Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Berlin

 • Billigt rundt i Berlin

  17.07.17: Pernille G. Pedersen
  Vi blev anbefalet at købe et kleinegruppenkarte til metro og bus. Det var en god ide
  Kortet gælder en dag for op til 5 Pers ( det kan betale sig fra 3 Pers) og koster for ubegrænset kørsel i Zone AB 17,30 euro.
  Se hele rejsetippet
 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet
 • Berlin: kitsch og cool

  (Bedømt af 14 personer)
  17.01.14: Emma Louise Libner
  Følgende tips er beskrevet ud fra egne oplevelser over flere rejser til Berlin.

  Historiske monumenter, museer og mobile currywurst-bikse på hvert gadehjørne.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Berlin

Rejsetips af samme forfatter

Berlin i Børnehøjde
Rejsetips indsendt af:
Marie Mikkelsen
Nibe
1. feb. 2014

Berlin i Børnehøjde

Uge 27. Sommerferien er faretruende nær. Familien har INGEN planer.
En sen aften surfede vi rundt efter billige rejser, og endte som altid på FDM-travels hjemmeside. Og BUM! et vildt godt tilbud på hotel i Berlin. "det er da det vi gør"
Vi fandt ud af at det langt billigste og faktisk også hurtigste var at tage toget fra Århus. For små 3000,- kr retur kom vi alle fire med tog uden skift.
Tog er en super rejseform for alle. Der er plads til ben og bagage og der er noget at se på hele vejen.

Vi fandt et super lækkert 4-stjernet hotel ved at søge lidt på nettet. Det hedder Hotel Otto. Hotellets morgenmad var helt i topklasse med champagne og skiftende retter, gratis vand hele dagen, gratis wi-fi og gratis eftermiddagskaffe med kage hver dag.
Det ligger super godt med U-bahn indenfor 50 meter og S-tog inden for 200 meter

Berlin kan være varm - meget varm

... det fandt vi i hvert fald ud af. Med temperaturer der lå i den varme ende af 30´erne var det ikke de langvarige sightseeingture det blev til. I stedet fandt vi ud af at Berlin byder på helt fantastiske bademuligheder for børn og voksne hvos både standard og sikkerhed er høj.
Mange steder er der i sommerperioden lækre strandbarer, men for os med små børn var deres mange friuftsbade et hit.
De bedste vi besøgte var Kinderbad Monbijou, Oranienburgerstrasse, Mitte og Sommerbad Kreuzberg, Prinzenstrasse. Men der findes et væld af andre bade, så tjek berlinerbaeder.de for mere information
 

De gratis glæder

Overalt i Berlin er der legepladser. Og der er legeplader for enhver smag. De dukker op mellem husene og på pladser og i parker og børnene er vilde med at få lov til at tumle, mellem gåturene.
Se på www.ihrspielplattz.de der er adresser og billeder af alle legepladserne.
Berlin er også lig med Berlinmuren. Der findes specielle mindesmærker, steder og museer for muren. Men i stedet for at bruge tid på at transportere sig derhen, så følg i stedet de rækker af brosten, der er lagt igennem hele byen, lige præcis der hvor muren gik. Tag hele turen, eller find et sted at følge, når I alligevel er på vej til noget bestemt. Flere steder vil I så også møde rester af muren og på den måde mærke og se historien.
Denkmal für die ermordeten Juden Europas er et kæmpe areal med store betonblokke i forskellige størrelser. Det er imponerende, flot og tankevækkende at bevæge sig rundt mellem stenene.
Kig ned efter "stolpersteine", eller ”snublesten”, der er små metalplader sat ned i vejen med navn, fødselsdato og deportationsdato på mange af de mennesker nazisterne dræbte.
Og kig op efter Ampelman, der er de helt specielle grønne og røde mænd i lyskurvene ved fodgængerfelterne.
Derudover er der gadeteater og gøglere mange steder
Mere for børn - og voksne

Mere for børn - og voksne

Der er så utroligt mange ting at se og opleve i Berlin at vores 6 dage ikke var nok. Jeg tror der er til 6 dage mange gange. Men nogle af de ting vi lavede og så som vores børn var begejstrede for vil jeg fortælle om her:

TV tårnet
Tv tårnet i det gamle Øst-berlin er næsten et must for alle. Vi var lidt nervøse for ventetiden, men hov det gik simpelthen så nemt. Vi kom lige før åbningstid, hvor der da godt nok allerede var en lang kø, men da først dørene åbnede, var personalet effektive og der gik allerhøjest ½ time før vi var oppe og kunne nyde den storslåede udsigt. Man er virkelig højt højt oppe og huse, busser selv kraner er bitte små deroppe fra. Bagefter er det også lidt sjovt at bevæge sig rundt i Berlin, og næsten hele tiden kunne se det enorme og på én måde allestedsnærværende tårn.

Sejltur på Spree
En afslappende sejltur på floden Spree, kan være tiltrængt når benene trænger til en pause. Det letteste er at finde en kajplads i nærheden af museumsøen. Her ligger alle de store rederier til, og der er tavler der viser afgangstidspunkter, ruter og varighed af turene. Så er det bare om at finde en tur der passer til temperamentet den dag.

Zoologischer Garten og Story of Berlin
Det er slet ikke svært at bruge en hel dag I zoologisk Have. Parken er enorm og der er så mange dyr at se på. Der er også et spændende underjordisk anlæg med natdyr som er ret spændende. Vi kom 10 minutter før åbningstid søndag morgen og der var kun 5 i kø foran os. De første par timer var det som om vi havde haven for os selv. Der er rent og pænt, god plads og dyrene er aktive og nemme at få øje på.
På Kurfürstendamm ligger museet Story of Berlin, der er et se-, føle- høre-museeum der især er godt for børn i skolealderen. Men voksne kan nu også få meget ud af det, og især få opfrisket hvad det var der blev sagt i historietimerne. Man kan også få en guidet tur i et beskyttelsesrum under byen. En spændende og lidt uhyggelig oplevelse for en 6-årig og hans mor.

