Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Alanya

Læs mere om rejser til Alanya

Rejsetips af samme forfatter

Spar masser af penge på shopping i Alanya
Rejsetips indsendt af:
Fredericia
25. okt. 2011

Spar masser af penge på shopping i Alanya

Ferie i Alanya. Jeg har nogle gange været på ferie i Alanya i Tyrkiet. Når man ser udviklingen gennem de sidste 20 år, er byen blevet meget stor, og f.eks. sælgerne blevet meget mere påtrængende, end de var tidligere.
Derfor er shopping ikke altid så hyggeligt længere....
Sælgerne er for påtrængende, og priserne er blevet en del dyrere.
Men der er håb forude.

Da vi var der der sidst ( sommeren 2011 ) tog vi til feriebyen Mahmutlar et par dage, byen ligger kun 11 km fra Alanya centrum. Der er nemt og hurtigt med dolmus ( koster kun 2,5 lire )

Byen er de senere år vokset, og fungerer nu som en selvstændig by, med både forretninger, hyggelige restauranter, og 2 ugentlige markeder, hvor der sælges alt fra tøj, tasker, lædervarer, sko , til frugt, grøntsager
Hvad enten du tager til bazaren eller i de "almindelige" butikker, er shopping helt anderledes her , end i Alanya.
Du får lov til at kigge i fred, der er ingen påtrængende sælgere, som vil hive dig ind i butikkerne.

Derudover er priserne helt anderledes end i Alanya.
Vi havde f.eks. set på sko, som i alanya kostede 100 lire, vi pruttede selvfølgelig om prisen, men kunne ikke få dem længere ned end 40 lire.
I Mahmutlar var startprisen på de samme sko kun 25 lire, vi kunne så kun prutte dem ned til 20 lire, men det var trods alt også kun halvdelen af det, vi skulle give i Alanya.

Der var mange ting, som tøj, sko , bælter m.m. , hvor vi sammenlignede prisen på varer, som var nøjagtig ens, på alle tingene var priserne en del lavede i Mahmutlar , på de fleste ting faktisk 50-75 % billigere end i Alanya.

Så når jeg næste sommer igen drager til Alanya, dropper jeg helt shoppingen i byen, og tager istedet dolmus`en de 11 km., så får jeg en hyggeligere shopping, samt meget mere for mine penge.

Shopping
Markeder

Kommentarer til rejsetippet om Alanya

Marmuthlar v. Alanya

12/10 2015 Hanne
Jonas , der ligger en by ved navn Marmuthlar ca. 11 km. Fra Alanya . Om der ligger andre byer med samme navn, andre steder i verden, ved jeg ikke ....

Jeg syntes det ligger længere væk end 11 km

11/10 2015 Jonas
Når jeg finder Mahmutlar ligger det en 6 timers kørsel i bil væk. Jeg kan ikke rigtigt få det til at passe med 11 km fra alanya. Så hvilken Mahmutlar snakker i om i dette indlæg. ?

Tak, Bettina

10/04 2012 Hanne
Tak, Bettina.

Vi regner med at tage til Tyrkiet igen til sommer. Hvor vi ender , ved vi ikke.....

Men en ting er sikkert, vi skal på shopping i nogle af små-byerne.....

Shopping

24/02 2012 Bettina Langkow
Hej. Ja du har ret i at priserne er helt anderledes i Marmuthlar ikke mindst når man skal spise. Det er også en del hyggeligere når man kan sidde i fred når man spiser. Vi kommer også til Tyrkiet to til tre gange om året fordi vi har en lejlighed der,som ligger ca tyve øst for Alanlya så også derfor er det en fordel for os at handle i Marmuthlar. Rigtig god ferie til jer når næste tur kommer :)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Alanya

Hoteller i Alanya
Rejser til Alanya
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.