Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Istanbul

Læs mere om rejser til Istanbul

Rejsetips af samme forfatter

Maden i Istanbul

Maden i Istanbul er vist ikke til at slippe udenom og fortjener næsten et tip for sig selv. I istanbul er der selvfølgelig et hav af restauranter – men jeg har et par steder som jeg personligt anbefaler.
Turkish Delight

Turkish Delight

Du har sikkert allerede hørt om turkish delight, og når man er dernede er man nødt til at prøve set. Overalt hvor du går i Istanbul kan du ikke undgå at komme forbi flere fristende forretninger som sælger dette. Turkish delight er kager og slik og findes i hundredevis af varianter, farver og smage. Kagerne er meget søde, og nok ikke et kæmpe hit ved mig personligt. Men nu havde jeg sat mig for at smage nogle af de her ting de er kendte for - så turkish delight skulle selvfølgelig også prøves!
Et af de mest kendte steder som sælger disse er Hafiz Mustafa 1864. Hafiz Mustafa har flere butikker i Istanbul men den oprindelige ligger på denne adresse:
Hobyar Mahallesi Hamidiye Caddesi No:84.
Og der er en grund til at man finder det på 2. pladsen over restauranter i Istanbul ifølge Tripadvisor, for de har virkelig kager i alle farver og former – og hvis man har en sød tand er det på eget ansvar at gå derind! ;)
Amedros - hyggelig cafe

Amedros - hyggelig cafe

Igennem sine dage i Istanbul er man højst sandsynligt faldet over det her testi kebab nogle gange og jeg blev selvfølgelig selv nysgerrig for at smage det. Det fungerer på den måde at tjeneren kommer ud med en brændende lerkrukke. Heri er der selvfølgelig en ret med noget kebab. Tjeneren slår den så i stykker, og serverer det derefter foran sig på tallerknerne.
Jeg prøvede det på den hyggelige cafe Amedros som du finder i den lille gade Hoca Rüstem nr. 7 som er en sidevej til den store vej Divakyolu, vejen igennem Sultanahmet hvor også sporvognene kører på.
Restauranten er en smule dyrere end de omkringliggende restauranter. Grunden til dette er at lige præcis denne restaurant er kåret som travelllers choise 2012 inde på Tripadvisor.
Og personalet er de sjoveste – og stiller hellere end gerne op til fotografering. De bliver næsten skuffet hvis ikke de får lov til det.

Æbleteen

Og sidst men ikke mindst den her æblete de serverer alle vejene. De lokaler drikker den meget, og man ser på f.eks. de forskellige basarer at der er ansat personer til at komme med te til de lokale i butikkerne. Det er måske ikke alle der er meget for den da den er meget sød, men den faldt i god jord her :)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Mille Larsens profilside

Læs mere om rejser til Istanbul

Hoteller i Istanbul centrum
Rejser til Istanbul
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/st.-pauls-kirke-i-new-york.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.