Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Mecklenburg

Pak bilen, mærk friheden og tag på kør-selv-ferie til Mecklenburg i Nordtyskland. En forlænget weekend er nok til at du oplever alt fra gamle hansestæder som Rostock eller Wismar, nationalparker med havørne, storke og bævere til smukke, romantiske slotte og badelande for hele familien. Se vores store udvalg af ferieboliger, der kan være base for en masse oplevelser i området og bestil din kør-selv-ferie til Mecklenburg i dag.

Hansestæder, havørne og slotsromantik i Mecklenburg

Hansestæderne er Mecklenburgs varemærker

Rostock
De gamle hansestæder som Wismar, Rostock og Stralsund er et af Mecklenburgs ypperste varemærker. Rejser du til Mecklenburg vil du falde på halen over Hansestædernes imponerende facader, skønhed og historie. I dag er flere optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Det rige dyreliv og den unikke natur kendetegner også Mecklenburg, hvor storke bygger deres reder, havørne svæver elegant i luften på udkig efter en lækkerbisken og bævere boltrer sig i naturen. Der er hele tre nationalparker du kan besøge, når du rejser til Mecklenburg. Jasmund på øen Rügen er nok den mest besøgte.

I Mecklenburg lever romantikken desuden i bedste velgående på de mange eventyrlige slotte. Lejer du en af vores udvalgte hoteller eller ferieboliger, kan du opleve det bedste af Mecklenburg på din næste kør selv-ferie.
Slap af i en strandstole i Mecklenburg

Mecklenburg for vandhunde og de aktive

Er du en rigtig vandhund, så er Mecklenburg lige noget for dig med 1.700 km kystlinje og 2.000 søer. Søerne ligger i en enestående natur mellem kuperet terræn og bølgende kornmarker. Her kan du boltre dig med sejlads, dykning, kajaksejlads, kano eller bare slappe af på stranden.

Prøv også de kulørte strandstole, der er indbegrebet af ægte tysk strandliv. Endelig er der de populære feriesteder for hele familien med badelande og mange andre aktiviteter.


Vandring og på cykel i Mecklenburg, hvis du ønsker en aktiv ferie. Her er der fx hundredvis af suveræne cykelruter. Og du bestemmer selv, hvor langt du vil cykle. Vil du hellere slide lidt på fodsålerne, så er der også utallige afmærkede ruter i den afvekslende natur.

I Mecklenburg kan du også udleve alle dine golfdrømme uden at være medlem af en golfklub. Vælg mellem golfbaner i alle sværhedsgrader. Fælles for alle golfbanerne er, at de ligger midt i den skønneste natur.
Schloss Güstrow

Mecklensburgs smukkeste by

Schwerin er hovedstaden i Mecklenburg og mange mener, det er den smukkeste by i området. Inden du når selve byen, ser du de gyldne slotstårne. Slottet (Schweriner Schloss) er som taget ud af et eventyr, som det ligger der midt på en lille ø i Schwerin-søen. Der er et museum i den ældste del af slottet.

Du skal også unde dig en slentretur i Schelfstadt, når du rejser til Schwerin i Mecklenburg. Det er den gamle bydel med små skæve bindingsværkshuse og smalle hyggelige gader.

 

Renæssancepragt i Schloss Güstrow

Schloss Güstrow i Mecklenburg er et af Tysklands smukkeste slotte i 100 % renæssancestil. Slotshaven er genetableret med de klassiske blomsterbede i alle regnbuens farver. Bevæg dig også inden for i slotsmuseet.

Om sommeren rykker caféen ud i den storslåede slotsgård, hvor du kan slappe af med en kop kaffe.
Læs mere på Schloss Güstrows hjemmeside
Se de farverige facader i hansestæderne

Hansestæderne med de smukke facader

Her kan du tale om Østersøens perler. Flere Hansestæder ligger side om side i Mecklenburg og langs Østersøens kyster. Området var rig på handel i middelalderen. Købmændene var driftige, stolte og tjente godt. Der blev bygget flotte klostre, enorme gotiske kirker og overdådige rådhuse. Købmændene sørgede også for at dekorere deres egne boliger, der lå ud mod torvet med flot udsmykkede facader. Deres skulle gerne overgå naboens … præcist som i dag.
 

Roctock og Warnemünde

Rostock er den største hansestad i Mecklenburg, hvor du kan vælge mellem et hav af forretninger, restauranter, caféer og seværdigheder. Gå en tur ned ad Kröpeliner Strasse. For enden af gaden ligger Neuer Markt med rådhuset. Det er et godt udgangspunkt for dig, hvis du vil snuse lidt til Rostocks atmosfære, når du rejser til Mecklenburg. 15 km uden for Rostock finder du Bad Doberan. Højdepunktet er det gamle damplokomotiv, der prustende med røg og damp kører midt på gaden og ud til havet. Børnene vil elske det.

Warnemünde og Rostock er nærmest smeltet sammen. Warnemünde er en super populær kur- og badeby. Her finder du alt, hvad hjertet begærer af hoteller, restauranter, caféer, forretninger og sandstrande. Du kan også bruge tid i havnen og studere havnetrafikken. Det høje flotte fyrtårn er byens varetegn.
 
Udsigt ud over Stralsund

Stralsund

Stralsunds gamle bydel er den bedst bevarede af hansestæderne i Mecklenburg. Bydelen er omgivet af vand, der er med til at give den en særlig stemning. Alter Markt er midtpunktet for de flotte historiske bygninger. Det er også her, du finder de fleste seværdigheder. Slap af og nyd omgivelserne fra en af de mange caféer, der ofte ligger i en af de atmosfærefyldte bygninger.

Et museum, der virkelig er et besøg værd, er den gamle klosterkirke, som rummer Museum für Meereskunde und Fischerei und Aquarium. Der kan du lære om livet i havet. Det er også et sted, som børnene vil sætte pris på.
Rügen - lange hvide sandstrande

Hvide sandstrande så langt øjet rækker på Rügen

Rejser du til Stralsund, skal du sikkert også til Rügen, som er Mecklenburg og Tysklands største ø. Rügen er dejlig grøn og frister dig med de mange hvide sandstrande. Binz er øens feriested med en farverig strandpromenade, butikker, restauranter og caféer. De flot renoverede strandvillaer giver en særlig mondæn stemning til området.

Du kan også udforske Rügen på cykel. Afstandene er korte og flere ruter er godt afmærket. Tag fx en tur ud til den lille, men vidunderlige Nationalpark Jasmund. Kendetegnet er de imponerende kridtklinter, der står i stærk kontrast til bøgeskovens skiftende farver.
 

Malchow ved Fleesensee

Byen Malchow ligger ubeskrivelig smukt ved Fleesensee. I området står golf højt på programmet. Er du golfentusiast, skal du besøge Golf & Country Club Fleesensee med baner i flere sværhedsgrader. Rejser du til Mecklenburg efter forkælelse, så har Fleesensee Spa alt hvad hjertet begærer. Der er fx spa, flere former for massage, fitness, swimmingpools og sauna.

Billeje i Mecklenburg

Sammen med vores samarbejdspartnere giver vi dig den bedst mulige billeje, når du rejser til Mecklenburg i Nordtyskland. Du kan let og overskueligt bestille billeje online:
Lej en bil i Tyskland

Start nu! Det er let at bestille din rejse til Mecklenburg

Se liste med udvalgte ferieboliger i Mecklenburg
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/canada/calgary/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.