Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Brandenburg

Læs mere om rejser til Brandenburg

Tollensesee ved Neubrandenburg
Rejsetips indsendt af:
Bjarne Jakobsen
Holstebro
15. dec. 2009

Dejlig by ferie i nordøst Tyskland

Mit rejsetip i Mecklenburg området i Tyskland er byen Neubrandenburg og området der omkring.
Den gamle hoved indgang til centrum af byen
Den gamle hoved indgang til centrum af byen

Påske ferie i Neubrandenburg

Vores påske ferie i Neubrandenburg startede selvfølgelig med at vi kørte fra Danmark og mod Lübeck for at fange E22 og videre af den næsten nye motorvej E251 som går forbi Neubrandenburg og videre til E28 som går til Berlin.
Turen kan køres på omkring 6 timer, men med 2 små piger i bilen tog det omkring 10 timer inden vi så byskiltet til Neubrandenburg.
Overnatningsmuligheder er der mange af og det er lige fra camping til slots ferie, men vi boede inde midt i byen.

Neubrandenburg har ca. 70 000 indbygger og inde i centrum af byen er der en bymur rundt omkring den gamle bydel her er der masser af shopping muligheder. Køre man rundt om by muren eller går en tur inde i centrum kan man se nogle af de gamle udkigsposter, indgangs porte og flotte tårne. På det vedhæftede billede kan man se den gamle hoved indgang.
Inden for bymuren er der rigtig mange hyggelig restauranter og caféer. Når man går runde inden for bymuren er vejene stadig med brosten og der er stadig mange af de gamle huse og flere af udkigsposterne er lavet om til cafe hvor man kan få en kop kaffe eller en øl.
Der er også et rigtigt stort shopping center som bliver udsmykket efter årstiden. Da vi besøgte det i påsken var det hele pyntet med masser af påske ting og store dekorationer inde i centeret. Uden for centeret i shopping gaderne gik mange påske hare rundt og delte påske godter ud til børn.
Det var et stort hit for vores 2 piger og vi skal helt sikker der ned igen og vi kunne høre at det var samme stil op til jul.
Tollensesee og Neubrandenburg i forgrunden
Tollensesee og Neubrandenburg i forgrunden

Lidt Historie omkring Neubrandenburg

De første indbyggere på stedet var præmonstratensermunke i et kloster ved bredden af Tollensesee (ca. 1240). Selve byen Neubrandenburg blev grundlagt i 1248 da markgreven af Brandenburg valgte at bygge en by i de nordlige dele af sit len. I 1292 blev byen og det omkringliggende område en del af Mecklenburg.
Byen blomstrede som et handelscentrum frem til trediveårskrigen (1618–1648).Gustav Adolfs svenske hær belejrede og indtog byen, men den blev generobret af den katolske liga i 1631. Der findes mange rapporter som siger at de katolske styrker slog mange af de svenske og skotske soldater ihjel efter at de overgav sig. Senere, i følge den skotske lykkeridder Robert Munro, skal svenskerne have gjort det samme da de uden nåde tog livet af overlevende med råbet «Neubrandenburg!». Byen spillede derfor en rolle i yderligere at brutalisere en af historiens allerede mest brutale krige.
Under anden verdenskrig lå der en stor krigsfangelejr kaldt Stalag II-A nær byen. I 1945, få dage før afslutningen af krigen, ødelagde en storbrand 80 % af den gamle bydel. Siden da er de fleste vigtige historiske bygninger blevet genrejst.
Tollensesee ved Neubrandenburg
Tollensesee ved Neubrandenburg

Naturen omkring Neubrandenburg

Neubrandenburg ligger op til Tollensesee som er en sø på 17,4Km2 og har en maks. dybde på 33m.
Der er en utrolig skøn natur omkring søen med masser at badestrande, legepladser og restauranter. Der er desuden mulighed for at komme med en hjuldamper ud at sejle og spise middag om bord.

Der er også nogle andre mindre søer hvor der er mulighed for at bade og stå på vandski.

Alt i alt er Neubrandenburg en dejlig by at holde ferie i og der er ikke ret langt til hverken Rostock eller Berlin.
Vi havde en dag i Berlin hvor vi bland andet så BerlinZoo. Turen til Berlin tager 1-1½ time pr. vej.

Besøg Neubrandenburg ved en højtid eller i sommerferien hvor der selvfølgelig er stor mulighed for at bade og hygge sig med familien.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/mallorca/palma-de-mallorca/platja-daurada.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.