Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Istanbul

Læs mere om rejser til Istanbul

Istanbul - Alladins hule, moderne metropol og en guldgrube af kultur,
Rejsetips indsendt af:
Anni Guldberg
Aalborg
24. maj 2009

Istanbul - Alladins hule, moderne metropol og en guldgrube af kultur,

Gå med mig på opdagelse en dag i Istanbul og oplev imponerende moskeer, en kæmpe bazar og en god restaurant.

Fra Atatürk lufthavnen kommer jeg nemt med en velfungerende metro og sporvogn til mit hotel i bydelen Sultanahmet.

Fra altanen på mit hotelværelse har jeg udsigt til Hagia Sofia ca 100 meter borte og til den Blå moske. og lidt længere borte skimter jeg Bosperus strædet - Jeg må næsten knibe mig i armen for at tro på at jeg virkelig er her og med den fantastiske udsigt. Nu af sted!

Første stop er eftr en kort spadseretur Topkapi Paladset - de osmanniske sultaners residens - Paladsområdet er enormt - Haremmet med fantastiske udsmykninger, se trappetrin slidte af de tidligere beboeres fodtrin, gå igennem haremmets afdelinger ,konkurbinernes afdeling, badeværelser, hemmelige gange, stå på sultanens balkon samme sted som sultanen engang stod og kiggede ud på havet, se det store bassin på marmorterrassen hvor sultanen morede sig med at smide sine konkurbiner i det vandfyldte bassin. forestille sig det liv der blev levet her engang - gå de samme steder se og røre og tænke på at da livet blev levet her har andre hænder rørt de samme steder.

Så videre til paladsets skatkammer - jeg mangler ord til at beskrive de skatte smykker, tronstole, diamantbesatte stokke, broderede tasker o.s.v - at tænke sig at mennesker så langt tilbage har mestret så fantastisk håndværksmæssig kunnen, og forestille sig det liv med alle de skatte blev levet lige her. - svært at komme videre, men der er meget mere at se, et andet sted er det kåber, guldbroderede alt så overvældende. Hele paladområdet omfattede 3000-4000 personer. Alle skulle bespises - at det er storkøkken vidner 10 skorstene på køkkenerne om.

Så går turen til den egyptiske basar - her skal jeg bruge øjne og lugtesansen - duften af karry, kardemomme, kanel og meget andet fylder min næse - og krydderierne er fantasifuldt og delikat stillet op. Basaren er gammel det er en fryd at se hvor autentisk alt forekommer.

Hagia Sofia og den Blå moske er næste besøg hvilken af de to er flottest - ved det ikke blot er det en stor oplevelse at gå i de smukt udsmykkede rum blandt andre kvindelige besøgende med og uden tørklæder.

Nu er det tid for pause og lidt at drikke - finder et sted hvor der er så mange forskellige lamper i loftet med forskellig farvede glas - føler det er Alladins hule.

Nu hjem til hotellet og gøre klar til aftenens besøg i Aldemdar restaurant - Restauranten er stor og her skal jeg overvære Whirling Dervishes Ceremony dans. så vidt jeg ved en over 800 hundrede års spirituel dans. Unge tyrkiske mænd viderefører traditionen i de traditionelle hvide dragter og høje hovedbeklædninger danser (hvirvler) rundt og rundt til musik. Det blev en bevægende oplevelse jeg sent vil glemme -ægte og autentisk.
Ovenpå den oplevelse nød jeg et dejligt tyrkisk måltid.

En dejlig spadseretur i den mørke lune forårsaften bringer mig tilbage til hotellet - på hotelværelsets altan kan jeg nu se Hagias Sophia der nu er belyst og Den blå moske - og nu kaldes der til dagens sidste bøn fra minareterne - det er svært at gå i seng!

Kommentarer til rejsetips om Istanbul

Glæder os til begyndelsen af dec. hvor vi skal af sted.

08/11 2011 Pia
Hjemmearbejdet er gjort og vi glæder os til det er vores tur.
Bare det at opleve kulturen. Vi skal selv bo centralt ved den Blå Moske. Dejligt med den gode forbindelse til og fra lufthavnen.

Hvilket Hotel boede du på?

08/11 2011 Hanne
Sikken en dejlig rejsehistorie. Jeg har længe tænkt på at tage derned - og dette gør mig endnu mere interesseret.
Det lyder som et godt hotel. Kan du give mig navnet.

Mvh. Hanne
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Istanbul

Hoteller i Istanbul centrum
Rejser til Istanbul
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.