Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Berlin

 • Billigt rundt i Berlin

  17.07.17: Pernille G. Pedersen
  Vi blev anbefalet at købe et kleinegruppenkarte til metro og bus. Det var en god ide
  Kortet gælder en dag for op til 5 Pers ( det kan betale sig fra 3 Pers) og koster for ubegrænset kørsel i Zone AB 17,30 euro.
  Se hele rejsetippet
 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet
 • Berlin i Børnehøjde

  (Bedømt af 14 personer)
  01.02.14: Marie Mikkelsen
  Uge 27. Sommerferien er faretruende nær. Familien har INGEN planer.
  En sen aften surfede vi rundt efter billige rejser, og endte som altid på FDM-travels hjemmeside. Og BUM! et vildt godt tilbud på hotel i Berlin. "det er da det vi gør"
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Berlin

Rejsetips af samme forfatter

 • Cambodja på godt og ondt

  (Bedømt af 34 personer)
  26.09.10: Dorrit Sawaneh
  For et par år siden boede jeg i Udon Thani i nordøst Thailand. Min samlever og jeg besluttede os for at tage en tur til Cambodja.
  Se hele rejsetippet
 • Chiang Mai er noget nær den ideele storby

  (Bedømt af 7 personer)
  23.01.10: Dorrit Sawaneh
  Hvis man er til storbyferie med et twist, så må Chiang Mai, være noget nær det ideelle. På trods af at det er en storby med 148.000 indbyggere, er det alligevel en dejlig grøn by, med floden som bugter sig igennem byen.
  Læs hele rejsetippet
 • Hua Hin, en dejlig ferieby

  Vinderrejsetip Januar 2010
  (Bedømt af 27 personer)
  10.11.09: Dorrit Sawaneh
  Jeg mener selv at jeg kender Hua hin temmelig godt, da jeg har boet der i 3 mdr i 2005, og har været der flere gange siden.
  Jeg vil prøve at nævne nogle af de ting som ikke står i guide bøgerne. Det er især det at få indsigt i almindelige thaiers liv, og kultur der ligger mig på sinde.
  Læs hele rejsetippet
Berlin fra øst til vest
Rejsetips indsendt af:
Dorrit Sawaneh
Vanløse
23. dec. 2011

