Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Berlin

 • Billigt rundt i Berlin

  17.07.17: Pernille G. Pedersen
  Vi blev anbefalet at købe et kleinegruppenkarte til metro og bus. Det var en god ide
  Kortet gælder en dag for op til 5 Pers ( det kan betale sig fra 3 Pers) og koster for ubegrænset kørsel i Zone AB 17,30 euro.
  Se hele rejsetippet
 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet
 • Berlin i Børnehøjde

  (Bedømt af 14 personer)
  01.02.14: Marie Mikkelsen
  Uge 27. Sommerferien er faretruende nær. Familien har INGEN planer.
  En sen aften surfede vi rundt efter billige rejser, og endte som altid på FDM-travels hjemmeside. Og BUM! et vildt godt tilbud på hotel i Berlin. "det er da det vi gør"
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Berlin

Rejsetips af samme forfatter

Brandenbruger Tor set fra bus M200
Rejsetips indsendt af:
København
21. nov. 2010
Vinderrejsetip Januar 2011

Berlin - min anden hjemby

Berlin ligner København på mange måder, men der er flere forskelle som giver den tyske hovedstad et forspring
Kunstmarked i Kreutzberg
Kunstmarked i Kreutzberg

Berlin - bare billig

Min kæreste er tysker og bor i Berlin, hvilket naturligvis har givet mig rig mulighed for at lære byen at kende. Indtil videre er jeg på ingen måde blevet træt af byen, tværtimod glæder jeg mig som et lille barn til ethvert gensyn. Det lader til at mange danskere har en idé om at Tyskland generelt er ganske dyr. Det er muligvis korrekt, men Berlin er undtagelsen. Alt lige fra mad, tøj, øl, transport og husly kan næsten halveres i forhold til københavnske priser. Og det gør altså noget for budgettet! Der findes et hav af billige hostels i Berlin og det er anbefalelsesværdigt at bo i øst (Kreutzberg, Friederichshain, Mitte). Her er der masser af barer, cafeer og kunstgallerier. Hvis man kan få fat i en lejlighed, er det til at anbefale da man i så fald kan købe ind og lave mad selv. Det er altid rart at stå op til en god morgenmad inden man starter dagens strabadser.
Koncert på Cassiopeia
Koncert på Cassiopeia

Mere end en mur

Er det første gang man skal til Berlin skal man selvfølgelig se de klassiske seværdigheder som Rigsdagen, Brandenburger Tor, Postdamer Platz, Alexander Platz, Check Point Charlie, kirken på Kufürstendam mm. Et godt insider tip er at stå på M200 bussen fra Zoologischer garten mod Alexander Platz. Det koster 2,10 euro og den køre forbi de fleste af disse steder. Desuden er det en dobbeltdækker, så vær hurtig til at stille dig forrest i køen og hop op foran til panoramaudsigt gennem Berlin.

Har man set alt dette, er det tid til at gå på opdagelse i det lidt mindre gængse Berlin. Området omkring Kastanie Allee er rigtig hyggeligt og der er en del specialbutikker. Her ligger også flere funky frisører, og en klipning koster kun 18 euro (uden føntørring, det står man selv for!). Vær sikker på at få fat i en som snakker engelsk, hvis dine tyskkundskaber ikke er til at prale af.

Her ligger også flere store biergartens som er utrolig populære under fx VM. Området omkring Warschauer str. er utrolig populært og kendt som Berlins bardistrikt. Gaden Simon-Dach-Str. er hovedbargaden og der er altid gang i den, lige meget om klokken er to en tirsdag nat. Også Boxhagener Str. er med på dette beat. I det hele taget kunne København godt lære lidt her - der hersker en fantastisk vibe i Berlin netop fordi man kan gå ud og lave noget alle ugens dage, og ikke kun tors-lør. Det gør derfor ikke noget hvis man ikke har mulighed for at være der over en weekend.

På vej hjem er det et must at slå vejen forbi et döner kebabsted - Nørrebro kan intet stille op mod kvalitet og pris (ca. 2,50 euro). Det bedste kebabsted ligger lige ved Warschauer Str. S-bahn station lige ved broen. Rundt om hjørnet (på vej mod S-D-Str.) ligger Casiopeia, som mest af alt minder om Christiania (uden Pusher Street). Her afholdes koncerter og vises film og så er der ellers bar og fest i store lagerlokaler. Meget anbefalelsesværdigt om sommeren.