Dem vi lige skal se!
Brandenburger Tor, Pariser Platz, Potsdamer PLatz, gedächtnicht kirche… tja. Jeg er ellers meget begejstret for at se de store byers varetegn og stoltheder. Men i en by som Berlin hvor der er så mange ting at se og gøre, så lad være med at ræse efter de klassiske turistattraktioner. De ser ud som på postkortene, måske bare mindre end man havde forestillet sig, og børnene synes i hvert fald ikke altid at det er transporten derhen værd.

Shopping i Berlin

Der er uendelige muligheder for at gøre et godt køb i Berlin. Der er store indkøbscentre og fine butikker overalt. Men Kurfürstendamm slår det hele når det kommer til oplevelsen. Hold øje med de fine damer, i deres tårnhøje stiletter, store mørke solbriller og små sorte kjoler, når de kommer trippende ud på trapperne foran Chanel, Gucci og Prada.
Gå også en tur i det enorme KaDeWe hvor der er alt hvad hjertet kan begære, og så lige lidt mere. Meter lange kølediske med hjemmelavede chokolader, store akvarier med friske fisk – til at spise altså, barer med champagne og østers osv. osv. Men lad være med at fotografere, for så får man bare en vagt på nakken. Når så børnene ikke gider mere, ja så er det jo heldigt at der lige ved siden af KaDeWe ligger en LEGO-butik i hele 3 etager. Slip børnene løs og se dem bygge, lege og drømme.
Uden for Berlin ligger der en outlet by hvor man nemt kan bruge en hel dag – og en hel formue. Det er let at komme dertil med tog, pg så er det ellers bare med at slå sig løs. Det er de lidt dyrerer mærker der hver har en butik hvor priserne er sat ned med 30-70%. I byen er der også et lille legeland hvor man kan aflevere sine børn, hvis de ikke gider e på de voksne shoppe. Vi er normalt ikke til at bare at overlade vores børn sådanne steder, men stedet var top-professionelt. Vi skulle udfylde papirer med navn og telefonnummer og børnen blev udstyret med en alarm i dere tøj. Og Jeg tror faktisk at den time vore drenge var der uden os, var noget af det sjoveste de længe havde oplevet.

U-bahn, S-bahn og Bus 100

Det er bare nemt at komme rundt I Berlin, så er det sagt. Få et kort over byen på hotellet eller i en turistinformation og hop så på toget eller bussen. På kortet er det nemt at se hvilke linier der holder hvor, også hvis man skal skifte og på perronerne er der opsat tavler med stationernes rækkefølge på hver side af perronen, så man også nemt kommer med i den rigtige retning. Skulle man alligevel have brug for hjælp, ja så er de utroligt hjælpsomme på kontorerne hos Deutche Bahn, de printer også gerne en ”rejseplan” ud til Jer. At have en klapvogn med er ikke noget problem nogen steder
Det kan være en god idet at købe et Berlin Welcome Card hvis man har i sinde at besøge mange attraktioner med entre. Så er der nemlig både fri transport i Berlin og rabat på entreen. Ellers kan der også købes dagsbilletter med rabat.
I stedet for at betale for en klassisk turist busrundtur, så hop på bus 100 eller 200 der kører på tværs af Berlin og kommer forbi og holder ved alle de mest berømte attraktioner

og nu til det allervigtigste

Maden. Man spiser godt i Berlin. Alene på Knesebeckstrasse hvor vi boede, var der restauranter fra hele verden, så hvis vi bare havde været i Berlin for at spise havde vi ikke behøvet bevæge os ret langt. Men overalt i Berlin er der gode restauranter i alle prisklasser. Men vores favorit som vi besøgte flere gange var den vietnamesiske ”Mr. Hai & Friends” på Savigny Platz. Utroligt lækkert mad og til de kræsne børn, kunne vi uden problemer bede om mere børnevenlige variationer af retterne.
Is er et kapitel for sig i Berlin. Der er så mange iskiosker hvor de sælger den lækreste (tit hjemmelavede) is til næsten ingen penge. Gå ind på hjemmesiden www.berlin-info.de hvor der er et helt site om is i Berlin. Og selvfølgelig en masse andre gode informationer.
Bare kom afsted

Bare kom afsted

Der er ikke andet at sige. Tag til Berlin, oplev byen, stemningen, historien, maden, mangfoldigheden og hinanden. Lad være med at styrte rundt . I når alligevel ikke alt det i havde planlagt, fordi I undervejs finder på mange andre spændende ting.
Andre gode steder at hente information er www.visitberlin.de, www.berlin-guide.dk, www.tip-berlin.de , www.berlin-familie.de og i bogen Ella Bellas Eventyr – Berlin.
Hav en god rejse

Kommentarer til rejsetippet om Berlin

Berlin også for børn

14/05 2014 Alice schødt Mathiasen
Helt fantastisk og levende beskrivelse af en sommerferieuge i Berlin, hvor børnene også kunne nyde det.
Tak Marie Mikkelsen:)

Godt tip

14/05 2014 Alice Mathiasen
En virkelig god beskrivelse af en god ferieoplevelse med børn i Berlin.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Berlin

Hoteller i Berlin
Rejser til Berlin
Denne side er udskrevet d. 19. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/berlin/berlin-i-boernehoejde.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.