Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Alanya

Læs mere om rejser til Alanya

Svøm i isvand og vandfald i naturskøn kløft ved Alanya
Rejsetips indsendt af:
Charlotte Christensen
Rønnede
25. maj 2010

Svøm i isvand og vandfald i naturskøn kløft ved Alanya

Et rejsetip til en billig, smuk og betagende tur til en overset kløft nær Alanya i Tyrkiet, der også bød på gode fortællinger om tyrkisk kultur.

Tilfældighed med smukke følger

Vores tur til Alanya på Tyrkiets riviera i sommerferien førte os ved en tilfældighed op i bjergene til den smukke kløft Sappadere Canyon.
For cirka 350 kroner havde vi en dejlig dag i selskab med en taxachauffør som guide. Han var selv født og opvosket i bjergegnen omkring kløften og fortalte vittigt og kærligt om livet i de små landsbyer, vi kørte igennem. Om det nye flotte lægehus med bjergudsigt, hvor ingen storbylæger gad at arbejde. Om skildpadderne, som lå og solbadede på de smalle bjergveje og om prisen for en god brud i nutidens Tyrkiet.

Nysmeltet sne i sommervarmen

Opfyldt af indtryk fra den spændende, tyrkiske kultur og levevis nåede vi efter en times køretur til kløften.
En lang og lidt smal træbro ledte os ind mellem de knivskarpe og 20-30 meter høje kløftekanter. Under os fossede en hidsig, klar strøm af nysmeltet sne fra toppene af de mange store Taurusbjerge.
Langs træbroen, som er cirka en kilometer lang og går svagt opad, var der bygget trapper ned til det fristende kolde vand. De 38 graders stegende varme på broen i kløften, lokkede de yngste i familien ned ad trapperne, hver gang vi mødte en ny.
Broen bugtede sig om klippehjørner og førte os efter endnu et sving lige i armene på tre vovemodige og livsglade tyrkiske drenge i 12-13 års alderen. De kravlede adræt op ad klippekløftens stejle kanter for straks efter at springe ned i det kolde vand syv otte meter nede.

Nærkontakt med et vandfald

For enden af regnbuen - nej pjat - for enden af broen kunne vi fra et plateau stå kun 15 meter fra et vandfald, ikke af Niagara Falls størrelsen, men en mindre og mere mod-indgydende størrelse.
Endnu en trappe førte ned til vandet nær vandfaldet, og ad store glatte sten - iagttaget af leguaner og store firben, der solede sig på kløftens vægge - svømmede vi tæt, tæt, tæt på vandfaldet.
Strømmen i elven, det iskolde vand, solens varme, de smukke rå stenvægge i kløften dannede et enestående, vidunderligt møde med Moder Natur og hendes imponerende kræfter.

Fnisende afslutning - grib dagen

På turen ned ad bjergene bad vi chaufføren om at stoppe et sted, hvor vi kunne spise sen frokost.
Han fandt et perfekt sted ved floden, hvor vi sad på store puder og tyrkiske tæpper på jorden omkring et lavt bord og spiste nyfangede ørreder med ris og salte pommes frites.
Vores chauffør spiste naturligvis med og slangede sig efter maden på tre af de store puder og tog en lur. Det samme gjorde vi andre, godt hjulpet på vej af to små-snakkende geder og den rislende flod, som vi næsten kunne dyppe tæerne i, overfor den gamle vandmølle som stadig bar præg af at tidligere blev brugt til at male mel.
Den sidste del af hjemturen foregik ad strandvejen med bilradioen på max styrke. Tyrkisk musik for fuld udblæsning - med et omkvæd der med garanti lød akkurat som "kusse kusse nam nam".
En fnisende afslutning på en fantastisk dag, som bød sig til ved et tilfælde på grund af et møde med en taxachauffør, der tilbød at vise os sin hjemegn.
Det er et rejsetip, vi gerne vil dele: Grib dagen og lad jer introducere til Tyrkiet af en taxachauffør på hjemmebane.

Kommentarer til rejsetips om Alanya

Lyder skønt

04/08 2010 Gitte
Det lyder som en fantastisk dag. Fandt I taxamanden på gaden eller hvordan?? Skal på familietur med unge og ældre i efterårsferien og det her lyder som noget for alle. Prisen er vel pr person ??

Super inspirerende rejsemail ....

27/05 2010 Morten Varming
Hejsa! Jeg har med stor entusiasme læst jeres rejsetips. Lige sådan en oplevelse, som giver livsværdi for én som mig .... ;o) Præcis sadanne ting er hvad jeg gerne selv vil opleve på mine rejser rundt omkring på vores smukke planet!! Tak for inspirationen ... :o) Morten Varming .... København. 41414760

Godt grebet!!

27/05 2010 Tove Nygaard Nielsen.
Det var da den mest pragtfulde dag man kunne tænke sig - den taxa chauffør gad jeg godt køre en tur med... men ved også fra rejser i Tyrkiet at der findes mange venlige og imødekommende mennesker som ham!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Alanya

Hoteller i Alanya
Rejser til Alanya
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.