Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Tyskland

 • Centraleuropa, øl og sprød gris

  (Bedømt af 7 personer)
  Juli 2017: 4 uger på 4 hjul rundt i Centraleuropa. Tyskland, Østrig, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn.
  Hjemmefra har vi planlagt alt, booket hoteller & airbnb, bestilt kørselstilladelser til motorveje & byer og skrevet udførlige lister over, hvad vi vil opleve (og spise!) i hver by.
  Se hele rejsetippet
 • Billigt rundt i Berlin

  17.07.17: Pernille G. Pedersen
  Vi blev anbefalet at købe et kleinegruppenkarte til metro og bus. Det var en god ide
  Kortet gælder en dag for op til 5 Pers ( det kan betale sig fra 3 Pers) og koster for ubegrænset kørsel i Zone AB 17,30 euro.
  Se hele rejsetippet
 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Tyskland

Rejsetips af samme forfatter

Klassikere: Porsche 356 og Mercedes 300 SL i duel på Nürburgring
Rejsetips indsendt af:
Strib
19. aug. 2010

Mosel og Oldtimer Grand Prix på Nürburgring

En kombination af spænding, duft af olie, benzin og gummi på Nürburgring, og den fantastisk smukke natur i området omkring Mosel og Eifelbjergene.
Mosel og Oldtimer Grand Prix på Nürburgring

Min kone og jeg besluttede, at i år ville vi køre ned at se det 38. AvD-Oldtimer-Grand-Prix 2010 på Nürburgring i de skønne Eifel bjerge.

Vi valgte at kombinere turen med et par dages ophold ved Mosel. Vi havde på Booking.com fundet en privatpension, ”Pension Winzerhaus”, Plänterstrasse 9, Zell an der Mosel. Det skulle vise sig at være et godt valg. Faktisk en lille lejlighed med soveværelse m. adgang til altan, bad og toilet, samt en lille stue med køkken, sofa m. bord og tv.. Opholdet var incl. morgenbuffet, hvor intet manglede. Typisk tysk, pænt og rent. Vi betalte 200 euro for 4 nætter. Huset ejes af en vinbonde, der bebor lejligheden i stueetagen med sin kone. Han sælger naturligvis vin, rød, hvid og rose’, af eget fabrikat.

Oldtimer Grand Prix’et fandt sted i week-enden 13-15. august 2010. Inden vi tog af sted havde vi købt billetter til løbet over nettet på www.eventim.de – pris for lørdagen: 30,40 euro. Fri pladsvalg på de åbne tribuner, og man finder sig nemt et rigtig godt sted at se løbet fra. Løbet er inddelt i klasser, f.eks. gamle formel 1 racere, sportsvogne og standardvogne. Der var fortrinsvis tale om biler fra perioden 1950 – 1980, men også et løb med biler fra før 2. verdenskrig.

Man skal ikke tro, at der er tale om paradekørsel. Der bliver virkelig gået til ”stålet”. Fuld gas, og en øredøvende larm, men rigtig sjovt at se de fine gamle biler, som stadigvæk kan køre stærkt.
Mosel og Oldtimer Grand Prix på Nürburgring

Nürburgring ligger midt i Hohen Eifel, som faktisk er et gammelt vulkanlandskab. Men bare rolig, det er over 10.000 år siden det sidste udbrud fandt sted. Banen er 22,8 km lang, og når der ikke køres løb på banen, kan man komme ind at køre på en del af banen. Banen ligger i et smukt bakkelandskab og en højdeforskel på 300 meter. Der er glimrende overnatningsmuligheder i området, både hoteller, pensioner og en smukt beliggende campingplads, der ligger lige ved siden af banen.

Oldtimer Grand Prix’et bliver kun kørt på den del af banen der kaldes ”Nordschleife”.

Det smarte er at kombinere løbet med et ophold ved Mosel. Der er en lille times kørsel fra Zell til Nürburg, men tag den tur som en ekstra oplevelse, for den går gennem et meget smukt landskab.

Under opholdet ved Mosel brugte vi den ene dag, hvor det heldigvis var solskin, til at tage en bådfart fra Zell – til Cochem og retur. En usædvanlig smuk tur ad floden, der snor sig langs bakkede vinmarker og romantiske små byer, den ene mere hyggelig end den anden. Turen varer fra kl. 1000 – til kl. 1800, med 2½ times ophold i Cochem.

Et andet ”hit” er at køre på cykel langs floden. Der er anlagt en masse cykelstier, og man kan undgå at komme ud på de befærdede veje. Man behøver ikke at medbringe egen cykel, der er cykeludlejning mange steder.

Også for autocamper- folket er der rige muligheder for at finde en rigtig god plads med udsigt over floden. Sjældent har vi set så mange autocampere i ét område, som langs Mosel. Der er anlagt en masse pladser til autocampere langs floden, så forholdene er rigtig gode, og det er jo nok én af forklaringerne.

Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 750 km til Mosel. Så vores anbefaling vil være – start bilen, og kør en tur til Nürburgring og Mosel, det vil I ikke fortryde.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Tyskland

Hoteller & ferieboliger i Tyskland
Rejser til Tyskland
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/barcelona/byen-der-har-det-hele-storbyferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.