Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Berlin

 • Billigt rundt i Berlin

  17.07.17: Pernille G. Pedersen
  Vi blev anbefalet at købe et kleinegruppenkarte til metro og bus. Det var en god ide
  Kortet gælder en dag for op til 5 Pers ( det kan betale sig fra 3 Pers) og koster for ubegrænset kørsel i Zone AB 17,30 euro.
  Se hele rejsetippet
 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet
 • Berlin i Børnehøjde

  (Bedømt af 14 personer)
  01.02.14: Marie Mikkelsen
  Uge 27. Sommerferien er faretruende nær. Familien har INGEN planer.
  En sen aften surfede vi rundt efter billige rejser, og endte som altid på FDM-travels hjemmeside. Og BUM! et vildt godt tilbud på hotel i Berlin. "det er da det vi gør"
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Berlin

Rejsetips af samme forfatter

Berlin - lidt uden for centrum
Rejsetips indsendt af:
Poul Husum
Charlottenlund
27. feb. 2009

Berlin - lidt uden for centrum

I Berlin ser man mest centrum øst (Friedrichstrasse) og centrum vest (Kurfürstendamm). Det er fint nok, men ved flere besøg kan man tage lidt væk..

Vi forlader Kurfürstendamm og tager Bus M19 mod S Bhf Grunewald

Fra bussens førstesal ser vi ned på gadens mylder og forretninger, som efterhånden tynder ud til fordel for et mere åbent gadebillede. For enden af Kurfürstendamm ligger Rathenauplatz - med en skulptur af cadillac'er, indstøbt i beton! Skabt af Vostell til Berlins 750års jubilæum i 1987.

Nu kører bussen ad Koenigsallee - opkaldt efter Felix Koenig, der var med til at grundlægge det dyre villakvarter, Grunewald, som vi nu kører igennem.

I svinget ved Erdener Strasse er der en mindeplade for Walther Rathenau, Weimartysklands udenrigsminister, der blev myrdet her i 1922 af højreorienterede oficerer. Han boede i Koenigsalle og var på vej til arbejde i åben bil.

Bussen har endestation ved S-Bahnhof Grunewald.

S-Bahnhof Grunewald - Gleis 17 (spor 17)

Ved S-banestationen Grunewald finder vi et bevægende mindesmærke for deportationen af Berlins jøder. Her var en godsbanegård, hvorfra tusindvis af jødiske medborgere blev sendt til Auschwitz, Theresienstadt og andre lejre, hvor næsten alle omkom.

På perronkanten er alle afgange markeret med antal deporterede og 'rejsemålet'. Et stille, tankevækkende monument. På vejen op til spor 17 ser man en betonvæg med silhouetter på vej.

Ude af banegården kan man gå et slag hen ad Trabener Strasse til nr. 16, hvor man finder an plade på det hus, hvor Isidora Duncan boede i begyndelsen af det 20. århundrede. Det var den berømte barfodsdanserinde, der kom ulykkeligt af dage, da hendes slør kom ind i baghjulet på den åbne sportsvogn, hun var passager i. Også en kendt komponist, Engelbert Humperdinck, boede her.

Kommentarer til rejsetips om Berlin

har prøvet det - god tur

17/03 2013 Jens rahbekt
prøvede turen - spændende
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Berlin

Hoteller i Berlin
Rejser til Berlin
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/vietnam/phu-quoc/restauranter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.