Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Istanbul

Læs mere om rejser til Istanbul

Rejsetips af samme forfatter

Istanbul
Rejsetips indsendt af:
København
18. juli 2011

Istanbul

Her gælder det først og fremmest om at bo det rigtige sted. Hvad der er det ”rigtige” kan naturligvis diskuteres, men hvis der ikke står ”Pera Palace”, det berømte hotel hvor Agatha Christie boede, og siges at have skrevet ”Mordet i Orientekspressen” på rejsebudgettet, skal man bo i Sultanameth distriktet i den gamle bydel.
Her er man i gå afstand til både Den Blå Moske, Hagia Sophia, Topkapi paladset og Yerebatan cisternerne. Mange har allerede set cisternerne uden at vide det, for i James Bond filmen ”From Russia with Love” sejler James Bond rundt mellem de 336 marmorsøjler der støtter loftet.

Cisternerne blev bygget af kejser Justinian i ca. år 335 og kan rumme omkring 80.000 kubikmeter vand. Der er adgang fra gaden og det koster omkring en 50´er at stige de to etager ned og beundre ”Det sunkne Palads” som det også kaldes.

Gå i Grand Bazaar, der er en af de største overdækkede basarer i verden, med både egne moskeer, hamam´er og et væld af spisesteder. Smag og duft jer frem, men gør det ikke en fredag eftermiddag eller lørdag, der er for mange mennesker. Her kommer, meget løseligt opgjort af Istanbuls myndigheder, mellem 250.000 og 1.000.000 besøgende hver dag!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Istanbul

Hoteller i Istanbul centrum
Rejser til Istanbul
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/singapore/skoenne-singapore.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.