Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Hamburg

 • Spændende oplevelser i SPEICHERSTADT havneområdet

  10.12.13: Ulrik Laursen
  Hamburg er en spændende storby at besøge, med masser af spændende butikker, arkader og gågader. Og ikke at forglemme december måneds mange lokale julemarkeder.
  Men prøv også at vende blikket ned mod de nye havnearealer: Hafen City og Speicherstadt, der egentlig kan oversættes både til: Magasinbyen fordi den består af en række tidligere frihavns pakhuse eller magasiner, men speicher kan også betyde: erindring, hukommelse.
  Se hele rejsetippet
 • Hamburg - HOT, herlig og himmelråbende fantastisk.

  (Bedømt af 9 personer)
  25.06.13: Gitte Geerthsen
  Lad det være sagt - Hamburg er en "hold-nu-op-hvorfor-har-jeg-ikke-været-her-før" by.
  Okay det var en weekend i solskin, så byen tog sig ud fra den allersmukkeste side.
  Se hele rejsetippet
 • Miniatur Wunderland i Hamburg

  (Bedømt af 6 personer)
  02.05.13: Trine
  Hamburg er en fantastisk by. Den er et oplagt mål til en forlænget weekend, for den ligger så tæt på. Udover shopping i Weltklasse i alle de store arkader og passager rundt omkring i Alster-kvarteret og de andre kvarterer så som Schanzenviertel, så er der også en masse gode ting at se, som du måske ikke lige havde regnet med. En af disse er for eksempel Miniatur Wunderland.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Hamburg

Rejsetips af samme forfatter

Drengetur til Hamburg
Rejsetips indsendt af:
Frederiksberg
1. feb. 2013

Drengetur til Hamburg

Der er rigtigt mange grunde til at besøge hansestaden Hamborg, kun godt 1½ times kørsel fra Puttgarten eller grænsen ved Kruså (hvis man kommer fra Jylland).
Og det uanset om det er til jul, påske eller pinse, om det er som herretur med gutterne eller med fruen under armen. Dette rejsetip tager imidlertid afsæt i særlig en blandt mange live sports-oplevelser, som byen byder på samt den mere farverige side af området omkring Reeperbahn (St. Pauli).
Fodbold på Imtech Arena (hjemmebane for Hamburger SV):

Fodbold på Imtech Arena (hjemmebane for Hamburger SV):

Som medlem af en herre-loge, etableret i 1994 med det oprindelige formål at følge det danske fodboldlandshold i tykt og tykt, har jeg snart 20 års fodbold- og rejseoplevelser med kliken i bagagen. Rejserne har blandt andet ført os til VM i Frankrig 1998, VM i Sydkorea i 2002 og mange andre steder i øvrigt. En tur til Hamborg tilbage i 2008 for at overvære en bundesligakamp mellem Hamburger SV og FSV Mainz 05 står imidlertid tilbage som en af de bedste ture, vi nogensinde har haft. Selvom det således nu er nogle år siden, tager det ikke noget fra oplevelsen. Og byen Hamborg står som bekendt endnu, og Hamburger SV ligger aktuelt nr. 9 i den bedste fodboldrække, så indholdet for turen kan let kopieres og gentages i løbet af 2013.

At gå til fodbold på højeste niveau i Tyskland hører blandt de bedste fodbold-oplevelser, som man kan forestille sig. Stemningen på stadion overgår efter min mening både stemningen, som kan opleves på stadions i England, Spanien og Italien. Ligesom det er tilfældet for Allianz Arena i München eller Westphalen Stadion i Dortmund er forholdene på og omkring Imtech Arena i Hamborg (med plads til 57.000 tilskuere) således helt igennem fantastiske. Er man i besiddelse af en fodbold-billet, kan eksempelvis på kampdagen køre gratis med alle offentlige transportmidler til og fra stadion. Både udenfor og inde på selve stadion er der et utal af boder, som byder på alle tænkelige former for mad og drikke. Og du står stort set ikke i kø til noget som helst. Jo, de kan det der med at organisere tingene ordentligt syd for grænsen; ordnung muss sein.

En fodboldbillet til en kamp i bundesligaen koster typisk fra ca. 40-80 euro, afhængig af placeringen på stadion. Billetter til HSV’s hjemmekampe kan købes ved at henvende sig via klubbens officielle hjemmeside. Enkelte af klubbens kampe er svære at få billetter til; det gælder blandt andet opgørene mod FC Bayern München og SV Werder Bremen. Ellers burde det være til, hvis man er i god tid (gerne et par måneder før den aktuelle kamp, som man ønsker at se). Kan ellers kun anbefale, at indfinde sig på stadion i god tid før selve kampen. Der er rigeligt med underholdning op til kampstart og der serveres ikke kun let-øl, som det er blevet kutyme til alle større fodboldkampe i stort set resten af Europa.

