Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Tyskland

 • Centraleuropa, øl og sprød gris

  (Bedømt af 7 personer)
  Juli 2017: 4 uger på 4 hjul rundt i Centraleuropa. Tyskland, Østrig, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn.
  Hjemmefra har vi planlagt alt, booket hoteller & airbnb, bestilt kørselstilladelser til motorveje & byer og skrevet udførlige lister over, hvad vi vil opleve (og spise!) i hver by.
  Se hele rejsetippet
 • Billigt rundt i Berlin

  17.07.17: Pernille G. Pedersen
  Vi blev anbefalet at købe et kleinegruppenkarte til metro og bus. Det var en god ide
  Kortet gælder en dag for op til 5 Pers ( det kan betale sig fra 3 Pers) og koster for ubegrænset kørsel i Zone AB 17,30 euro.
  Se hele rejsetippet
 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Tyskland

Drømmetur på Donau
Rejsetips indsendt af:
Ulla og Poul Pedersen
Glamsbjerg
29. marts 2012

Drømmetur på Donau

Efter en tur med nattoget fra Kolding til Nürnberg, og herfra videre med regionaltog, ankom vi til Passau, hvor vi havde nogle timer, inden vi kunne gå omborg på krydstogtskibet.
Dem benyttede vi til at kigge lidt på byen.
Sidst på eftermiddagen lagde vi fra kaj med kurs mod Sortehavesdeltaet, hvortil vi skulle ankomme en uge senere. Vi sejlede for det meste om natten, men der var enkelte dage, hvor vi slet ikke kom i land. På disse dage var der forskellige former for underholdning på skibet, og da vejret var flot alle 15 dage, tilbragte vi mange timer på skibets soldæk.
På turen mod Sortehavet var der ophold i Wien, Esztergom (Ungarn), Budapest, Beograd, Rousse (Bulgarien), og Tulcia (Rumænien). I sidstnævnte by steg vi over i mindre både, hvorefter vi sejlede rundt i deltaet for at se på fuglelivet.
På turen tilbage til Passau lagde vi til i Oltenita (Rumænien) for at tage på bustur til hovedstaden Bukarest. Efter nogle timer i denne kaotiske by blev vi kørt til Giurgiu, hvortil skibet var sejlet, mens vi besøgte Bukarest. Efter 1½ døgn sejlads nåede vi til Novi Sad i Serbien, derfra til Komarno i Slovakiet, hvor vi efter en kort byvandring med bus blev kørt til hovedstaden Bratislava, hvor der også var en guidet byvandring ligesom vi fik lidt tid for os selv. Efter endnu en nats sejltur nåede vi til Krems i Østrig. Hertil var det muligt at trave til fods, men allerede til middag sejlede skibet videre, da vi også skulle besøge byen Melk, hvor Dtift Melk er den store atraktion. Næste morgen omkring kl. 9 nåede vi tilbage til Passau, hvor vi igen steg på toget mod Danmark. Denne gang nåede vi endog at se lidt af Nürnberg, inden vi skulle med nattoget.
Der var arrangeret udflugter i de fleste af de byer, hvor vi lagde til, men man kunne også gå på egen hånd, hvilket vi valgte i nogle af byerne.

Vores kahyt på skibet lå, så vort vindue var lige over vandkanten, og det var rigtig hyggeligt at ligge i sengen og kigge ud på vandet. der skvulpede op på vinduet.

Der var fuld forplejning ombord på skibet med stort morgenkomplet, frokost med 3-4 retter mad, middag med 4-5 retter mad. Der ud over kaffe, når man havde lyst, eftermiddagskaffe med kage, samt natmad. Drikkevarer til maden var for egen regning. Ud over prisen for turen skulle der betales for de udflugter, vi deltog i, og der skulle betales drikkepenge til personalet om bord.

Skibet kunne kun have ca. 180 passagerer, og det synes vi, er et passende antal. Alle vore medpassagerer var stort set tyskere, da vi havde bestilt rejsen hos et tysk rejseburo. Informationsniveauet var højt, og alt gennemført med tysk grundighed på den mest positive måde.
Den Donautur var simpelthen vores livs drømmerejse. Den foregik de 2 sidste uger i august 2008.
Drømmetur på Donau

Aktiviteter
Krydstogt, Krydstogt
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Tyskland

Hoteller & ferieboliger i Tyskland
Rejser til Tyskland
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/portugal/azorerne/lidt-ud-over-det-saedvanlige.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.