Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Istanbul

Læs mere om rejser til Istanbul

Istanbul - Kulturhistorie på 2 kontinenter
Rejsetips indsendt af:
Inge-Birgitte Wennicke
København K
2. maj 2009

Istanbul - Kulturhistorie på 2 kontinenter

1 uge i Istanbul med fantastiske bygninger, venlige tyrkere og et varieret og velsmagende køkken.

Rundtur i millionbyen Istanbul

Hotellet Adonis Palads i Kumkapi kunne ikke findes. Adressen var forkert og navnet ændret til Hotel Amber. Et super nyrenoveret Ottomanhus. Rent, lækkert og venlig betjening. Det største er nok Aya Sofya. Museum for kristne og muslimer. På en søjle oppe i galleriet findes runer, der vidner om vikingernes tilstedeværelse. Bygningen tager pusten fra en. Den blå moske gør det samme, men er en moske i drift. En lille gade mellem de to steder hedder Arasta og her er et velasorteret udbud af 1. klasses kunsthåndværk.

Hipprodromem, hvor man på osmanernes tid så væddeløb og halshuggede folk står en obelisk stammende fra Karnac templet i Ægypten også rester af slangesøjlen. Sisternerne, Yerebatan Sararnici, var vandreserver til byen er beliggende under gaden foran Aya Sofya.Gå op ad hovedgaden Divan Yolu,hvor der kører sporvogn frem til den store bazar med over 4000 forretninger. Et mylder af kopivarer, men i midten findes originale, smukke varer. Prut om priserne medens man bliver budt på the. Her er PTT/posthus og gode restauranter.Ved siden af bazaren ligger en fin moske, Beyazit Camii og det ældste universitet. I dag er der efter sigende 12 af slagsen i byen. Ved Galatabroen ligger togstationen, Sirkeci, der blev bygget til Orientekspressen i 1874. I området besøges den ægyptiske krydderbazar med krydderier, nødder, smykker og kopivarer. Tag en båd og sejl op ad Bosporus, hvor 2 kontinenter kan beses samtidig. Den "nye" del af byen kommer man til over Galatabroen.

Vartegnet er tårnet, som blev bygget af genuserne. Hovedgaden Istiklal Cadde er gågade med en lille rød sporvogn. Kig ind i sidegaderne, hvor man bl.a. finder Cicik Pasage, et varieret udbud af fødevarer og restauranter. For enden af gaden ligger Taxim Pladsen hvorfra man kan gå ned til højre og finde Dolmabache Paladset, som var Atatürks bolig. Bydelen hedder Besiktas og herfra kan man sejle til Üsküdar i Lilleasien. 2 fine moskeer af arkitekt Sinan. Tag taxa til det højeste punkt, Büyük Camlica, hvor udsigten er fantastisk, ligeledes en smuk pavillon som restaurant.

Hjemme igen,mætte af indtryk fra en uforglemmelig tur. Har desværre ikke fået redigeret fotos, men byen skal opleves.

Kommentarer til rejsetips om Istanbul

Lyder spændende

07/05 2009 Morten Laursen
Lyder inspirerende, dog et rejsemål jeg har overvejet længe, nu må det vist være:-)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Istanbul

Hoteller i Istanbul centrum
Rejser til Istanbul
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/sicilien/siracusa/borgo-alto-country-hotel.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.