Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Berlin

 • Billigt rundt i Berlin

  17.07.17: Pernille G. Pedersen
  Vi blev anbefalet at købe et kleinegruppenkarte til metro og bus. Det var en god ide
  Kortet gælder en dag for op til 5 Pers ( det kan betale sig fra 3 Pers) og koster for ubegrænset kørsel i Zone AB 17,30 euro.
  Se hele rejsetippet
 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet
 • Berlin i Børnehøjde

  (Bedømt af 14 personer)
  01.02.14: Marie Mikkelsen
  Uge 27. Sommerferien er faretruende nær. Familien har INGEN planer.
  En sen aften surfede vi rundt efter billige rejser, og endte som altid på FDM-travels hjemmeside. Og BUM! et vildt godt tilbud på hotel i Berlin. "det er da det vi gør"
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Berlin

Gensyn med Berlin
Rejsetips indsendt af:
Inge Eiersted
Glostrup
17. april 2009

Gensyn med Berlin

Berlin som "gave". Det er en FLOT betegnelse, men rigtig i mere end én forstand. Du skylder dig selv at se det "Nye" Berlin!

Et glædeligt gensyn med Berlin!

Berlin som jeg husker det!
I 1966, var jeg på studietur i 3 uger til Vest/Øst Berlin, det var med bange snelser og en slet skjult facination af et system som man som 18 årrig blev meget fasineret af, når ens lærer glødende fortalte om det kapitalistiske og komonistiske system!

Det første indtryk der mødte mig var på Friedich strasse station, hvor der gik maskingevær bevæbnet soldater og pegede på os i toget!
Vi fik at vide, at vi ikke måtte tage kontakt til den østtyske ungdom, da det kunne have uhyggelige konsekvenser for dem og os.

Jeg lærte et par unge vesttyskere at kende som viste mig rundt i Vest Berlin. Jeg besøgte private hjem og så Check point Charlie, - cafeen hvor mange flygtede til over og under muren!
Jeg besøgte slot Charlottenburg,- Radiotårnet Gedächniche kirke, og meget andet. I øst Berlin besøgte vi et gymnasium og var til parade i Utrich Park, så havde jeg fået nok af andres synspunkter om det politiske system.

Berlin 2007!
I 2007 fik min mand en rejse til Berlin af mig. Jeg ville gerne vise ham det nye Berlin som nu var ved at bleve bygget. Stor var min glæde over at se alle de nye bygninger der bliver bygget ikke er firkantet klodser "skidengrå" og utilnærmelige, men rund, -buede og mangeartet farver og med en masse glas, dejligt og indbydende som byder en velkommen og farvner én ned en varme, som bare skal opleves.

Et must for os var en sejltur på "spree" det er en dejlig og inspirerende måde og se Berlin på og få lyst til at besøge, Pergamun musset Ægyptisk kunst,- et gensyn med Caféen Check Point Charlie det var som at være tilbage i 1966, både hvad inventar og menu angår dejlig oplevelse.

Det jødiske Gravmonoment, -ved Potsdammer plads, fasinerende, prøv at gå en tur ind i mellem granitblokkene.

Det jødiske kvarter som er blevet nænsom restraueret.

Det nye Jødiske museum skal du sætte mindst ½ dag af til at besøge, herefter kan du finde hyggelige spisesteder til en overkommelig pris.

Tegel, er også et besøg værd, det er stadig et idialistisk ungdoms kunstner kolliktiv.
En spadserertur igennem Brandenbuger Tor, og langs med Unter der Linden giv deig god tid og nyd folkloren her.

Der Unter Velt,- skulle du prøve! Berlin under jorden en oplevelse som næsten ikke kan beskrives.

Dette var lidt af det som vi nåede på 4 dage.
Et dejligt gensyn efter 41 år, og som jeg glæder mig til at besøge igen i store bededags ferien i 2009. Berlin har indtaget vores hjerter!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Berlin

Hoteller i Berlin
Rejser til Berlin
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/sydafrika/turen-langs-vestkysten-i-sydafrika.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.