Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Alanya

Læs mere om rejser til Alanya

Alanya Airport
Rejsetips indsendt af:
Esbjerg V
21. sept. 2011

Ta`på oplevelse i Alanya ved Middelhavet!

Man lander med flyveren i Antalya Airport. Derfra bliver man kørt i bus, til de respektive hoteller. Køreturen varer ca. to timer. Undervejs bliver der lavet en pause på en resteplads, hvor der er mulighed for at købe eb forfriskning og ride på kamel, hvis man rejser i dagtimerne. Der er også mulighed for at købe drikkevarer i bussen, på vej til hotellerne.
Cleopatra Beach
Cleopatra Beach

Cleopatra-stranden

Alanya ligger på sydkysten af Tyrkiet, hvor byen er omkranset af Taurusbjergene.
Byens mest populære strand er Cleopatra Beach.
Lige ned til stranden, ligger der restauranter som perler på en snor. Så vil man ligge på stranden, er der rig mulighed for at indtage et let måltid mad der. Vil man se stranden fra luften, har man mulighed for at paraglide hen over stranden og vandet.
Vil man ikke opholde sig på stranden, er der rige muligheder for at få èn på opleveren i byen.
Indgang til Borgen (Ic Kale)
Indgang til Borgen (Ic Kale)

Borgen Ic Kale

Man kunne tage sig en gåtur rundt i byen og se dens udsmykninger. Det være sig i form af forskellige springvand og statuer af Mustafa Kemal Atatürk.

Man kan også tage en Dolmus (Bybus) op på Forbjerget`s top. Der ligger èt af byens vartegn, nemlig Borgen (ic Kale). Der kan man gå rundt og se på det smukke gamle fæstningsværk fra gamle dage. Når man har set det, ligger der små boder, hvor man kan købe sig en is eller drikkevarer. Der ligger også små boder med små nipsting og tyrkiske tørklæder, som man kan købe.

Hvis man har mod på det, kan man gå ned af Forbjerget, som er en stor oplevelse. På vej ned fra Borgen (Ic Kale) kan man se på den smukke natur og den smukke udsigt over Alanya by. Med spredt mellemrum ligger der små boder, hvor man kan købe alverdens ting og sager. Det være sig strømper, tøj, futter, lamper og meget mere. Der ligger også et par restauranter på vej ned fra Borgen (Ic Kale).
Havnepromenaden der kan ses fra Red Tower (Kisil Kule).
Havnepromenaden der kan ses fra Red Tower (Kisil Kule).

Havnepromenaden

Når man så er kommet helt ned fra Forbjerget, kan man gå, tage en taxi eller en Dolmus (Bybus) hen til Restaurant Red Tower. Hvis man trænger til lidt forfriskende, kan man bestille den populæreste dessert i byen. Nemlig en chokoladekage med flydende chokolade indeni med is til. Bagefter kan man slå et smut forbi den sekskantede Red Tower (Kisil Kule). Lige ved siden af, kan man se et gammelt skibsværft, der ligger lige ud til vandet. Hvis man har mod på det, kan man gå derud fra Red Tower (Kisil Kule). I dag er det et museum, man kan komme ind og se. I gamle dage brugte man den til udkigspost.
Derefter kan man tage sig en gåtur på byens nylavet havnepromenade.
Atatürk`s have i Alanya.
Atatürk`s have i Alanya.

Drypstenshule og Atatürk`s have

I Alanya ligger der også en lille drypstenshule (Cavern). Der er ikke mange turister der ved at den er der. Den er lille og der er mulighed for at komme ned og se den.

Hvis man har lyst til det, kan man også finde Atatürk`s Have og sætte sig på en bænk og nyde naturen og springvand.
Tyrkisk mad.
Tyrkisk mad.

Tyrkisk mad

Om aftenen kan man tage ned i Basaren og kigge eller handle i de små boder, der er i byen. Man kan også finde en restaurant, for at spise lidt sent aftensmad og nyde den specielle atmosfære der udspiller sig i byen. Og restauranter er der masser af og tjenerne er flinke og imødekommende. Man kan få mad fra alle verdensdele på restauranterne. Men det tyrkiske køkken, SKAL man smage, når man er i landet.
Ildstedet i hytten hos den fattige familie
Ildstedet i hytten hos den fattige familie

Taurusbjergene

Hvis man vi se Tyrkiet fra en anden vinkel, kan man komme på udflugter med det rejsebureau, man rejser med. Hvis rejsebureauet ikke kan tilbyde den specifikke udflugt, kan man tage ind til Basaren. Der kan man altid finde en butik, der vil tilbyde udflugten.

