig i en hele ”anden verden”… det ægte Tyrkiet. Stop ved en lille bjerglandsby og oplev hverdagslivet, der står i skærende kontrast til Alanyas mere travle tempo.
 
  • Du bør også opleve Dim-grotten ca 10 km fra Alanya. Det er en af Tyrkiets største drypstenshuler med fantastiske klippeformationer.
  • Mamure Kalesi borgen er bestemt også et besøg værd. Det er måske Tyrkiets mest imponerende middelalderborge, der ligger lige ud til havet.
  • Hvad med en rafting tur ned af en Köprülü floden. Den er ikke for vild, så alle kan være med. Det er skønt at opleve naturen på tætteste hold. Du kan kombinere turen med ruinbyen Selge og en lille traditionel landsby i nærheden.
 

Billeje i Tyrliet

Sammen med vores samarbejdspartnere giver vi dig den bedst mulige billeje, når du rejser til Alanya i Tyrkiet. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på nedenstående link:
Lej en bil i Tyrkiet
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.