BBQ og coolness

Ligesom København er Berlin meget mere spændende om sommeren. Der er et utal af ting at lave, som passer til ethvert budget. Folk i Berlin elsker at grille og det er oftest et heldagsforetagende med venner og familie - og det går ikke stille for sig. Der er mange parker i Berlin, men der må ikke grilles i allesammen. Treptower park ligger lige ud til floden Spree og der er store områder at boltre sig på. Her er også en havnekaj hvor man kan drikke øl, spise is og leje bådcykler (ca. 10 euro for en time). Her er også en bro ud til en lille ø hvor man kan solbade. Volkspark Friederichshain er BBQ'ens mekka. Det er en stor park med volley ball-baner mm. I Tiergarten er det ikke tilladt at grille, men tilgengæld er der en fantastisk biergarten, Schleusenkrug, som ligger lige ned til vandet. De serverer kolde øl og varm mad. Stå af på Tiergarten station.
Strandbar ved Eastside Gallery
Strandbar ved Eastside Gallery

Sommer i Berlin

Om sommeren er strandbarerne i Berlin det helt store. De findes overalt - de dyrere af dem inde i Mitte og de billigere i Østberlin. Her kan man sidde med en kold øl i hånden hele dagen og bare hygge. Disse barer er oftest ikke særlig fancy, men der er en kanongod stemning.

Langs Berlin-muren, Eastside Gallery, ligger der to-tre stykker med udsigt over Spree - den ene, Yams, er en populær reggaebar. Stå af på Ostbahnhof eller Warschauer station. Når du er i det område, og hvis solen skinner, må og skal du tage over til Badeschiff, som er lidt a la Bryggen. Der er en stor pool ude i floden med sand og bar på bredden (indgang 3 euro for studerende. Drikkevarer må ikke medbringes).

København vinder over Berlin når det kommer til at kunne køle sig af på en varm sommerdag, da floderne og søerne i Berlin desværre ikke er særligt badevenlige. Kom derfor tidligt hvis du vil have en plads på Badeschiff. Lige om hjørnet ligger koncertstedet Arena og lige derved ligger den funky udendørsklub Klub der Visionäire. Dette sted minder også om Christiania; det er super chill, cool og om aftenerne er der tit vild fest. Folk kan bruge en hel dag på bare at ligge og slænge sig på de (lettere muldne) madrasser.

Fest i Berlin

Hvis dette bliver lidt for hippie-agtigt (tag ikke fejl, folk kommer både i stiletter og fodformede), kan man tage til Alexander Platz og besøge den über cool klub The Week End. Den ligger på toppen af en gammel sovjetbygning og har tagterasse. Det er et af de dyreste steder at gå ud i Berlin, men skulle være pengene værd - specielt om sommeren når man kan være ude. Berghain er en anden utrolig populær klub. Den er meget speciel og man kan være uheldig at blive afvist i døren bare fordi dørmændene ikke kan lide hvad man har på. Det er pick'n'choose når det er værst. Hvis man sørger for ikke at komme i store grupper, skal man nu nok komme ind. Dørmanden i sig selv er en legende pga. sit specielle udseende og man må ikke have kamera med. Festerne er vildest hvis hele Berghain er taget i brug og ikke kun Panorama.
Sans Souci
Sans Souci

Hvad mere?

Hvis man gerne vil lidt uden for Berlin, skal man tage regionaltoget til Potsdam (ikke at forveksle med Potsdamer Platz) og se det smukke Sans Souci-palads. Det er en overflod af barok og luksus og der er en hyggelig gågade når man kommer ud på den anden side.

Hvis man trænger til at slappe af, kan man tage i biografen i Cinestar på Potsdamer Platz. Det er den eneste indendørsbiograf som viser film på engelsk (ingen undertekster, halv pris af herhjemme). Om sommeren er der masser af Freiluft Kino'er, så det er bare om at finde den film du gerne vil se. Ligegyldig hvad man bruger sin tid på i Berlin, skal man huske at tage nok kontanter med. De fleste steder, inkl. barer, restauranter, supermarkeder osv, tager ikke udenlandske kreditkort, og det er dumt at stå og mangle.

Kommentarer til rejsetippet om Berlin

POTSDAM

06/01 2011 Joan R
Når I tager til Potsdam (og det er altså en pragtfuld by, som man ikke må snyde sig selv for) er det stærkt anbefalelsesværdigt at leje cykler. Det gøres på perronen, når I ankommer med toget, hvor I også får udleveret godt cykelkort. Der er både byen, kirken, et mini Brandenburger Tor, slottene, Cecilienhof og Babelsberg (tysk filmstudie) og der er rimelig flat at cykle i Potsdam! Og tyskerne er bare så venlige og hjælpsomme!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Berlin

Hoteller i Berlin
Rejser til Berlin
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.