Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Berlin

 • Billigt rundt i Berlin

  17.07.17: Pernille G. Pedersen
  Vi blev anbefalet at købe et kleinegruppenkarte til metro og bus. Det var en god ide
  Kortet gælder en dag for op til 5 Pers ( det kan betale sig fra 3 Pers) og koster for ubegrænset kørsel i Zone AB 17,30 euro.
  Se hele rejsetippet
 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet
 • Berlin i Børnehøjde

  (Bedømt af 14 personer)
  01.02.14: Marie Mikkelsen
  Uge 27. Sommerferien er faretruende nær. Familien har INGEN planer.
  En sen aften surfede vi rundt efter billige rejser, og endte som altid på FDM-travels hjemmeside. Og BUM! et vildt godt tilbud på hotel i Berlin. "det er da det vi gør"
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Berlin

Berlin er absolut en rejse værd
Rejsetips indsendt af:
Benedicte Reiter
Helsingør
24. sept. 2009

Berlin er absolut en rejse værd

Berlin på lavbudget - selv når økonomien kradser og man bare vil væk nogle dage, er der muligheder i Berlin.
Hotellets indgang. Det har kun 14 værelser og er derfor lille og hyggeligt.
Hotellets indgang. Det har kun 14 værelser og er derfor lille og hyggeligt.

De indledende øvelser

I juli sad jeg med en følelse af, at jeg bare skulle væk i nogle dage for at have følt, at jeg havde ferie.

Hvad gør man så som enlig mor med to store piger?

Man giver sig til at checke afbudsrejser. Meget hurtigt blev det dog klart, at der ikke ville være noget at hente i vores prisleje. Hvad gør man så?
Man begynder at kigge efter noget, hvor man med billig transport og små overnatningspriser kan klare tingene. Valget faldt på Berlin.

Eurolines kører dertil hver dag på små 7 timer. Med en afgang kl. 6.30 om morgenen, ville vi stadig få noget ud af den første dag, når vi ankom.

Så var det hotel. Budgettet var ca. 1300 kr pr. næse inkl. rejsen, og da den kostede ca. 400 var der 900 kr. tilbage.

Man søger på hoteller og rammer et lille sted, som godt nok ikke ligger lige i centrum, men det ser dog ud til at være ok centralt.

Hotellet hed Sickinger Hof og er nok at betragte som back-packer-hotel. Toilet og bad på gangen deles med de andre gæster. Værelset er lille og beskedent. Der kan lige stå 3 brikse og et skab. Så er der en strimmel gulvplads mellem skabet og briksene, så man lige kan vende sig.

Et Welcome Card kan købes til 1, 2 eller 5 dage
Et Welcome Card kan købes til 1, 2 eller 5 dage

Ankomst og hotellet

Første morgen kom vi ned i receptionen, som også er morgenmadsrestaurant. Fruen i huset kommer hen og spørger, hvad man vil have at drikke, og efter ganske få minutter står kaffen, de friske brøtchen, pølse, ost, æg og marmelade på bordet. Teen er lidt længere undervejs. Vandet skal lige koges først. Men den kommer. Der er også et glas juice til hver.

Så op og hente tasker og en let jakke (bare for en sikkerheds skyld) og ned til S-togs stationen, som ligger 2 minutters gang fra hotellet. Fra stationen kan man tage TXL-bussen ind til hovedbanegården. Eller man kan tage ringlinien rundt om bykernen til en station, hvorfra der er forbindelse til centrum med S- eller U-bahn.

Ligegyldigt hvad man vælger, er man i centrum af byen i løbet at max 10-15 minutter.

Vi købte Berlin Welcome Card til zone 1 og 2. dermed havde vi fri adgang til busser og tog i hele indre Berlin med samt den ydre ring. Hvis man vil til Potsdam, Pfaueninsel eller lignende, skal man købe zone 3 med. Men vi nåede såmænd ikke engang alt, hvad der er at se i centrum.

Man kan få stemplet sit pas med alverdens stempler fra mange lande ved Checkpoint Charlie
Man kan få stemplet sit pas med alverdens stempler fra mange lande ved Checkpoint Charlie

Seværdighederne

Vi nåede TV-tårnet på Alexanderplatz, Pergamonmuseet, som vel at mærke er et must, hvis det er første gang, man besøger byen.

