Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Hamburg

 • Hamburg - HOT, herlig og himmelråbende fantastisk.

  (Bedømt af 9 personer)
  25.06.13: Gitte Geerthsen
  Lad det være sagt - Hamburg er en "hold-nu-op-hvorfor-har-jeg-ikke-været-her-før" by.
  Okay det var en weekend i solskin, så byen tog sig ud fra den allersmukkeste side.
  Se hele rejsetippet
 • Miniatur Wunderland i Hamburg

  (Bedømt af 6 personer)
  02.05.13: Trine
  Hamburg er en fantastisk by. Den er et oplagt mål til en forlænget weekend, for den ligger så tæt på. Udover shopping i Weltklasse i alle de store arkader og passager rundt omkring i Alster-kvarteret og de andre kvarterer så som Schanzenviertel, så er der også en masse gode ting at se, som du måske ikke lige havde regnet med. En af disse er for eksempel Miniatur Wunderland.
  Se hele rejsetippet
 • Hamburg – fantastisk by til venindeturen!

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 4 personer)
  02.05.13: Mille Larsen
  Hamburg er en by for dig som elsker shopping og storbyer men samtidigt også kan lide kulturelle og historiske ting....
  Jeg kan helt klart anbefale den her by hvis man skal af sted med f.eks. veninderne!
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Hamburg

Rejsetips af samme forfatter

Spændende oplevelser i SPEICHERSTADT havneområdet
Rejsetips indsendt af:
Ulrik Laursen
Lystrup - Aarhus
10. dec. 2013

Spændende oplevelser i SPEICHERSTADT havneområdet

Hamburg er en spændende storby at besøge, med masser af spændende butikker, arkader og gågader. Og ikke at forglemme december måneds mange lokale julemarkeder.
Men prøv også at vende blikket ned mod de nye havnearealer: Hafen City og Speicherstadt, der egentlig kan oversættes både til: Magasinbyen fordi den består af en række tidligere frihavns pakhuse eller magasiner, men speicher kan også betyde: erindring, hukommelse.
Og i den betydning kan man også se mange af de lokale attraktioner: HAMBURG DUNGEON, på Kehrwieder 2 Block D, som nærmest er en slags oplevelsesteater, der tager dig med på en historisk tur gennem Hamburgs historie. Her oplever man bl.a. Den Store Brand i 1842 og meget andet.
Det er teater for børn over 10 år og voksne, men ikke egnet for mindre børn.

Naboen til Hamburg Dungeons, er MINIATUR WUNDERLAND på Kehrwieder 2-4 Block D, er også velegnet for børnefamilier med børn fra 6-7 år.
Det er intet mindre end verdens største modelbaneanlæg - ikke kun en model jernbane, nej her er både modeljernbane, vejanlæg med kørende trafik. Bl.a. ser man brandvæsenet rykke ud til "brand" på slottet, med blå blink og sirener. Der er lufthavne, hvor flyene taxier, dokker til gaten, kører til startbanen, venter på go - starter, letter og flyver væk!. Alt er bygget op i store tableauer og landskaber fra forskellige lande i Europa: Tyskland, Østrig, Schweiz, Danmark med Vestkysten og Storebæltsbroen. Norge og Sverige, hvor man senest har udvidet med et arktisk afsnit med minerne i Kiruna.
I det skandinaviske afsnit er der også containerskibe osv. der sejler mellem havnene.

Der er også blevet plads til et større USA tema, med både Rocky Mountains, Las Vegas m.m. og selvfølgelig kørende amerikanske 18 wheeler trucks.

Det hele fordeler sig på 2-3 etager og flere steder kører togene mellem etagerne, og der er flere udsigtsplatforme og trinbrædt til de mindste så de også kan se noget.

Men inden man kommer fra Wunderland butikken ind til selve modelanlægget bør, især de voksne, lige dvæle lidt ved en halv snes små montrer med tableauer fra kvarteret omkring Checkpoint Charlie i Berlin i forskellige perioder; lige fra krigsafslutningen op gennem 40'erne og 50'erne, over etableringen af Berlinmuren i 1961. Videre op gennem tiden til 1989, hvor der blev slået "hul" i muren og til vore dage. Har man, som vi, været i Berlin før og efter murens fald eller historisk interesseret, er dette særdeles interessante tidsbilleder.

Begge ovennævnte attraktioner er åbne stort set hver dag året rundt.

Et andet sted i Block D kan man også komme på GRATIS rundtur i et arbejdende kafferisteri - og garanteret også købe sig en ekstra god kop nyristet, nymalet kaffe når tørsten melder sig.

Men Speicherstadt har mange andre attraktioner: fx SPEICHERSTADTMUSEUM med originalt inventar, redskaber som blev benyttet, og varer, der blev opbevaret i de gamle pakhuse.

Eller hvad med DIALOG IM DUNKELN, på Alter Wandrahm 4, Block W, som er en udstilling, hvor du garanteret ikke ser noget som helst, men føres rundt i udstillingen af en blindefører. Du kan derved selv opleve, hvordan en blind oplever det at færdes i en park eller i byen.

For "drengene" byder området også på AUTOMUSEUM PROTOTYP på Shanghaiallee 7 (lukket mandage). Her er prototyper af diverse tyske racerbiler op gennem historien, racerbane simulatorer og galleri. Altsammen fordelt på hele 3 etager.


 
MINIATUR SCHWEIZERLAND
MINIATUR SCHWEIZERLAND

Checkpoint Charlie i 1970'erne
Checkpoint Charlie i 1970'erne

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Hamburg

Hoteller i Hamburg
Rejser til Hamburg
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/dubai/dubai-kuala-lumpur-kho-lanta-bangkok.-en-dejlig-oplevelse.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.