Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Istanbul

Læs mere om rejser til Istanbul

Rejsetips af samme forfatter

 • Hamburg – fantastisk by til venindeturen!

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 4 personer)
  02.05.13: Mille Larsen
  Hamburg er en by for dig som elsker shopping og storbyer men samtidigt også kan lide kulturelle og historiske ting....
  Jeg kan helt klart anbefale den her by hvis man skal af sted med f.eks. veninderne!
  Se hele rejsetippet
 • Maden i Istanbul

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 5 personer)
  15.02.13: Mille Larsen
  Maden i Istanbul er vist ikke til at slippe udenom og fortjener næsten et tip for sig selv. I istanbul er der selvfølgelig et hav af restauranter – men jeg har et par steder som jeg personligt anbefaler.
  Se hele rejsetippet
 • London - alt for lidt tid, alt for meget at se

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 3 personer)
  08.01.13: Mille Larsen
  London er skøn, og er helt klart højt på listen over byer der bare skal opleves! Som så mange andre byer er her også et utal af steder der skal ses - men sammen med shopping, musicals og de engelske famøse pubs der bare ikke tid nok.
  Se hele rejsetippet

Istanbul - hvor skal man bo og hvad skal man se?

Istanbul er for mig en storby som skal opleves. Da en del af byen er placeret i Europa og den anden del i Asien har man her muligheden for at møde en by med det bedste fra begge sider.
Hvad enten det er moderne butikker, eller boder med krydderier i lange baner. Istanbul er også blevet meget nemmere for os at komme til, da der nu er direkte fly fra både Aalborg, Billund og København. Samtidigt er hotellerne i Istanbul også billige, og man kan derfor nemt tage en forlænget weekend til ikke ret mange penge.
Istanbul - hvor skal man bo og hvad skal man se?

Hvis man ikke helt er klar over hvor man skal bo i Istanbul, synes jeg at området Sultanahmet er en meget god løsning som førstegangsbesøgende. Her bor man nemlig i Istanbuls gamle bydel og man er i gåafstand fra til mange af de store særværdigheder som bl.a. Den Blå Moske, Hagia Sofia og Topkapipaladset. Jeg boede her selv i 5 dage, og brugte i de dage ingen penge på offentlige transport midler.

Det er altid en god ide at lave lidt forarbejde til hvad man gerne vil opleve i byen. Men hvis man endelig er i Istanbul, synes jeg man skal sætte noget tid af til lidt forskellige ting.
Istanbul - hvor skal man bo og hvad skal man se?

F.eks. Den Blå Moske. Den kan man ikke undgå at se i Istanbul. Bare bygningen i sig selv er værd at se, især om aftenen hvor den er lyst op af forskellige lys.
Den er gratis at komme ind og se. Man skal dog tage højde for at de lokale stadig benytter moskeen, og respektere de forskellige krav om påklædning. Men alt dette får man at vide ved indgangen, og de udleverer tørklæder til kvinderne. Turisterne benytter ikke den samme indgang som de lokale bedende, men en omme bagved.
Samtidigt er den lukket for offentligheden under de forskellige bønner. Men derefter kan man komme ind og se den.

Tag f.eks. et cruise på Bosporusstrædet, Istanbul skal virkelig ses fra søsiden. Alle færgerne afgår fra Eminönü hvor der selvfølgelig er et hav af udbydere. Der er cruises på en halv time, en time og en halv dag. Hvis at I har tiden og lysten til det vil jeg anbefale et af de her cruises på en halv dag med selskabet IDO. Her sejler man først langs kysten på den europæiske side og på hjemrejsen den asiatiske side. Dette cruise tager også et stop på nogle timer i en hyggelig lille fiskerby hvor man f.eks. kan spise sin frokost. Der er en masse små lokale fiskerestauranter her som man næsten skal prøve.

Hagia Sofia kom jeg aldrig selv ind at se. Den gamle moské fungerer i dag som et museum og skulle være noget af et syn indenfor. Dog er køen udenfor meget lang, og man skal forvente at stå der et godt stykke tid for at komme ind. Prisen for at komme ind mener jeg ligger på omkring 25 tyrkiske lira eller mere. Og man skal forvente at der kommer en del sælgere hen til sig i mellemtiden. Men udefra når man står på pladsen lige midt imellem Den Blå Moske og Hagia Sofia synes jeg næsten ikke man behøver at se mere.

Seværdigheder
Sejlture
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Mille Larsens profilside

Læs mere om rejser til Istanbul

Hoteller i Istanbul centrum
Rejser til Istanbul
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.