Spadseretur gennem det flotte regeringskvarter,
hvor mange arkitektonisk spændende nye bygninger har set dagens lys i de seneste år. Zoologischer Garten (med isbjørnen Knut), som virker temmelig gammeldags i sin opbygning med de små bure og stressede dyr. Dog var deres natdyr-afdeling i kælderen under rovdyrhuset spændende.

Det jødiske Mahnmal, som skal huske tyskerne og besøgende på resultaterne af Holocaust er absolut også et besøg værd. Man har ikke været i Berlin, hvis man ikke har været ved Brandenburger Tor, og er man interesseret i det delte Berlin, må man en tur omkring Checkpoint Charlie og måske et par af de andre minder om muren.

Netop i år er det 20 år siden muren faldt, og de to halve byer blev genforenet. At læse beretninger fra mennesker, der boede i Østberlin og pludselig fik mulighed for at komme til vesten er noget særligt.

Med andre ord, kan man snildt fylde mange dage med seværdigheder.
Alverdens delikatesser på én etage - KaDeWe har det hele
Alverdens delikatesser på én etage - KaDeWe har det hele

Kvinder og shopping

Men mor og to teenageiger har også et andet behov, som skal opfyldes, selv på et beskedent budget.

Shopping. Det er absolut også noget, der er værd at beskæftige sig med i Berlin. Ved Alexanderplatz ligger en kæmpe Kaufhof med et kolossalt udvalg i alle afdelinger. En Saturn elektronik- og hvidvaremagasin i 3-4 etager, hvor man kan købe absolut alt indenfor elektroniske gadgets.

Flere afdelinger af The New Yorker, en butik, som især henvender sig til det unge publikum.

Endelig er et besøg, om ikke andet som oser, i KaDeWe (Kaufhaus des Westens) på Tauenzienstrasse et must. Deres Feinschmeckeretage øverst oppe, lige under det elegante cafeteria, er fantastisk. Man kan simpelthen finde alle tænkelige delikatesser fra alverdens lande på denne etage.

Derudover er der Kurfürstendamm, som jo er berømt for sine shoppingmuligheder. Omkring Gedächtniskirche er der opstillet boder med turistvarer og gademad, og disse boder betaler en procentdel af omsætningen til istandsættelsen af kirken og tårnet, som er i kraftigt forfald.
Alene tagkonstruktionen gør Sony Center til et must på besøgslisten
Alene tagkonstruktionen gør Sony Center til et must på besøgslisten

Den nye bydel

I det område, som tidligere var ingenmandsland mellem de to dele af byen (det var østtyskerne, der havde lavet en bufferzone ved muren) er der blevet og bliver stadig bygget en ny bydel.

Blandt andet ligger her det gamle Potsdamer Platz, som er genopstået med topmderne station, skyskrabere og et center (Sonycenter), hvor der blandt andet kan findes et Lego Discovery Center, en 3D biograf og adskillige restairanter og cafeer.

Desuden har Sony naturligvis egen butik i flere etager i centret, hvor man kan se og købe det nyeste indenfor alle deres produktlinier.
Hovedbanegården er ikke kun for rejsende, men et center i flere etager
Hovedbanegården er ikke kun for rejsende, men et center i flere etager

Konklusion

Alt i alt et genialt sted at holde en budgetferie. Spisesteder findes i stort set alle prisklasser, fra den elegante og mondæne restaurant til den beskedne shop med nudelbokse, hvor man kan spise sig mæt for et par Euro.

Især kan fremhæves de store banegårde - Hovedbanegården, som er splinterny, Bahnhof Friedrichstrasse, som til gengæld er meget gammel. Begge steder findes der en uendelighed af forskellige restauranter i mange prisklasser under et tag.

Det skal bemærkes, at Berlin ikke kun er et godt rejsemål i sommerperioden, men er til hele året. Omkring jul er der det berømte julemarked på Gendarmenmarkt og hele byen stråler af lys.

I foråret er de smukke parker overvældende i deres forårspragt. Og om efteråret lyser træerne i mange faver alle vegne i byen.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Berlin

Hoteller i Berlin
Rejser til Berlin
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.