Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Alanya

Læs mere om rejser til Alanya

Alanya har det hele...og lidt til
Rejsetips indsendt af:
Per Østergaard
Kjellerup
23. jan. 2010

Alanya har det hele...og lidt til

Vi har efterhånden været mange steder i Tyrkiet, men Alanya slår dem alle!!

1. gang .... og så var vi solgt.

Vi bessøgte Alanya første gang i 1996. Vi boede på et af de aller første hoteller man kommer til, når man kommer med bus fra Antalya, altså ved Cleoprata-stranden. Vi har nu været i Alanya 10 gange, og vi bor stadig helt ude ved byskiltet mod vest.

Det har været spændende at følge med i byudviklingen alle disse år. Første år var hotellets nærmeste nabo en tomatmark med et lille træskur, hvor der boede en ældre mand sammen med et mulddyr. En sen eftermiddag gik jeg ned til ham med en plastikpose og en pengeseddel - værdi ca. 2 kr. Jeg fik hele posen fuld, adskillige kilo, men jeg er helt sikker på, at jeg ikke var den eneste der gjorde en god forretning.

Nu er tomatmarken blevet til en langtidsholdeplads for busser og mulddyret er sikkert gået på aftægt.
Nu kan det måske opfattes som en negativ udvikling, men det er ikke tilfældet. De mange busser indikerer at infrastrukturen er blevet udviklet i området, og det er i høj grad tilfældet. Veje er blvet asfalteret, der er mere direkte veje fra lufthavne til byerne, der er et bedre el-net, så el-afbrydelser ikke længere sker hver aften

Se så at få brugt nogle Lira

Det er slet ikke svært at få brugt nogle af de lokale penge, men først skal man jo have fat i dem. Lad enedelig være at veksle i lufthavnen, det er det rene tyveri. På de fleste hoteller kan man veksle et par hundredekronersedler, så man kan få startet ferien. Det bedste er at finde et postkontor PTT, der fåes den bedste kurs.

Vi har flere gange købt smykker hos Bahran som ligger på venstre hånd på den gennemgående gade i byen, i nærheden af markedspladsen. De taler engelsk, svensk og --tyrkisk!! Vi har fået fremstillet ringe og vedhæng efter vores eget design, det var spændende.

Når sulten melder sig, kan man måske finde Ravza, og jeg vil godt råde alle til at lede længe, for det er værd af lede efter. Gå ned ad guldgaden(Damlatasgadens fortsættelse) og drej til højre ved nedsidste mulighed i bazaområdet.

På Ravza sidder tyrkerne på første sal, turisterne midt mellem trøjer og bluser fra naboforretningerne og tjenerne iler rundt og opfylder kundernes kulinariske ønsker. Vi anbefaler Alanyakebab, lammekoteletter og Chicken pot. Hvis man ikke kan spise uden at drikke øl eller vin til maden, skal man finde et andet ted, for på grund af deres religion serfveres der ikke alkohol. Prøv deres Ayran...en kærnmælkslignende drik...og så er colaer jo altid godt.

Min datter troede, det hed Dolbus

Tyrkernes bybussystem er unikt. Der kører 12-15 personers busser fra den ene ende af byen til den anden fra tidlig morgen til sen aften. Det koster ikke meget, og hvis man sidder bagest i bussen og ikke kan komme til at aflevere penge til chaufføren, så giver man dem bare til den, der sidder foran én. Så vandrer pengene frem og byttepengene tilbage.

Der kan sagtens være 20-25 personer i sådan en bus, så står man bare lidt tæt. Ved sådanne lejligheder mærker mn, at mange tyrkere bruger samme deoderant, og at denne ikke kan sælges i Danmark.

Morgenmad på turisttyrkisk.

Som sikkert mange andre, har vi også ferietraditioner. Én af disse er morgenmaden. Vores morgenmad består altid af tyrkisk yoghurt (fedtprocenten kan vi ikke lige finde ud af, for emballagen er på udenlandsk) - med honning over. En perfekt og velsmagende start på dagen, og måske medvirkende til, at vi aldrig har haft turistmave dernede. Tilfrokost nyder vi altid frisk frugt i massevis, ja måske endda rigeligt - og det er måske medvirkende til, at vi aldrig har haft maveproblemer af den anden art heller!!!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Alanya

Hoteller i Alanya
Rejser til Alanya
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.