Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Brandenburg

Læs mere om rejser til Brandenburg

Rejsetips af samme forfatter

Facade i byen Wittenberg
Rejsetips indsendt af:
Poul Husum
Charlottenlund
14. maj 2009

Bauhaus i Dessau - Tyskland

I Dessau ligger den moderne arkitekturs vugge - Bauhaus, som ikke er navnet på et af mange byggemarkeder, men på den vigtigste arkitektur- og designskole i det 20. århundrede

Dessau - præget af Bauhaus

Dessau ligger ca. 120 km syd for Berlin. Fra midten af 1920erne til 1932 var Bauhausskolen aktiv her. Den blev grundlagt i Weimar i 1919, men blev forvist af detborgerligt-nazistiske bystyre. Byen Dessau tilbød gunstige vilkår for skolen, som under lederen Walter Gropius fik opført den smukke hovedbygning og en række "Meisterhäuser", hvor de vigtigste lærere boede. Det var folk som Wassily Kandinsky, Paul Klee, Mies van der Rohe, Marcel Breuer osv., navne, kendt for malerkunst, design og arkitektur. I 1932 så skolen sig tvunget til at lukke - på grund af nazisternes pres mod denne 'ugermanske' stil. Herhjemme var fx Arne Jacobsen stærkt påvirket af Bauhaus.

I selve Bauhaus-bygningen er der rundvisning med inspiration til rundtur i Dessau, hvor der er mange gode eksempler på arkitekturen, såsom restauranten Kornhaus ved Elben. I museumsbutikken finder man de stadig producerede design-ikoner: Wagenfelds lampe, Marianne Brandts askebægre og fade m.m.

Er man på de kanter, kan man lige smutte de 30 km til Wittenberg med Luther-minder og en bygning af Hundertwasser. På vejen ligger Wörlitz-parkanlægget, der som Bauhaus og Wittenberg er verdenskulturarv (UNESCO).

Seværdigheder
Arkitektur
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Brandenburg

Ferieboliger i Brandenburg
Rejser til Brandenburg
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/rusland/saadan-forgaar-al-verdens-herlighed-koer-selv.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.