Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Mecklenburg

Læs mere om rejser til Mecklenburg

Rejsetips indsendt af:
Bent Kristensen
Esbjerg
23. juli 2009

Nordtysklands flotteste haveudstilling

I år holdes den store tyske haveudstilling i Nordtyskland, blot 75 km fra Lübeck, i Mecklenburg-Vorpommerens "hovedstad" Schwerin.

Man når det fint på FDMs tilbudrejse

På ti minutter i bil eller 60 minutter med båd kan du komme fra det 4 stjernede hotel Best Western hotel "Frankenhorst" og til eventyrslottet i Schwerin. Slottet og slotshaven er i sig selv normalt den største seværdighed, men her i år er det uden tvivl Bundesgartenshow- Buga- , som tyskerne selv kalder det, som i år er bygget op omkring 7 forskellige havetemaer; den klassiske slotshave, hvor der ud over 10.000 vis af forskellige blomster og træer, også er lavet plads til en særudstilling for kirkegårdsgartnere. I køkkenhaven er alle mulige spiselige planter sat sammen, dels som i en kolonihave, men også i mønstre hvor former og farver rigtig udnyttes. Det 21. århundredes have er helt uden træer, mon klimaændringerne slår i gennem?. Tysklands længste pontonbro er blevet bygget så man kan gå tværs over søen fra det ene haveafsnit til det næste. Broen vil selvfølgelig blive genbrugt forskellige steder, når udstillingen lukker til efteråret, for kørestolbrugere, barnevogne mm er der lavet en lille soldrevet færge som krydser sejlløbet.

Hotellet og Byen

Frankenhorst hotellet ligger direkte ned til søen , og har egen anløbsbro. Personalet er meget behagelige, deres uniform er inspireret af marinen, så man kigger lige en ekstra gang, når en "admiral" dukker op med et godt glas tysk fadøl. Maden på hotellet er dels regionalt, men også fransk inspireret. Der er så få udlændinge på hotellet, så man får udelt opmærksomhed og hjælp til sine ønsker, selv om man kun kan sit skoletysk. Morgenmaden er simpelthen overdådigt, og bliver serveret i restaurant Bådehuset med en flot udsigt over søen. I FDMs tilbud ver der udover velkomstdrink og trerettersaftensmad, billet til bådfarten ind til Schwerin, shuttlebus mellem hotel og centrum, samt dagskort til Buga. Så ud over haveudstillingen brugte vi en dag på at indsnuse atmosfæren i Schwerin , hvor der er både mondæne huse og rigtig gammelt skidt fra DDR tiden. Schwerin var så heldig at den gik forholdsvis uskadt gennem krigen, så derfor er der også imponerende kirker fra middelalderen. Et besøg i tv-tårnets restaurant kan give den fineste udsigt over byen og søerne, men en sejltur bringer én i nærmere kontakt med Tysklands trediestørste sø. ligesom man på en af de mange restauranter bør prøve spisekortets lokale fiskearter, husk at "muraene" på tysk er fisken Helt !! Alt i alt en afslappende og indtryksfuld miniferie i nabolandet.

Overnatninger
Hotelophold

Kommentarer til rejsetips om Mecklenburg

Frankenhorst

19/01 2010 Aksel Borup Jensen
Hotel Frankenhorst kan varmt anbefales, ligger lidt nord for byen ned til en sø. Hotellet har bus til byen hver formiddag og retur om aftenen, men man bør prøve turen over søerne med rutebåd fra centrum til hotellets anløbsbro. FDM har miniferie , 2 dage med halvpension til mellem 940 og 1040 kr. pr. person, værelser og mad er forbavsende godt i forhold til prisen. De har værelser i hovedbygningen og studio lejligheder med tekøkken.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/kina/beijing/beijing-sommerpalads-og-zoo.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.