Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Bayern

Rejsetips indsendt af:
2820 Gentofte
2. sept. 2010

En af Tysklands bedste bevarede hemmeligheder ligger i Zirndorf.

Lidt uden for Nürnberg ca. 800 km fra København med bil, ligger der en 90.000 km2. perle af en forlystelsespark for børn og barnlige sjæle i den lille by Zirndorf.
Navnet er Funpark Playmobil, og som navnet antyder er det den verdensberømte Playmobil legetøjsfabrik, (små plastikfigurer med kasserolle hår) som står bag.

En af Tysklands bedste bevarede hemmeligheder ligger i Zirndorf.

Lidt uden for Nürnberg ca. 800 km fra København med bil, ligger der en 90.000 km2. perle af en forlystelsespark for børn og barnlige sjæle i den lille by Zirndorf.
Navnet er Funpark Playmobil, og som navnet antyder er det den verdensberømte Playmobil legetøjsfabrik, (små plastikfigurer med kasserolle hår) som står bag.

Vi brugte besøget til en tiltrængt pause på vores køretur mod Syd Frankrig med to børn på bagsædet. Vi regnede med, at det mest var vores yngste på 6 år der ville få glæde af et besøg i et legeland, og tog der hen med det i baghovedet. Vores datter på 15 år var indforstået med, at der nok skulle ske noget for hende i løbet af ferien, og tog kun med for lillebrors skyld.
Men vore forbehold var alle sammen grundløse!
Besøget blev for alles vedkommende et af højdepunkterne på ferien, som ellers bød på mange smukke og hyggelige oplevelser.

Familien er garvede bruger af forlystelsesparker, og vi var enige om at komme lige når de åbnede, og det var en rigtig god ide. Vi kom ind uden lange køer, hvilket i sig selv var en positiv oplevelse. Entréerne var ganske fornuftige 7 euro for voksne og 5 euro for børn, et prisleje vi slet ikke kender fra Danmark. Herefter er alt undtagen forplejning og evt. ekstra udstyr gratis.

Parken er så snedigt indrettet, at den aktiverer børnene mest muligt dvs. der er ingen elektriske forlystelser, hvilket heldigvis medfører, at der stort set heller ikke er kø nogen steder. Der skal bruges snilde, opfindsomhed og motorik for at klare de mangeartede udfordringer. De fleste aktiviteter er lavet således, at børn fra 4 års alderen kan være med sammen med forældrene.
Til familier med børn under 4 år er der særskilte småbørns områder med mini vandland og sandkasser med sjove udfordringer til de helt små.

Parken er primært bygget op omkring Playmobil’s mange forskellige temaer og fungerer som et ta’ selv bord for børn. Der findes bla et kæmpe indendørs legeland, som er fyldt op med Playmobil legetøj, som alle kan lege med, og en gigantisk klatreborg hvor selv vi forældre måtte tage nogle ture, for at få lov til at suse ned af de kæmpe store rutsjebaner.

De udendørs aktiviteter ville heller ingen ende ta’. De fleste aktiviteter minder om en go’ gammel film, fra dengang far var barn. Børn og voksne kan bla padle sig frem på tømmerflåder og bestige et sørøverskib, være ridder på den gigantiske ridderborg, eller lege cowboy på Playmobil Ranchen.

I parken findes også den smukkeste og mest varierede 18 huls minigolf bane, vi nogensinde har betrådt. Den er rigtig sjov og en udfordring for hele familien. Selv den yngste havde tålmodighed til at gennemspille banen fordi chikanerne var så sjove. Her var det vi fik lov til at betale lidt ekstra for at leje golfkøller og bolde, men det var alle pengene værd.

Skulle sulten melde sig, findes der cafeteriaer og restauranter med fornuftig og sund mad for børn og voksne og igen til rimelige priser. Ingen dårlig junkfood, som i mange andre underholdnings-parker. Er man på budget, er der rig mulighed for at nyde en medbragt madpakke i nogle smukke grønne omgivelser midt i parken, hvor rene bænke og borde uden skrald og madrester, gør en mad - eller kaffe pause til en fornøjelse.

Vi kastede os ud i noget varm veltilberedt mad, i den store restaurant, der er tilknyttet det indendørs område og fik bespist 2 voksne og 2 børn, inkl. drikkevarer og is for 35 Euro, hvilket er billigt når man sammenligner med et besøg i Mc Donalds.

Ligesom Tivoli i København har indført pant på plastikglas, har Funpark Playmobil indført det på al deres service, endda en noget høj pant, men det gør at parken derved fremstår ren og lækker, da alle afleverede deres bakker retur. At isboden så lå lige ved siden af, hvor panten blev givet retur var en lille detalje som et eller andet sted viste at alt var tænkt nøje igennem.

Vi rundede en 8 timer lang dag af med en tur i Funpark Playmobil’s store forretning, hvor man kan forsyne sig. Ganske smart findes der her legetøj fra Playmobil, som normalt ikke udbydes. Priserne på legetøjet er noget billigere end herhjemme, men udvalget var det der scorede flest point hos vores dreng og selv vores datter på 15 år ville have noget med hjem.

Funpark Playmobil ligger perfekt hvis familien er i bil sydover i ferien som en blød og hyggelig start med mindre børn. Vi kørte samme aften, de 2 timer til München, og var alle enige om at selve køreturen nu var blevet en del af ferien.

Se mere på http://www.playmobil-funpark.de/
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/dubai/dubai-kuala-lumpur-kho-lanta-bangkok.-en-dejlig-oplevelse.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.