Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Tyrkiet

Læs mere om rejser til Tyrkiet

Rejsetips af samme forfatter

Sejltur udfor Fethiye's vidunderlige kyst (redigeret)
Rejsetips indsendt af:
Frederiksberg
1. dec. 2012

Sejltur udfor Fethiye's vidunderlige kyst (redigeret)

Mens Marmaris og Alanya er kendt af de fleste danskere, er Fethiye efter min bedste overbevisning en overset perle for mange. Vi var der i sommer og vil mægtigt gerne tilbage dertil.

Overvejelserne var mange da vi i foråret skulle planlægge vores sommerferie til den tyrkiske skærgård. Vi ville nemlig gerne kombinere turen med både almindelige hotelovernatninger og en eller flere sejlture til søs. En af mulighederne var således et fler-dages cruise ombord på en tyrkisk gület (traditonel tyrkisk træbåd med kahytter for op til 6-20 personer). Vi endte istedet med at beslutte os for en fast base på land (i Calis ca. 5 km fra centrum af Fethiye), og kun en enkelt dag på vandet. Men hvilken dag det var langs den klippefyldte og meget smukke kystlinje.

Sugar’s Boat Tours – et must:

Havnen i Fethiye er fyldt med både som tilbyder alverdens forskellige udflugter til havs; med eller uden musik/underholdning, ture med få eller mange gæster ombord, ture med eller uden fri bar og stor tyrkisk buffet, you name it. Der er slet og ret noget for enhver smag og ethvert temperament.

Selv gik vi efter en rolig sejltur, med masser af badestop og en hyggelig stemning ombord (uden alt for mange mennesker). Sugar’s Boat Tours endte således med at blive det perfekte match for os. Fra start til slut, tog Tony (kaptajnen) og hans besætning sig godt og venligt af os. Hurtigt fik vi plantet os på et par madrassser på toppen af styrehuset, hvorfra vi rigtigt kunne nyde turen. Undervejs fik vi serveret dejlig tyrkisk meze (små forretter), hvortil vi kunne tilkøbe drikkevarer. Til behagelig information tillader Tony aldrig mere end 20 personerne ombord på sin båd af gangen, så derfor er stemningen ret intim. Turen kostede os ca. 200 kr. pr. snude alt inklusiv (virkelig god værdi for pengene). Turen varede ialt 8 timer.

Se evt. et lille 2 minutters filmklip fundet på youtube fra Sugar's Boat Tours, for levende billeder (ikke optaget af os):
http://www.youtube.com/watch?v=i6NfdrUWMFY
SAT Beach Restaurant
SAT Beach Restaurant

Godt også for landkrabber:

Er man mindre til vands og mere til lands, skal en stor anbefaling også lyde til områdets bedste strand-klub, nemlig SAT. Tale om en herlig kombination af strandbar, lounge og restaurant. Deres søndagsbrunch er fantastisk, men også om aftenen byder stedet på både god mad og en "cool" atmosfære i international klasse. Se evt. link for flere billeder fra stedet på deres egen hjemmeside: http://www.satbeachrestaurant.com/

Fakta om Faethiye/Calis:

Fethiye/Calis ligger godt og vel en times kørsel i bil fra lufthavnen i Dalaman.

Fethiye byder ikke på de helt store bademuligheder lige omkring byen. Ölüdeniz, som er Tyrkiet’s vel nok mest fotograferede strand ligger dog kun ca. 15 minutter væk (med dolmus). Ellers går der en hyggelig vand-taxi fra havnen i Fethiye og til badebyen Calis (en tur på ca. 25 minutter varighed).

Fethiye byder på en hyggelig bymidte med små snævre gader, et væld af restauranter og diverse bazar’er. Byens fiskemarked er en stor turistattraktion. Her kan du vælge din egen fisk og få den tilberedt på en af nærliggende restauranter for en beskeden merpris.

Prisniveauet for området som helhed er yderst rimeligt. Dog skal det bemærkes at vin i Tyrkiet .generelt er væsentligt dyrere end øl (både når vi taler restauranter og i supermarkedet)

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Tyrkiet

Hoteller i Tyrkiet
Rejser til Tyrkiet
Denne side er udskrevet d. 17. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/9/11-memorial-i-new-york-2.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.