Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Istanbul

Læs mere om rejser til Istanbul

Rejsetips indsendt af:
Lene Møller Olsen
haslev
9. juli 2009

Tyrkisk bad/hamam er et must i Istanbul

Start storbyferien i Istanbul med en tur i et tyrkisk bad, så er både krop og sjæl klar til de fremmedartede oplevelser som byen er fyldt med.
Te i La sauna de la Suleymaniye
Te i La sauna de la Suleymaniye

Venlighed

Vores mødregruppe besluttede at tage på 20 års jubilæumstur til Istanbul, da ingen af os havde været der før, og vi forventede byen måtte være helt anderledes. Vi blev bestemt ikke skuffede. Istanbul er fyldt med liv, historiske seværdigheder og alverdens shoppingmuligheder.
Allerede i flyet derned mødte vi venlighed og hjælpsomhed. Vi sad ved siden af en ung tyrkisk studerende, som på bedste måde guidede os til vores hotel, da vi landede. Denne utrolige imødekommenhed mødte vi overalt, og den virkede ægte og ikke påtaget og handelsfremmende.

Vores jubilæumsgruppe havde hjemmefra lavet en ønskeliste med det, vi absolut måtte opleve, og vi var klar over, vi ville få travlt. Vi ankom sent om aftenen til hotellet, som lå i den gamle bydel i gå afstand til seværdigheder og byliv (fungerede fint til et kort besøg). Vi skulle kun have 4 overnatninger, så vi benyttede os af hotelpersonalets kontakter og bookede arrangementer gennem dem. Det bevirkede, at vi straks efter næste dags morgenmad blev afhentet ved hotellet og kørt til Suleymaniye Hamam. Efter hjertelig velkomst fik vi udleveret bikini og tøfler og blev ledt til omklædningsrummene. Vi iførte os det chikke dress og vaklede på umulige trætøfler til en kæmpesauna, hvor vi sad og svedte i (tror vi) ½ time på en enorm marmorbænk. Da vi var godt opløste kom massørerne marcherende ind som soldater på række og geled dog ikke med geværer, men udstyret med håndklæder over armen og vaskeremedier i hænderne. De valgte hver et offer, og vi blev guidet ud til brikse (også af marmor) i tilstødende rum. Her blev vi sæbet godt og rigeligt ind med efterfølgende grundig og ikke ublid massage. Denne sluttede med en kold afvaskning. Herefter blev vi viklet ind i håndklæder fra top til tå, og vi sluttede denne herlige behandling med at indtage skoldhed æblete i et tilstødende lokale med bløde møbler og dæmpet musik. Det føltes helt fantastisk, vi var totalt afslappede i både krop og sjæl. Alt om Danmark var nu meget fjernt, og vi var sporet ind på denne fremmede kultur og by og klar til at starte storbyudfordringerne. Vi kan i den grad varmt anbefale at starte Istanbul besøget med en tur i hamam – det giver velvære for kroppen og man er tunet ind på byen og klar til at modtage dens indtryk. Det skal lige nævnes, at vi nåede vores liste igennem, men disse steder er velbeskrevne i guidematerialer. Men vi fik også tid til mange rigtig sjove og overraskende indslag i mødet med den imødekommende og venlige befolkning, det er egentlig utroligt, hvor meget man kan nå på bare 4 dage (og hvor meget man kan nå at grine, når man er 5 mødre på tur).

Ud over behageligheden og den afstressende virkning ved det tyrkiske bad, som vi anbefaler at prøve mindst én gang, vil vi også anbefale at sætte god tid af til at besøge den asiatiske del af byen. Her handlede og boede ikke kun turister, og det var muligt at se på varer uden at blive antastet. Denne bydel er helt forskellig fra den europæiske
Vi fik på vores forlængede weekend kun en forsmag på byens muligheder, og vi vil bestemt komme tilbage.

Istanbul kan anbefales til både forlængede weekender og hele uger.

Aktiviteter
Wellness & Spa

Kommentarer til rejsetips om Istanbul

Tyrkisk bad

05/03 2010 Sandra
Det lyder som en rigtig dejlig oplevelse at prøve et tyrkisk bad, men nu er det såen at jeg skal til Istanbul med min klasse på studietur og vi er en hel gruppe piger som gerne vil ind og slappe af. Vores eneste problem er bare om det kun er tyrkiske mænd, der kommer og sæber en ind og massere en fra top til tå, eller om det også er muligt at få en kvinde til at gøre det? Udover at vi ville føle os lidt utilpasse med at det var en mand, så har vi også kæreste som skal sidde herhjemme i DK imens vi er afsted, og ville have det rimelig dårligt med hele idéen. Så ved i egentlig om det kan lade sig gøre at få en kvinde til det? :)

Fed Tur

05/09 2009 Ivan Brodka
Det lyder rigtigt spændende med jeres tur. man fristes til selv at prøve en tur. Fed idé at markere et jubilæum på denne måde.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Istanbul

Hoteller i Istanbul centrum
Rejser til Istanbul
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/mallorca/puerto-de-soller/cala-d-or-playa-apartamentos.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.