Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Berlin

 • Billigt rundt i Berlin

  17.07.17: Pernille G. Pedersen
  Vi blev anbefalet at købe et kleinegruppenkarte til metro og bus. Det var en god ide
  Kortet gælder en dag for op til 5 Pers ( det kan betale sig fra 3 Pers) og koster for ubegrænset kørsel i Zone AB 17,30 euro.
  Se hele rejsetippet
 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet
 • Berlin i Børnehøjde

  (Bedømt af 14 personer)
  01.02.14: Marie Mikkelsen
  Uge 27. Sommerferien er faretruende nær. Familien har INGEN planer.
  En sen aften surfede vi rundt efter billige rejser, og endte som altid på FDM-travels hjemmeside. Og BUM! et vildt godt tilbud på hotel i Berlin. "det er da det vi gør"
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Berlin

Rejsetips af samme forfatter

Flaktårnet i Berlin
FDM travel rejsespecialist
Tina Kærgaard Telefon: 70 28 13 39

Flaktårnet i Berlin

Hvis man er lidt historisk interesseret er det en god idet at bevæge sig lidt ud i Berlins ydreområder, hvor man kan opleve mange spændende ting fra krigens tid.
Tag med U-bahnen til stationen Gesundbrunnen og gå derfra over i parken Volkspark Humboldthain og oplev en af de mere glemte seværdigheder i Berlin, nemlig det gamle Flaktårn. Denne kæmpe betonklods er et levn fra 2. Verdenskrig som stadig står som da man forlod det efter Berlins kapitulation i 1945.

Historisk set blev tårnet etableret for at forsvare den nazistiske hovedstad mod allierede bombefly. Tårnet i Volkspark Humboldthain er et ud af i alt tre tårne, som efter Hitlers direkte ordre blev opsat for at nedskyde disse fly. Tårnene kunne dog ikke hindre at byen blev sønderbombet, og til sidst var byen blot en stor ruin, hvor de civile kæmpede for overlevelse.

Udover at være platform for det tyske antiluftskyts blev bunkerne også brugt til at opbevare uvurderlige skatte fra hele byen, så de ikke gik tabt i de mange brande som var i byen. Mange tusinde berlinere brugte også bunkerne som beskyttelsesrum, under de mange angreb på byen.

I dag er der ikke meget tilbage af disse enorme bygningsværker. Det skyldes at man efter krigen systematisk prøvede at fjerne dem, men som man også fandt ud af herhjemme, er tyskkonstruerede bunkere meget hårdføre og næsten umulige at fjerne. I dag er Flaktårnet i Volkspark Humboldthain dog det eneste der er tilbage af de tre oprindelig tre. Tårnet er delvist dækket med jord og træer, som gør det svært at se på lang afstand, men hvis man går fra parken mod vest kommer man lige derop.

Hvis man vil ind i Flaktårnet kan man tage med på en guidet tur med Berliner Unterwelten - http://berliner-unterwelten.de/
Flaktårnet i Berlin

Seværdigheder
Arkitektur, Historie
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Tina Kærgaards profilside

Læs mere om rejser til Berlin

Hoteller i Berlin
Rejser til Berlin
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.