Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Tyskland

 • Centraleuropa, øl og sprød gris

  (Bedømt af 7 personer)
  Juli 2017: 4 uger på 4 hjul rundt i Centraleuropa. Tyskland, Østrig, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn.
  Hjemmefra har vi planlagt alt, booket hoteller & airbnb, bestilt kørselstilladelser til motorveje & byer og skrevet udførlige lister over, hvad vi vil opleve (og spise!) i hver by.
  Se hele rejsetippet
 • Billigt rundt i Berlin

  17.07.17: Pernille G. Pedersen
  Vi blev anbefalet at købe et kleinegruppenkarte til metro og bus. Det var en god ide
  Kortet gælder en dag for op til 5 Pers ( det kan betale sig fra 3 Pers) og koster for ubegrænset kørsel i Zone AB 17,30 euro.
  Se hele rejsetippet
 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Tyskland

Loreley
Rejsetips indsendt af:
Birte Spælling
Otterup
30. juni 2013

Loreley

Et af de steder vi vender tilbage til gang på gang er St. Goar. Vi holder meget af at bo på den dejlige campingplads, der ligger lige overfor Loreleyklippen.
Campingpladsen er over 1 km lang, så der er en god mulighed for at få en plads ud til Rhinen.Her kan vi rigtig slappe af og følge med i den livlige trafik på floden med den stærke strøm. Langs med floden er der lystavler, der viser, hvor store skibe der kommer rundt om hjørnet ved Loreleyklippen. Der kan gå meget tid med at se på alle flodprammene.
Tag med færgen over til St. Goarhausen og gå ud til tangen med Jomfru Loreley, der har bragt mange skibe til forlis i de mange skær. Hvis kræfterne er til det, så gå op af Loreleyklippen ellers tag bilen dertil og nyd den flotte udsigt fra toppen af Loreley, og se hvordan Rhinen snor sig og har gravet sig dybt ned i landskabet.
St. Goar er en velbevaret flot gammel by med masser af meget gamle bindingsværkshuse. Bagved banegården er der en sti, der bringer os op på højderyggen og følger Rhinen. Her er der igen en pragtfuld udsigt over den snoede flod til den ene side og det flade højdedrag til den anden side.
I løbet af året er der mange fester i St. Goar, som f. eks. vinfester. Et af højdepunkterne er dog Rhinen i Flammer, som i år er den 21. september. Når der bliver mørkt, begynder der et meget flot lyssjov fra borgene Burg Maus, Burg Katz og Burg Rheinfells m.m. ca. 50 turbåde, der er lysillumeret, begynder samlet at spille en melodi med deres horn. Det hele afsluttes med et fantastisk fyrværkeri. Det er noget der skal opleves!
Kør en tur langs med Rhinen ned til Rüdesheimen og op til Koblenz og se de mange vinmarker, borge og de mange bindingsværsbyer. Nyd udsigten fra spidsen af Koblenz ved Deutsches Eck og se Mosel løbe ud i Rhinen.
Foruden campingpladsen er der flere hoteller, der ligger med udsigt til Loreleyklippen.
God tur!
St. Goars grå skiffertage
St. Goars grå skiffertage

Udsigt nedover St. Goar
Udsigt nedover St. Goar

Udsigt nedover campingpladsen og Loreleyklippen
Udsigt nedover campingpladsen og Loreleyklippen

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Tyskland

Hoteller & ferieboliger i Tyskland
Rejser til Tyskland
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/canada/nova-scotia/halifax/cambridge-suites-hotel-halifax.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.