Er man mere til håndbold er et besøg i den imponerende O2-World arena et MUST. Her spiller HSV Handball deres hjemmekampe med gennemsnitlig 12.000 tilskuere. Hos HSV Handball er den danske landsholdspiller Hans Lindberg for tiden holdets helt store profil. O2-World arena bliver omdannet til en festplads hver gang HSV Handball træder ind på banen; en satseoplevelse man ikke skal snyde sig selv for. O2-World arena er i øvrigt også stedet, hvor man kan få de største koncertoplevelser i byen. I løbet af 2013 kommer følgende store navne forbi: Pink, Joe Cocker, Eric Clapton og Iron Maiden, så også her lidt for enhver smag.
Reeperbahn (3. halvleg):

Reeperbahn (3. halvleg):

Reeperbahn var oprindelig stedet, hvor sømændene festede, når de kom i land i Hamborg. Kvarteret har før i tiden haft et lidt blakket ry med letlevende piger og erotikklubber. I dag er det mere et broget natteliv med hyggelige caféer, diskoteker, pubber/kneiper, kebabbarer, asiatiske snackrestauranter og sports-barer. Efter fodboldkampen, som vi havde overværet var slut (da aftenen faldt på og vi havde rundet hotellet og fået en ren skjorte på), fandt vi os selv rigtig godt tilrette på den populære cocktailbar; Glanz und Gloria (Spielbudenplatz 38). Stedet byder på cool stemning og lækker musik. Et rigtigt godt afsæt for en videre tur ud i nattelivet. Vær dog varsom med særlig én drink fra drinkskortet; brainstormer, som den hedder – den lever til fulde op til navnet; og en enkelt plejer at være nok til at sætte festen i gang :-)

Ellers start en festlig aften på Hofbräuhaus, som er Hamburgs svar på en "oktoberfest" hele året rundt. Atmosfæren er festlig og løssluppen, så humøret og stemningen kommer hurtigt helt i top, imens der serveres bayersk mad og STORE fadøl. På fredage og lørdage bør man stille et bord på forhånd, da stedet i weekenden er særdeles godt besøgt. Bordbestilling kan foretages på hjemmesiden.

http://www.hamburg-hofbraeuhaus.de/gaststaette.htm

Tag roligt konen med til Hamburg også:

Fodbold er selvfølgelig ikke alle pigers favorit. Men det plejer shopping at være. Hamborgs centrum byder på masser af muligheder for at spendere penge på tøj, tasker og sko. Mönckebergstrasse er byens hovestrøg og her ligger alle de kendte mærkevareforretninger, som perler på en snor. Hamburg er derudover kendetegnet ved mange hyggelige butiks-arkader. Hamborg er yderligere kendt som Tysklands musical-by nummer ét. I havnekvarteret finder man byens nye store teaterscene (et moderne og ny-opført skuespilhus og mindst ligeså flot som Operaen i København). En oplevelse, som nok også skulle kunne tage kegler, hos dem der lyster den slags.

Og er man typen, som ikke kan sove længe er Hamburger Fischmarkt (om søndagen) en helt tredje oplevelse, som man ikke må snyde sig selv for. Hamburger Fischmarkt ligger også havnekajerne i St. Pauli. Markedet var engang det som navnet antyder, men er gennem årene udvidet eller udviklet til et gigantisk cirkus, som må regnes som en af Hamburgs største seværdigheder. Køb eller kig på et bredt udvalg af alt fra lækre delikatesser, eksotiske blomster, loppemarkedsting, tøj, cd’er og film. Her er stemning og ret skægt. Og er man til fiskeindkøb, så er der selvfølgelig også masser af friske/røgede fisk og andet lækkert fra havets dyb.

Uden mad og drikke dur helten ikke:

Et godt sted at stille sulten (morgen, middag eller aften) er caféen ALEX (Jungfernstig 54), som ligger ned til Alsteren:

https://www.dein-alex.de/dein-alex-hamburg

På ALEX får man bl.a. hver dag en stor brunch-buffet til yderst rimelige penge; men også om aftenen kan ALEX som nævnt levere varen. Er vejret til det, er der en stor overdækket terrasse, hvorfra man kan nyde et godt glas øl eller en kop kaffe.

Kommentarer til rejsetippet om Hamburg

Anbefales

05/03 2013 Jens Ole Thomsen
***** Kan kun anbefales - husk en fodboldkamp.

Pigerne til Hamburg?

05/03 2013 Christina Prangsgaard Carstensen
Super tip til en herretur til Hamburg, men hvis det er en pigetur og uden mænd- hvad skal man så se? Udover shopping selvfølgelig:)

hurtig tur til oplevelser

11/02 2013 Margit Sørensen
Super med en hurtig og tæt på tur til Hamburg,
med oplevelser.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Hamburg

Hoteller i Hamburg
Rejser til Hamburg
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/yellowstone/midtvesten-og-rocky-mountains.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.