Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Harzen

 • Vandre i Harzen

  (Bedømt af 4 personer)
  07.03.13: Hans Petersen
  Vi tager ofte på bilferie i Harzen, ofte med børnebørn. Harzen er gennemsyret af gode vandrestier, der også kan benyttes om vinteren. Specielt for børnebørnene er det sjovt at samle officielle stempler på 222 seværdige steder i Harzen.
  Se hele rejsetippet
 • Fantastiske Goslar i Harzen

  (Bedømt af 4 personer)
  16.08.12: Jan Petersen
  Så blev det tid at prøve Harzen igen, har ikke været der siden jeg var barn...

  Og jeg huskede rigtigt, der er fantastisk smukt i Harzen, skov, bjerge, søer og middelalderbyer ligger på stribe, ikke et øje tørt.
  Se hele rejsetippet
 • Harzen på godt og vådt

  (Bedømt af 8 personer)
  19.04.12: Inge-Lise Lentz Svendsen
  I juli 2010 kørte vi, min datter og jeg, i min lille Kia Picanto til Harzen på en uges ferie.
  Via nettet havde vi fundet et lillebitte hotel i en lillebitte by BRAUNLAGE, hvor vi lejede os ind i en ydmyg lejlighed.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Harzen

Udsigten her er fra Heksenes Danseplads
Rejsetips indsendt af:
Lene Møgelvang
Hadsten
28. aug. 2008

Kvalitetsferie til økonomipris!

Vi har i mange år rejst både med fly og med egen bil, og i år havde vi valgt at tage bilen til Harzen. Da vi kører med campingvogn og har en temmelig tung bil er....

1. stop Harzen

Hver gang vi er kørt transit ned igennem Tyskland, har vi talt om, at vi skulle nu også se noget af landet. Der er flere steder der ser spændende ud når man kører på motorvejen. Et af dem er Harzen.

Harzen klinger af busturer og "Mormorferie", men når man undersøger området lidt nærmere er det meget spændende. Vi glemmer ofte, at det ikke er så mange år siden Tyskland var delt i to dele, og at Harzen rent faktisk lå med en stor del i det gamle Østtyskland, så store dele er "nyt" turistområde for Vesterlændinge.

Det som vi som danskere betegner som Harzen, er den knold som ligger midt i et fladt område med en masse træer på. Selv om vejret i Damnark har været temmelig våd i august, havde vi dejligt vejr selv om vi ikke var så langt syd på. Vi kunne ikke undgå dage med lidt regn, men der var ikke en dag vi måtte i lange bukser eller ikke kunne grille om aftenen.

Kukursfabrik i Gernrode

Som så ofte, fandt vi en lidt utraditionel start på ferien ved at besøge en "Kukursfabrik" i Gernrode. Fabrikken har verdenens største kukur monteret på gavlen af huset og er i Guinnies books of records. Der er også drybstenshuler og masser af besøgsminer. Vores erfaring er, at det kan være temmelig dyrt at besøge de store, men mindst lige så stor og god en oplevelse at se de små som den i "Drei Kronen & Ehrt".
Skønne gamle middelalderhuse fra Göslar. Man kan næsten tro at om lidt kommer en ridder i rustning
Skønne gamle middelalderhuse fra Göslar. Man kan næsten tro at om lidt kommer en ridder i rustning

Gösler er et must

Selvfølgelig må man ikke snyde sig selv for et besøg i Göslar, men prøv at tage bagvejen ind i byen. Gaderne er minimale, men oplevelserne store. Man bliver ført lige direkte tilbage til middelalderen. Husene fra den tid står stadig - skæve men med fantastiske bindingsværk og udskæringer - og det er ganske gratis at se på.

Desværre havde vi det uheld at bilen gik i stykker og vi måtte blive længere i området. Vores plan var ellers at vi ville have været længere nede i Tyskland og set Bayeren. Vi fik på den måde kørt igennem hele området på kryds og tværs, og over alt var der ting at se som er interresante og ikke koster en masse penge at komme ind for at se.

Vi opdagede også at menneskerne i Harzen er meget hjælpsomme og at de er uhyre effektive hos Falck. Da vores bil gik i stykker på vej op til Bloksbjerg, var der et fejeblad til at hente os og bilen inden for 45 minutter, som kørte os til en autoriseret forhandler og værksted. Han satte en mekaniker til at se på bilen med det samme, og inden for en time havde han fundet ud af hvad der var galt med bilen. Han kunne også give os en erstatningsbil til 15 euro om dagen, og da Falck dækker de første 3 dages leje samt SOS de resterende, så ender det med at blive brændstoffet som den eneste udgift. Set i forhold til vores brændstofudgift på vores egen bil, var forbruget minimalt.

Efter afhentning af vores egen bil, bestemte vi at vi ville fortsætte ferien i Harzen i stedet for at fortsætte længere syd på. Der var nok og se, og vejret var fint, så hvorfor bruge dyrt brændsstof på at køre videre?

Vi kan varmt anbefale andre at spare pengene på brændstof og stoppe op og se den kulturskat, der ligger lige midt på vejen til syden. Hvis ikke man har tid til at se det hele på en gang, er det et godt sted og stoppe op og tage et par dages hvil inden man fortsætter.

Kommentarer til rejsetips om Harzen

Meget fristende!

18/01 2009 Karin C, Nyborg
Hej Lene, dine beskrivelser gør det meget fristende at rejse til Harzen, et helt andet område end det danske. Vi har ellers genopdaget DK de seneste år, inkl. Bornholm. Desværre er min mand ikke meget for at tale tysk (endsige forsøge), men forhåbentlig lykkes det en dag at lokke ham - netop fordi Harzen ligger så tæt på DK. Og Kieler-Kanalen har han sagt ja til at besøge et par dage på hotel. Hvis du har nogen tips om DET område, så er de også meget velkomne.

Sådan

04/11 2008 Ole
Harzen forever!!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Harzen

Hoteller i Harzen
Rejser til Harzen
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/sicilien/siracusa/borgo-alto-country-hotel.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.