Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Istanbul

Istanbul er en af de byer, som du bare skal opleve. Placeret med ét ben i Europa og ét ben i Asien tilbyder Istanbul dig det bedste fra begge kontinenter. Rejser du til Istanbul kan du fx shoppe eksostiske varer i Den store Basar, gå på opdagelse i Sultanens private gemakker i Topkapi Paladset eller blive født på ny i et tyrkisk bad. Se også på mange smukke moskéer, Bosporusstrædet og det lækre tyrkiske køkken.

Istanbul - broen mellem Europa og Østen

Seværdigheder i Istanbul

Se Topkapi museet på din rejse til Istanbul

Sultanen og hans konkubiner

Topkapi Paladset er et af de helt store højdepunkter, når du rejser til Istanbul.

Når du træder inden for paladsets porte, træder du nemlig ind i de osmanniske sultaners private gemakker. Du vil nyde at slentre rundt i sultanens gårde og gå på opdagelse i de mange labyrintiske rum, der bl.a. husede hans harem og skatkammer. Luksus og eksklusivitet er nøgleordene for paladsets indretning.

I Topkapi finder du også mange spændende udstillinger af kunst, ting og tøj fra Osmannerriget. Relikviesamlingen rummer dele af Profetens skæg. Topkapi Paladset i Istanbul ligger smukt hævet på en bakketop med udsigt over Bosporusstrædet og Det Gyldne Horn. I sandhed et palads, der er et besøg værd på din rejse til Istanbul.
Tyrkisk bad - hammam

Bliv født på ny i en hammam

Hvorfor ikke prøve det berømte tyrkiske bad på din ferie i Istanbul?

Gå ind på et af byens utallige hammammer (tyrkiske bade) og oplev det traditionelle tyrkiske bad, der har eksisteret i flere hundrede år. Efter din omklædning starter baderitualerne, der omfatter kolde og varme bade, indsæbning, afskrubning og afskylning.

Måske har du også mod på en af de legendariske massager, hvor den tyrkiske bademester virkelig tager fat?

Uanset om du vælger massage eller ej, vil du føle dig som en nyfødt, når du til sidst sidder afslappet, indhyllet i håndklæder fra top til tå, og får dig en kop te i hammammens forhal. 
Ingen ferie i Istanbul er fuldendt uden Türkish delight

Türkish delight

Når du rejser til Istanbul, vil du igen og igen løbe ind i fristende forretninger med glinsende og farvestrålende Türkish delight kager.

Ofte er hele forretningen fyldt op med kager fra gulv til loft. Og måske kommer ekspedienten ligefrem ud og tilbyder dig en smagsprøve, der sikkert vil lokke dig ind for at købe en lille æske med netop dine favoritvarianter.

Istanbul er et slaraffenland for dig, der sætter pris på lidt godt til den søde tand. Men pas på! Spiser du Türkish delight i meget store mængder, får du mavepine på din Istanbul rejse!
Galatabroen i Istanbul

Kast snøren ud fra Galatabroen

Galatabroen i Istanbul er et populært sted for lokale lystfiskere, der står ved det lange gelænder og kaster snøren ud i håb om at fange lidt til aftensmaden. Kig selv ned i deres spande og se, om de har haft heldet med sig. Det har de som regel.

På din storbyferie i Istanbul, er det også en hyggelig oplevelse, hvis du går ned til kajpladserne neden for Galatabroen og køber dig en af de lækre fiskesandwich ved boderne. Her kan du sidde og nyde udsigten til fiskerne på broen, færgebådene og sælgerne, der falbyder deres varer på asfalten, mens du spiser. Vær opmærksom på, at de stegte fisk i sandwichen bliver serveret med ben.
Tehus i Istanbul

Istiklal Cadessi - strøget i Istanbul

Istiklal Cadessi er Istanbuls svar på Strøget i København. Her finder du et hav af moderne forretninger, restauranter og barer, når du tager på en af vores pakkerejser til Istanbul.

Nogle tilhører internationale forretningskæder som McDonalds og Starbucks, andre præsenterer det ypperste inden for tyrkisk mode, kunsthåndværk og design. Husk at tage et kig ned i sidegaderne, hvor kaffe- og tehusene er populære samlingssteder om et spil domino eller backgammon.

Istiklal Cadessi er også stedet, hvor du stadig kan finde et ældgammelt kort over Istanbul eller en antikvarisk bog om Orientexpressen, der havde endestation i netop dette nabolag.

Når du rejser til Istanbul, så prøv at sammenligne Istiklal Cadessi med miljøet i og omkring Den Store Basar. Det er næsten ufatteligt, at to så forskellige kvarterer eksisterer i den samme by, men sådan er Istanbul et fascinerende miks af gammelt og nyt, af Øst og Vest.
Den blå moske i Istanbul

5 hurtige tips til flere seværdigheder i Istanbul

  • Istanbul Modern – se, hvad Tyrkiet byder på af moderne maleri, fotografi og skulptur. Bagefter kan du få serveret lidt mad eller en øl på terrassen med udsigt til Det Gyldne Horn og Topkapi Paladset. Istanbul Modern er en anderledes kunstoplevelse, når du rejser til Istanbul.
  • Den Store Basar – den legendariske overdækkede basar i Istanbul er ikke bare stor, den er monsterstor! Basaren rummer flere tusinde boder, der tilbyder alt fra fra stofduge, sølvtøj og lædervarer til slips, Türkish delight og krydderier. Sælgerne er pågående, men du lærer hurtigt at vifte dem af på din Istanbul ferie.
  • Den blå moske – Istanbuls vartegn med den enorme kuppel og de seks minaretter. Indenfor er moskeen dekoreret med tusindvis af smukke blå fliser. Oplev den på din pakkerejse i Istanbul.
  • Den egyptiske basar – stedet, hvis du vil købe krydderier, te eller slik med hjem, når du du rejser til Istanbul. Priserne er dog skruet lidt i vejret i forhold til andre kvarterer i byen.
  • Tag et cruise på Bosporusstrædet – både turbåde og færger afgår fra Eminönü i Istanbul. Istanbul tager sig usædvanligt godt ud fra søsiden.
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/rejsetilbud/paaske/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.