Man kan komme på udflugt op i Taurusbjergene. Der kan man se en lille landsbyskole med elever, hvis man ikke lige rammer ind i tyrkernes helligdage.

Bagefter kan man besøge en fattig familie, som bor højt oppe i bjergene. Der bliver man budt på tyrkisk te og brød, der bliver lavet på ildstedet i hytten. Derfra kan man gå over i den lille lokale moskè (Cami) og se den indvendig.
Frugtbod
Frugtbod

Man kan kører op til DSI-Dæmningen, hvor man kan spise, samtidig med at man sidder med fødderne nede i smeltevand fra bjergene. Fra klippevæggene er der lavet vandrutchebaner. Hvis man bryder sig om det, kan man komme ned i en drypstenshule (Dim Magarasi Cavern) i bjergene. Det er en af Tyrkiet`s største drypstenshuler. Den er 450 meter dyb og 250 meter lang. Nede i drypstenshulen er der en indsø, man kan se, hvis man kommer helt ned i den.

På vej tilbage til Alanya, må man ikke snyde sig selv, for at standse op langs vejen, ved en frugtbod. Der kan man købe frugt, som tyrkerne selv har fremavlet i deres plantager. Overalt kan man også se bananplantager. Bananerne er små og smager sødt.
Yeni Dogan Cami i Manavgat
Yeni Dogan Cami i Manavgat

Manavgat

Hvis man er heldig, kan man komme forbi en Onyx-fabrik, hvor der bliver fremstillet figurer i mange forskellige størrelser og udformninger.

Man kan også tage sig en udflugt til Manavgat. Hvis man gør det, skal man tage forbi Manavgat-vandfaldet, som er meget populær. Bagefter kan man komme ind i den store moskè (Yeni Dogan Cami) i byen, og se den indvendig. Den er en kopi af Den Blå Moskè, som ligger i Istanbul.

Derfra kan turen gå til Manavgat-floden, hvor man kan få en sejltur på floden, i de små ”restaurantbåde”. Man spiser ombord og sejler ud til Bogzak-stranden, hvor der ligger en bod, hvor man kan købe tyrkiske pandekager med chokoladesauce, som man kan sidde og spise på stranden. Ellers ligger der et par boder, hvor man kan købe souvenirs. Man har også mulighed for at komme i vandet og bade.

Når man sejler på Manavgat-floden, kan man være heldig at se sumpskildpadder og pelikaner.
Sealanya Seapark and Dolphinpark
Sealanya Seapark and Dolphinpark

Sealanya Seapark and Dolphinpark

Man kan også tage sig en bustur til det gamle bygningsværk, Aspendos. I Gamle dage var det et amfiteater. Bag Aspendos ligger Akvædukten. På udflugten besøger man den store juveler-fabrik Perge.

Hvis man er et menneske, der holder af nature, kan det kun anbefales, at man tager en udflugt til vandfaldet Düden og vandfaldet Kursunlu Selalesi. Det er en stor oplevelse, at se naturen på denne måde.

Hvis man ikke vil så langt væk fra Alanya, kan man tage en Dolmus (Bybus) eller en taxi og kører lidt uden for byen. Der ligger Sealanya Seapark and Dolphinpark. Der kan man opleve et fantastisk show, hvor søløver og delfiner optræder. Man får mulighed for at røre ved en delfin samtidig med, at en fotograf står klar. Bagefter kan man, mod betaling og hvis man har råd, få lov til at svømme sammen med en delfin. Til sidst får man tilbudet om, at købe de billeder, der er blevet taget af èn selv i parken.
Hos barberen
Hos barberen

Hos barberen

Jeg vil så anbefale, at man ikke går til frisøren, for at blive klippet og barberet, hjemmefra. Det kan blive ordnet for under halv pris i Alanya. Når man har fundet sig til rette på hotellet, kan man finde en frisør/barber der klipper håret og barberer mændene. Derefter kan man finde et sted, hvor man kan gå i Hamam (Tyrkisk bad). Når det er overstået, så er man klar til at holde en fortjent og afslappet ferie i den tyrkiske atmosfære.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Alanya

Hoteller i Alanya
Rejser til Alanya
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/bo-billigt-i-queens-hav-flere-penge-til-raadighed-i-new-york-.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.