Berlin fra øst til vest

Medio cecember var min bror og jeg i Berlin. Vi havde fået et billigt hotel gennem FDM Travel.
Det er utroligt så kort tid det tager at komme til Berlin fra København.
Vi var i bil, da min bror er kørestolsbruger, og har brug for sin handicapbil. Vi forlod københavn kl. 9, og ankom til vores hotel i Charlottenburg bydelen kl 14.
Hotellet var dejligt, og vi fik et hyggeligt værelse. Det var dog lidt småt, når der også var en kørestol der skulle rundt. Fx kunne kørestolen ikke komme ud på badeværelset. Men det var til at leve med. Til gengæld var morgenmaden, som var inkluderet, helt fantastisk.
Mit første indtryk af Berlin var at husene var høje og stod tæt, men at det alligevel var meget grønt, da der var så mange vejtræer over alt. Det gjorde at der alligevel var luft. Der var utroligt mange biler. Det føltes som om alle Berlinere var bilister, og at de alle konstant var på gaden i deres biler. Til gengæld ville jeg nødig være cyklist i Berlin. Der var meget få cykelstier, så cyklisterne snoede sig i den tætte trafik. Cykelhjelme så jeg ingen af. Det var lidt synd at der er så få cykelstier, for Berlin må være en dejlig by at cykle i, for hvor er der dog smukt.
Det var en julemarkedstur vi var på. Og vi var da også på nogle julemarkeder. De fleste var små, og ikke så interessante. Det bedste var på Gendarmer Markt. Det var godt, fordi det dels var stort, og fordi der udover Glûhwein og pølseboderne, også var restauranter og boder, hvor man kunne købe fransk nougat, julepynt, kageforme, hatte og meget andet. Hatte, ja. Aldrig har jeg set så mange kvinder med hatte. Det var fantastisk. Der var så mange søde og smarte hatte. Jeg havde desværre ikke råd til at købe en til mig selv.
Vi så de fleste af de ting man nu skal se, når man er i Berlin. Det der gjorde størst indtryk på mig var DDR museet. Det var spændende, fordi det handlede om den almindelige dagligdag i østtyskland. Fx at man ikke havde bomuld, så alt tøj var lavet af kunst stoffer. Godt det ikke var mig, for det er jeg allergisk overfor. Man kunne se hvordan hjemmene var indrettede, se køkkener, badeværelser osv. Man kunne åbne skabe og se hvordan servicet så ud. Jeg stod ved siden af to kvinder, som var faldet helt i svime over bestikskuffen. De var åbenbart opvokset i øst Berlin, og havde haft det bestik derhjemme som børn. Jeg så hvordan man lavede vanille is af pulver og vand. Det museum var virkelig en oplevelse.
Vi var også på en busrundtur. Det var en oplevelse, selv om det var ret dyrt, fordi man fik fortalt om de vigtigste ting, og fik lidt mere overblik over byen. Der var også meget smuk arkitektur blandt de nye bygninger. Der kan jeg nævne den skandinaviske ambassade, som var meget flot og anderledes,
Berlin er ikke så handicapvenlig som man kunne ønske sig som handicappet, eller som følgesvend, til en handicappet. Det var svært at finde en handicap parkeringsplads. Måske var de der, men vi kunne ofte ikke finde nogen. Toge og undergrundsbaner har ofte ingen elevatorer, og er derfor uegnede. Men det blev til fulde opvejet af Berlinernes store venlighed. Ofte er folk i storbyer ikke særlig venlige, men det var Berlinerne. Vi skulle ofte ikke betale entre, eller betale mindre. Da vi var på busrundtur, tabte jeg min pung ud af tasken. Den blev fundet, og afleveret med et smil.
En anden stor oplevelse, faldt vi over ved et tilfælde. Det er et storcenter der hedder Berlin Carrè. Det ligger på Karl-Liebknecht-str. 11
Det var et center der stort set var dedikeret til det gamle øst Tyskland. Der var et supermarked som hedder Ost-pakett. Det var et navn som hentyder til de pakker folk i vest, sendte til deres familier i Øst. Der kunne man købe alle de varer som fandtes i øst. Fx øst cola, vin, madvarer, rengøringsartikler, personlige hygiegneartikler osv. Et andet sted kunne man købe de forfærdelige akryl kjoler og andet tøj, vi havde set på DDR museet. Jeg havde meget lyst til at købe en af de forfærdelige, uformelige kjoler, som en gave til en eller anden. Det må da være den ultimative hadegave.
På det kulinariske område valgte vi at tage ud til de mere ”hippe” bydele. Det måltid der var bedst, spiste vi på en lille bistro der hedder Filetstûck. (www.filetstuck.de) Det var en ombygget slagterbutik. Det var ret pebret. Mellem 22-25 euro for en hovedret. Det var noget fantastisk kød, som man kunne mærke var behandlet med kærlighed.
Jeg vil slutte af med at sige at en GPS er et must, hvis man bevæger sig i bil i Berlin, Vi havde så meget glæde af den at, vi begyndte at kalde den mia noi (elskerinde eller lillekone på Thai)
På hotelværelset. Der er ikke meget plads at komme rundt på, når der også skal være en køresstol.
På hotelværelset. Der er ikke meget plads at komme rundt på, når der også skal være en køresstol.

Berlin Carre. Centret med øst supermarked
Berlin Carre. Centret med øst supermarked

Ved julemarkedet
Ved julemarkedet

Vi måtte lige hilse på Jesus æsel på julemarkedet.
Vi måtte lige hilse på Jesus æsel på julemarkedet.

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Berlin

Hoteller i Berlin
Rejser til Berlin
Denne side er udskrevet d. 19. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/bangkok/dykkercertifikat-paa-koh-tao.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.