Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Tyskland

 • Centraleuropa, øl og sprød gris

  (Bedømt af 8 personer)
  Juli 2017: 4 uger på 4 hjul rundt i Centraleuropa. Tyskland, Østrig, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn.
  Hjemmefra har vi planlagt alt, booket hoteller & airbnb, bestilt kørselstilladelser til motorveje & byer og skrevet udførlige lister over, hvad vi vil opleve (og spise!) i hver by.
  Se hele rejsetippet
 • Billigt rundt i Berlin

  17.07.17: Pernille G. Pedersen
  Vi blev anbefalet at købe et kleinegruppenkarte til metro og bus. Det var en god ide
  Kortet gælder en dag for op til 5 Pers ( det kan betale sig fra 3 Pers) og koster for ubegrænset kørsel i Zone AB 17,30 euro.
  Se hele rejsetippet
 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Tyskland

Rejsetips af samme forfatter

Burg, Tyskland - Øllet kommer med toget
Rejsetips indsendt af:
Flensborg
18. sept. 2012

Burg, Tyskland - Øllet kommer med toget

Jernbaneromantik: Det er behageligt gods, der sendes ud med vognene fra den lille køkken-banegård i Restaurant Alter Bahnhof i Burg i Brandenburg. Gæsterne får deres bestilling med modeltog.
BURG. Få din øl eller cola bragt til bordet med modeltog.
Sådan lyder et fristende tilbud i restaurant Alter Bahnhof i byen Burg, der bærer det sorbiske navn Borkowy (i det sydlige Brandenburg og Sachsen bor et slavisk-talende mindretal, sorberne).
I den gamle banegård i byen i Spreewald syd for Berlin kan man spise solid tysk mad til meget rimelige priser – og så oven i købet få drikkevarerne bragt ud til bordene med en modeljernbane.
»Ruf Schaffner« står der på »slikkepinden«, som drengen har i hånden.
»Ruf Schaffner« står der på »slikkepinden«, som drengen har i hånden.

Nostalgi for alle pengene

I banegården i Burg er indrettet en restaurant, der dyrker jernbaneromantik med en imponerende samling af gamle stationsskilte, signaler, billetluger, vognlanterner, »spejlæg«, nostalgiske fotos og modeller af for længst udrangerede lokomotiver.
I Restaurant Alter Bahnhof er det ikke tjenere, der serverer maden, men konduktører. Når man bestiller, hæver man signalet, og bordene har ikke numre, men er banegårde, som køkkenet sender sit gods ud til.
De små modeltog styres fra knudepunktet, som jo i sagens natur ligger lige ved køkkenet, og de slider skinnerne blanke – for det er som om, at lysten til at bestille en ekstra drik eller dessert er større, når man får den bragt direkte til bordet med et modeltog.
Uden for den gamle banegård holder passagerervogne fra Deutsche Reichsbahn.
Uden for den gamle banegård holder passagerervogne fra Deutsche Reichsbahn.

Gammelt materiel fra Deutsche Reichsbahn

Uden for restauranten holder gamle smalsporede passagervogne, dræsiner og sneplove fra dengang, der stadig var noget, der hed Deutsche Reichsbahn.
Sporarealet er godt nok ikke det originale fra dengang, der endnu kørte tog fra Lübben (Lubin på sorbisk) via Burg til Cottbus (Chosebuz). Da den smalsporede jernbane blev nedlagt i 1970, blev skinnerne pillet op.
Men senere har lokale jernbaneentusiaster lagt nye skinner og overtaget udrangerede vogne fra Deutsche Reichsbahn, som de østtyske jernbaner fortsatte med at hedde efter oprettelsen af DDR i 1949.
Er der optaget i restauranten i stationsbygningen, kan man i øvrigt altid få maden serveret i kupeerne i en af de ægte jernbanevogne.
Den smalsporede Spreewald-jernbane blev anlagt i 1898 efter samme princip som »æ kleinbahn« i Nordslesvig (Sønderjylland) eller Kreisbahn, som den hed i Sydslesvig.
Det var små baner, der snoede sig ud og ind for at forbinde hver lille stationsby med købstæderne.
Stationsforstanderne på de små stationer fungerede hyppigt som postmester og var samtidig ofte også krofatter. På den måde kan man sige, at restauranten i Burg er vendt tilbage til rødderne.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Tyskland

Hoteller & ferieboliger i Tyskland
Rejser til Tyskland
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/dansk-vestindien/st-john/gallows-point-resort-usa-og-canada.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.