Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Alanya

 • Pilgrimsrejse fra Alanya

  (Bedømt af 1 person)
  10.02.13: Dan Lind Hansen
  Hej! Jeg har i forbindelse med rejse til Alanya i Tyrkiet besøgt Konya som ligger 5 timers buskørsel fra Alanya. Der har jeg besøgt et mausoleum for en muslimsk mystiker kaldet: Rumi eller Mevlana.
  Se hele rejsetippet
 • Restaurant og underholding i Alanya

  (Bedømt af 4 personer)
  29.05.12: Hanne Hougesen
  Der aller bedste sted at gå ud og spise og ha`en festlig aften er Queens Garden som ligger inde midt i Basaren. Maden er fantastisk og der er en god og hyggelig stemning.
  Se hele rejsetippet
 • Alanya By Night

  (Bedømt af 3 personer)
  14.05.12: Alba
  Alanya om natten er helt klart noget der skal opleves.
  Det hele foregår på "The Harbour" og området er spækket med alt hvad hjertet kan begære.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Alanya

Rejsetips af samme forfatter

Lidt tips om Alanya
Rejsetips indsendt af:
Skagen
12. juli 2012

Lidt tips om Alanya

Vi har været i Alanya 12 gange, og vi bliver ved med at komme der. For os er det ren ferie. Om dagen ligge ved poolen og måske få dagligt massage på hotellet.
Ud og spise godt om aftenen. Og derefter slendre ned imod basaren for at shoppe. Mange gange kommer vi dog ikke så langt, fordi der er mange små butikker hele vejen til basaren.
Eftersom vi har været der så mange gange, har vi nogen tips vi gerne vil dele med andre.
en lille brøkdel af det store Tirsdagsmarked.
en lille brøkdel af det store Tirsdagsmarked.

"Tirsdagsmarked"

Vores faste tradition er det vi kalder "tirsdagsmarkedet". Det kalder vi det dog kun fordi det altid er hver tirsdag :-)
Det ligger ude i Saray kvarteret. I nogen haller der hedder Tropicana hallerne. Det er et overdækket fiskemarked, lige udenfor er der et kæmpe frugt og grønt marked. Og lige på den anden side af vejen er der en hel gade fyldt op med tøj, bælter, tasker og sko. Og her kan man nogen gange gøre en bedre handel, end i basaren i byen.
Det skal lige siges, at fiskemarkedet er hver dag i Tropicana hallerne.

flåden, som fungerer som restaurent.
flåden, som fungerer som restaurent.

Riverpicnic

En anden oplevelse man næsten skal unde sig, når man er i Alanya, er at aftale en pris med en taxi for at køre på river picnic ved Dimcay floden. Det er en kæmpe oplevelse, hvor man sidder på tømmerflåde i floden og spiser. Når tjeneren så kommer med maden, hiver de tømmerflåden i land, serverer manden og skubber flåden ud igen.
Føler man for det, kan man tage en svømmetur i det kolde vand i floden. Mange steder er der også en vandrutchebane og et langt tov, til en svingetur( som tarzan)
Man kan selvfølgelig også vælge at leje en bil, og selv køre en tur på river picnic. Men det er ikke billigere end at tage en taxi, og så skal man ikke tænke på at forblive ædru. For at køre i taxi i Alanya koster ikke ret meget.
Mulighed for en lille snak, efter showet er slut.
Mulighed for en lille snak, efter showet er slut.

Palm Beach.

På Palm Beach kan man opleve mange forskellige danske kunstner optræde. Det kan typisk være Amin Jensen, Kandis, Uffe Holm, Frank Hvam og mange flere. Der kan man købe billet til showet hvor det også indgår mad. Maden er ikke noget at skrive hjem om. Men der er meget at vælge imellem, så det skulle nok kunne lade sig gøre at finde noget man kan lide.
Efter spisningen, går de kendte på scenen. Det er et mere intenst show, fordi der ikke kan være plads til så mange, som hvis man skulle opleve dem herhjemme. Efter showet går man bare op i baren, så kan man få taget billeder og udveksle nogen ord med de kendte.
Palm Beach ligger lige ved indgangen til Alanya.

Vandland.

Inde midt i Alanya by, på Ataturk Cad, ligger et meget stort vandland. Der findes alle mulige slags forlystelser i vandet. Stort bølgebassin og optil flere vandrutchebaner. Det er værd at besøge, hvis man har børn eller unge mennesker med på ferie. Man betaler indgangen, og så kan man ellers bare lege løs hele dagen.
Sammy optræder på restaurenten.
Sammy optræder på restaurenten.

Sammy`s Place. Super godt spisested.

Søger i et godt sted at spise, så skal i tage på Sammy's place. Det ligger på Turkmenbasi Cad. 07400 Alanya. Tlf. 00 98 530 921 8364.
Vi kan ikke sige nok godt om det sted. Vi besøger ALTID Sammy, når vi er i Alanya. Og hver gang er der knus og kram, som var det vores egen familie medlem.
Du kan også søge på sammy's place Alanya. Så kan du se feststemningen. Men lad jer ikke forblænde af at han danser med 1 øl på hovedet. Vi har oplevet han danser med hele 10 halv liters øl, og samtidig rulle på en fustage øl. Han har endda været optaget på tyrkisk x-factor, som også kan ses på you tube.
Man får ikke bare super god mad og service, man får også altid underholdning.

Lidt tips om Alanya

Kommentarer til rejsetippet om Alanya

Vejret

20/08 2012 Susanne Simonsen
Der er ikke de 20-22 grader du efterlyser. Jeg vil skyde på ca 15 grader. Og i vintermånederne er der også en del større risiko for regndage.

vejret

19/08 2012 karsten kim
hej og tak for gode tips

jeg står og skal til belek i februar måske først marts
men er meget i tvil om det er for tidligt at tage af sted
med henblik på godt vejer vi behøver ikke 30 grdaers varme gerne 20 til 22 grader er der det i februar månede hilsen karsten
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Alanya

Hoteller i Alanya
Rejser til Alanya
Denne side er udskrevet d. 17. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/rom/orange-hotel-rome.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.