Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Berlin

 • Billigt rundt i Berlin

  17.07.17: Pernille G. Pedersen
  Vi blev anbefalet at købe et kleinegruppenkarte til metro og bus. Det var en god ide
  Kortet gælder en dag for op til 5 Pers ( det kan betale sig fra 3 Pers) og koster for ubegrænset kørsel i Zone AB 17,30 euro.
  Se hele rejsetippet
 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet
 • Berlin i Børnehøjde

  (Bedømt af 14 personer)
  01.02.14: Marie Mikkelsen
  Uge 27. Sommerferien er faretruende nær. Familien har INGEN planer.
  En sen aften surfede vi rundt efter billige rejser, og endte som altid på FDM-travels hjemmeside. Og BUM! et vildt godt tilbud på hotel i Berlin. "det er da det vi gør"
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Berlin

Reichstag, Berlin
Rejsetips indsendt af:
Linda Dahlstrøm
København
19. maj 2009

Reichstag - uden kø

Sådan undgår du at stå i kø i flere timer for at komme ind og se kuplen på Reichstag i Berlin.

Reichstag - venstre om

Vi har været i Berlin flere gange, men hver gang gået uden om Reichstag pga den måske velkendte lange kø -men vi har efterfølgende fundet ud af, hvordan køen kan springes over!

I marts måned 2008 skulle det være og efter 2-2,5 time i kø nåede vi metaldetektorerne og elevatoren, der førte os op i Reichstag.

Og sikke en fantastisk udsigt ud over Berlin på en super flot forårsdag. Og selvom glaskuplen ikke ser ud af meget fra græsplænen foran Reichstag, så var det en utrolig flot og fascinerende oplevelse at se den på tæt hold - og ikke mindst selve gåturen indeni den, og arkitekturen er speciel men utrolig flot.

Ved siden af kuplen ligger en cafe, hvor vi på dagen indtog en kop kakao pga. den kølige forårsluft. Og her er nøglen til at undgå flere timer i kø:

Vi har efterfølgende fra min lokale veninde hørt, at bestiller man bord på cafeén på toppen af Reichstag, kan man undgå den lange kø ved at henvende sig ved den venstre indgang og blive lukket ind med det samme. Man er så nødt til at drikke/spise på toppen af Reichstag - men i godt vejr er udsigten fantastisk.

Et tip som vi håber andre kan få glæde af.

Seværdigheder

Kommentarer til rejsetips om Berlin

Rigsdagen og cafe Käfer

24/03 2012 Marga Schack
Vi er lige kommet hjem fra Berlin og man kommer ikke op i Rigsdagens kuppel uden at resevere on line ! Vi havde reserveret bord i cafeen og kom ind på den måde. Der var en rigtig flot udsigt fra bordet men menukortet er kort, vores portion meget lille og prisen er høj, en øl koster 4,80 euro. Men man kan jo nøjes med en kop kaffe !Udsigt fra kuplen er fantastisk og ingen tjekker om du går ind i cafeen som ligger lige med direkte adgang fra kuplen.

Forudreservation

03/10 2011 Tine Andersen
Vi fandt ret sent ud af, at man skulle forudreservere sit besøg. Men alle nødvendige oplysninger findes på denne hjemmeside: http://www.bundestag.de/htdocs_e/visits/kupp.html Man kan IKKE reservere telefonisk, så to dage før afrejsen og tre dage før det planlagte besøg skrev jeg en email til kuppelbesuch@bundestag.de med fulde navne og fødselsdatoer på os alle og et ønsket tidsrum for besøget. Dagen efter fik vi en bekræftelsesmail, som man skal printe ud og medbringe. Man skal også huske at medbringe sit pas, da det bliver tjekket ved security ved indgangen. Og det er en STOR oplevelse!

Ingen modtagelse på rigsdagen

22/03 2011 Kirsten Andersen
Ville besøge Rigsdagen mandag d. 01-03-2011, og var der før der skulle åbnes og så kun en ganske lille kø (havde læst tirsdag morgen skulle være den den korteste kø). Men grunde var nok den, at man nu skal tllmeldes besøg af Rigsdagen 8 dage i forvejen. Er der nogen der ved hvor man kan gøre dette hjemme fra?
Kirsten

Mail kontakt til Restaurant Käfer

19/12 2010 Claus Bjerring
Jeg mailede restauranten og de ringede tilbage en time efter ! se mere på link:
http://www.feinkost-kaefer.de/contact_parliament/

Käfer

28/05 2010 Marie
Hej HeikeJeg fandt lige disse oplysninger på caféen:Käfer im Reichstag Reichstag, Platz der Republik 1 10557 BerlinTelefon: (030) 226 29 90

kø ved Reichstag

28/05 2010 Heike K. Horne
ja, det er fint nok med alle de gode råd, men hvor er telefonnummeret for at bestille bord i "Käfer"?

Besøg på Reichstag - Berlin

02/09 2009 Esther Nielsen
Tak for et virkelig godt tip. Meget fin restaurant: "Käfer". Var der 26.08.09. Men der er et men - indgangen ligger til h ø j r e i bygningen - ikke til venstre - bare for en ordens skyld. Med venlig hilsen Esther Nielsen

Reichtag

12/07 2009 JytteMalmos
Den korteste kø til at besøge Reichtag fandt vi omkring kl. 18. Et gammelt trick: Omkring spisetid er der ikke så mange på gaden. Hvis man venter til sidst på aftenen, skal man tage højde for, at der ikke tages besøgende ind hver 10. min. som annonceret, men snarere med 15 - 20 min. imellem.

Typisk dansk - NEJ

02/07 2009 Ann Marie Kristensen
Tusind tak for et godt råd til Rigsdagen. det er bestemt hverken usympatisk eller typisk dansk, men totalt frivilligt om man vil tage imod. Hvis ikke - hvorfor læser man så disse sider. Jeg vil glæde mig til både mad, drikke og udsigt.

Rigsdagen

04/06 2009 Gitte
Det er en fantastisk oplevelse og så må man leve lidt med køen. Tag noget og spise og drikke med til ventetiden og slap af så længe. Det går stærkest hvis man sørger for og være der tidligt - f.eks 7.30 så kommer man som regel med ind i første hold.

Usympatisk - og typisk dansk

03/06 2009 Finn Elholm
Hvor er det dansk - og rigtig asocialt. Lad os prøve at platte os til en fordel. Køkultur: Det er noget, der gælder for de andre. Kørkultur er ikke noget, hæmmer store ånder som os. - ligesom hastighedsgrænser og røde lys.

Rigsdagen uden kø

03/06 2009 Marianne Ernsted
Rigsdagen er åben for besøgende til kl. 22.00. Der er ingen kø om aftenen, og udsigten fra tagterrassen er fantastisk også om aftenen.

Børn giver hurtigere adgang.

03/06 2009 Mads Miltersen
Hvis man har børn med i køen til Rigsdagen, kan man få lov at slippe uden om køen og ind ad side indgangen nede og til højre for hovedindgangen. Samme fordel gælder så vidt vides også gangbesværede.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Berlin

Hoteller i Berlin
Rejser til Berlin
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.