Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Alanya

Læs mere om rejser til Alanya

Mænge dig med lokalbefolkningen..
Rejsetips indsendt af:
Iben Hedemann
Viborg
23. marts 2009

Mænge dig med lokalbefolkningen..

Hvis man mænger sig med lokalbefolkningen i Tyrkiet, vil man opleve en fantastisk gæstfrihed, og er man heldig ligesom min familie og jeg, tager de jer med til de "gode" steder!!
Yakup, min mor og min papfar i byen
Yakup, min mor og min papfar i byen

Venlig lokalbefolkning og nye vener!

I 2007 vandt min familie en tur til Tyrkiet. Dette skulle blive den føste gang vi skulle på charterferie. Vi glædede os helt vildt, og den tyrkiske befolkning skulle vise sig at være.. ..fantastiske.Vi boede på et lille hotel, der hed Maren Beach, med omkring 600 m til centrum og stranden kun 150 m væk. Et super dejligt hotel, der ikke var plaget af den typiske turist facade med 500 værelser og pools i mange former. Ingen fancy hotel lobbies eller smarte buffeter. Helt nede på jorden og super dejligt personale!!Personligt bryder jeg mig ikke om at være "turist". Jeg vil bare gerne lære menneskene at kende og hygge mig med røverfortællinger og lokal historie og tradition. Der skulle da heller ikke gå længe inden jeg var i snak med personalet på hotellet. Vi havde det så hyggeligt, og den sidste aften i Tyrkiet, var vi da også et smut i byen med den ene tjener, Yakup.Vi mødte også Levend, som var fotograf, hvilket jeg nu er ved at uddanne mig til, så vi havde meget at snakke om! Vi tilbragte en noget nær 7 timer sammen med ham en aften, inden han vidste os et lille spisested, hvor vi kunne få lidt mad. Selv måtte han traske hjem, for der var Ramadanen, hvilket er den muslimske fastemåned. Levend har jeg også godt kontakt til i dag!
Dim Cay
Dim Cay

Ved Dim Cay med Yakup.. ..og mødet med alle de andre!

Året efter vendte vi frygtløse tilbage. Hotellet var det samme, men alt personalet var skiftet ud! Det var vi dog lidt triste over, men jeg havde holdt kontakten ved lige med Yakup, og ham mødtes vi med den første dag. Vi snakkede så godt sammen og havde sjove stunder, og han inviterede os med op til Dim Cay, der er et område, cirka 30 min. udenfor Alanya, hvor vandet fra bjergene danner en lang flod. Der er restauranter med "tømmerflåde-servering", altså hvor man sidder ude i vandet, langs floden.Der kommer en del turister derop, men ikke der hvor vi var! :) Lokalbefolkningen kender jo "deres steder", og når man først har udvist respekt og venlighed overfor dem, viser de dig gerne lidt mere af deres land! Vi havde en kanon hyggelig dag ved Dim Cay!!!Også receptionisten, Murat, blev jeg gode venner med, og vi sad oppe om natten og så film, mens kokken kom forbi og lavede mad til os! Jeg mødte en anden dansk pige dernede, og vi var sammen i byen, med en tjener, Mehmet og hans kammerat, Fatih.Derudover blev jeg rigtig gode venner med Engin, der "tilfældigvis" havde en motorcykel som vi drønede en hel del rundt på..!! Det var sjovt! Engin arbejdede ikke på hotellet, men mødte ham ved en tyrkist aften på hotellet!Om det så var folket i butikkerne på gaden, har vi været heldige, for de har alle været så flinke og de husker ansigter meget godt! :)Disse to ferier havde aldrig været det samme uden kontakten til lokalbefolkningen! De har gjort vores ophold uvurderlig og vi er dem meget taknemmelig for deres venlighed og åbenhed!!Den dag i dag har jeg stadig kontakt til næsten alle og påskeferien skal da også bruges på en tur til Istanbul og Eskisehir, hvor jeg skal besøge Engin, og komme lidt tættere på lokalbefolkningen...
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Alanya

Hoteller i Alanya
Rejser til Alanya
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/tyrol/hopfgarten/landhaus-andrea.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.