Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Celle

 • Celle - Besøg i tyske julebyer

  (Bedømt af 3 personer)
  20.09.12: Erik Fuglsang
  Vi har gennem de sidste 8 år besøgt mange julemarkeder i Tyskland. Den bedste oplevelse havde vi i Celle i 2010. Vi boede på Hotel Schifferkrug.
  Se hele rejsetippet
 • Julemarked i Celle

  (Bedømt af 6 personer)
  20.04.12: Leif Talbo
  Boede på et gammelt, charmerende hotel - Schifferkrug - 5 personer, som fik tildelt en hel lejlighed, da vi kom (Dec. 2009). Ikke noget luxus, men hyggeligt og rent, og restauranten i topklasse.
  Se hele rejsetippet
 • Miniferie i Celle, Tyskland

  (Bedømt af 3 personer)
  19.04.12: Anna Margrethe Beck
  På vej mod kroen Malkasten i Schwalenberg syd for Hameln, hvor vi havde booket "Spargel-ophold" gennem FDM, gjorde vi ophold i Celle, som er en meget smuk by med utallige bindingsværkshuse.
  Se hele rejsetippet

Rejsetips af samme forfatter

Celle, sommeren 2014
Rejsetips indsendt af:
Frederiksværk
17. aug. 2014

Celle, sommeren 2014

Jeg vil fortælle om Celle og omegn, som jeg besøgte i sommeren 2014. Vejret var blandet, men vi havde paraplyen med!
Det er en by med gamle huse, der er 450 fredede bare i Celles gamle bydel.
Man bliver nødt til at have blikket op, her er så mange detaljer og man opdager ikke dem alle.
Celle, sommeren 2014

På taget af husene er kugler, de indeholder papirer på ejendommen. I gamle dage var alle husene af træ og når de brændte, kunne man finde data i kuglen.
Celle, sommeren 2014

Men der er ikke kun gamle ting, der er en sjov ting, kaldet Lysart Celle: Det er talende lanterner som fortæller spændende og sjove historier men det er svært at følge med, da de taler hurtigt!
Her er lidt mere moderne!
Celle, sommeren 2014

Celle, sommeren 2014

Desuden er der slottet, som er et ”must” at besøge. Vi havde en guidet tur, hvor vi fik en god gennemgang af slottets historie og selvfølgelig historien om Dronning Caroline Mathilde, som på grund af sit kærlighedsforhold til Struense i 1772 blev deporteret til slottet. Hun døde i 1775, kun 24 år gammel. Men hvilken historie. Man har altid hørt at hun levede et fattigt liv men det er ikke sandheden. Hun levede som en dronning.
I slottet er et flot kapel, og et barokteater, vi så begge. Desuden var der en særudstilling, som omhandlede 300 års forbindelse mellem Tyskland og England: The Hanoverians on Britain’s Throne 1714-1834.
Der er en park omkring slottet og Den franske have. Det er blot nogle af de mange ting man kan opdage i Celle. Simpelthen en af de smukke byer i Tyskland.
Bergen-Belsen

Bergen-Belsen

En af udflugterne var til Bergen-Belsen, mindesmærket over koncentrationslejren, der ligger ca. 15 km nord for Celle. Bergen-Belsen var oprindelig en lille lejr men den blev udvidet og rummede, da den blev befriet i 1945, ca. 55.000 fanger. Den mest omtalte fange er Anne Frank, som døde af tyfus i marts 1945.

Det er et stort område, med flere mindesmærker og et stort museum. Det er gratis at besøge museet men det er ikke for sarte sjæle.

Lüneburger Heide

Lüneburger Heide

Så gik turen til Hermannsburg, som ligger på Lüneburger Heide. Vi skulle med hestevogn på rundtur. Heden stod i sit flotteste lyngtæppe.
Celle, sommeren 2014

På turen fik vi en ”Vesper” som er en let frokost med brød og pølser, som hænger ned fra loftet. En hestevogn fuld af damer! Det var en skæg oplevelse.

Hvis I vil vide mere om Celle, findes der en hjemmeside: www.celle.travel Som giver et godt overblik over Celle og omegn. Her fandt jeg også navnet på snapsen, som hedder Ratzeputz, det er en bitter med 58 % alkohol! Det er en, som kradser, kan jeg fortælle men den skulle prøves.
Håber mine oplevelser kan få andre til at besøge Celle.

Kommentarer til rejsetippet om Celle

en oplevelse rigere.

03/10 2014 Anna Ventrup.
En meget intersandt og spændene sted at opleve jeg kan lide at hører om gamle dage og de spændene bygningsværker.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Niedersachsen


Rejser til Niedersachsen
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.