Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Harzen

 • Vandre i Harzen

  (Bedømt af 4 personer)
  07.03.13: Hans Petersen
  Vi tager ofte på bilferie i Harzen, ofte med børnebørn. Harzen er gennemsyret af gode vandrestier, der også kan benyttes om vinteren. Specielt for børnebørnene er det sjovt at samle officielle stempler på 222 seværdige steder i Harzen.
  Se hele rejsetippet
 • Fantastiske Goslar i Harzen

  (Bedømt af 4 personer)
  16.08.12: Jan Petersen
  Så blev det tid at prøve Harzen igen, har ikke været der siden jeg var barn...

  Og jeg huskede rigtigt, der er fantastisk smukt i Harzen, skov, bjerge, søer og middelalderbyer ligger på stribe, ikke et øje tørt.
  Se hele rejsetippet
 • Harzen på godt og vådt

  (Bedømt af 8 personer)
  19.04.12: Inge-Lise Lentz Svendsen
  I juli 2010 kørte vi, min datter og jeg, i min lille Kia Picanto til Harzen på en uges ferie.
  Via nettet havde vi fundet et lillebitte hotel i en lillebitte by BRAUNLAGE, hvor vi lejede os ind i en ydmyg lejlighed.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Harzen

Efterår i Harzen
Rejsetips indsendt af:
Benny Hansen
Hals
19. marts 2011

Efterår i Harzen

Harzen er et dejlig sted som man nemt kan blive afhængig af hvis man er til ro og fred og ikke så højt tempo.
Noget af Harzen har fra før krigstiden været kur/ferie område for rige russiske folk og nogen af husene i området er bygget som sommerhuse der af, senere hen har tyskerne selv også haft området som rekreations og kur sted.

Harzen er lige som en tids lomme hvor tiden har stået lidt stille et sted i sidst i 70erne, folkene er flinke og meget venlige og imødekommende og mange af butikkerne er som vi havde dem på den tid. Til en lille by er der et par slagtere,ca tre bagere en chokoladebutik,et par grønthandlere, foto butik ,legetøjsbutik et par elektrikere og der til kommer der torvedage og supermarkeder med lange åbningstider.

Efteråret i Harzen er den smukkeste årstid på grund af at de mange forskellige træ sorter der er i deres skove og de mange farver det giver på bjergskråningerne .En af de køre ture der for mig er et must når vi er i Harzen er den tur (om efteråret) fra Braunlage til Sct. Andreasberg på en solskins dag. Det er en af de smukkeste ture fordi man kører op igennem slugten med alle de helt fantastiske farve spil der er inden træerne smider sine blade. Der er farver lige lige fra gul, grøn, rød og alt hvad der ligger der imellem men det skal opleves for det kan ikke beskrives med ord.
Har man mere tid på turen kan man fortsætte turen igennem Altenau ,over Oker stausee til Goslar så vil man på vejen komme forbi Romkerhaller Wasserfall som helt sikkert også er se seværdighed.

Et andet must at se er den enestående gamle by Stolberg med sine hovedgader med ene gamle bindingsværkshuse fra slut 1600tallet og frem og den tur kan måske lægges forbi Baumanns höle som sammen med Herrmanns Höle er naturskabte drypstens huler med store drypsten hvis tids perspektiv er helt utroligt

http://www.youtube.com/watch?v=kEd5Ag8Ofqg

http://www.youtube.com/watch?v=kluOs7LvDYY

Seværdigheder
Middelalderbyer

Kommentarer til rejsetippet om Harzen

Østlige Harz ?

13/08 2011 Bjarne Hansen
Netop hjemvendt fra en dejlig tur til Harzen, undrer det mig, at hele denne side kun handler om den del af Harzen, der ligger i det gamle Vesttyskland.

Vi har har boet i den gamle DDR del, som nok er den største del af Harz. Det virker som om den er lidt overset. Vi har tidligere (før 1989) været i Harz flere gange, men vores ophold nu i Wernigerode har været særdeles positiv. Flot by med dejlige hoteller, restauranter, forretninger. Og fyldt med flotte bindingsværkshuse. Man fornemmer ikke, at det i næsten 50 år var en del af DDR.

Og naturen er pragtfuld. Vi var på vandretur, og må sige at det er et perfekt alternativ til vandring i Alperne. Ikke mindst turen til Brocken (næsten 1200 meters højde). Og området er stort.

Prøv det næste gang.

Hilsen
Pia & Bjarne Hansen

hahnenklee harzen

09/08 2011 kirsten nielsen
uge 30 var vi i Berlin fra søndag til torsdag, og kørte til hahnenklee fra torsdag til søndag, rigtig dejlig lejlighed , og en stor oplevelse at se drypstenshuler, og gå turen til ski stedet ad kærlighedsstien, der blev desværre regnvej lørdag, hvor vi ville være i Goslar hele dagen, men vi fik set lidt af byen rigtig flot.
kan anbefales.

Harzen

09/08 2011 Kirsten Højsager
Harzen er et skønt sted at holde ferie. Vi har gennem en årrække kørt til Hahnenklee, hvor vi lejede en ferielejlighed. Der er ikke langt at køre rundt dernede. Sejlturen på Okerstau-see er en skøn sejltur.
Goslar er også en dejlig by at gå rundt i med gamle huse. Der er mange skønne søer man kan trave rundt om. I det hele taget er Harzen et besøg værd og så er afstanden til at overkomme, ca 4oo km fra gænsen.

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Harzen

Hoteller i Harzen
Rejser til Harzen
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/malaysia/borneo/riverside-majestic-hotel-kuching.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.