Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Niedersachsen

Læs mere om rejser til Niedersachsen

Rejsetips af samme forfatter

Flot russisk inspireret bygning tæt på Gifhorn
Rejsetips indsendt af:
Synøve og Peter Olsen
Horslunde
14. maj 2009

Gifhorn i Nordtyskland - oplagt til en miniferie

Nej ! – vi er ikke i Rusland, - som motivet på billedet ellers antyder. Vi er kun 350 km fra Kruså, - i Gifhorn, - et oplagt mål for 3-4 dages miniferie.

På vej mod Gifhorn i bil

Kør syd for Hamburg og derpå ad autobanen til Lyneburg, følg ringvejen øst om byen, og ad den næsten snorlige vej mod Braunsveig. Afvekslende tur gennem hede, birk og fyrreskov, godt med rastepladser. Ny omfartsvej udenom Ulsen, - men tag i stedet gennem byen, for at bese byens banegård – i jugendstil, aldeles særpræget, overalt udsmykket i skrappe farver, ingen lige linier, alt er vind og skæv, også trapper og gange – meget seværdigt.

Der er restaurant, hvor man passende kan nyde frokosten, inden turen videre mod Gifhorn. Lidt før Gifhorn, ses i højre vejside ”Landgasthof zum Pilz” – med stor rød fluesvamp i stråtaget på den runde restaurationsbygning. Alt er nyrenoveret for kun ca. 1 år siden. De elegante hvide et-etagers værelsesbygninger, med stråtag ligger tilbagetrukket fra vejen i en stor parklignende have, i læ med liggestole på græsplænerne væk fra vejen. Et godt og roligt sted at bo. Rimelige priser og manden er fin.

Er man til mere liv i gaden, er der jo hoteller i Grifhorn. Den største attraktion i Grifhorn er et møllemuseum som ligger smukt i et stor parkområde omkranset af skov ned til en sø. Her er ca. 12-14 originale vand- og vindmøller fra bla. Grækenland, Mallorca, Rusland, Holland osv. Desuden et utal af arbejdende mølle-modeller fra hele verden i en stor hal. Restaurationen er opført i egnens byggestil – godt med bindingsværk, - samt område med borde og bænke til hvil og eventuel medbragt mad. Her en meget seværdig, rigt dekoreret russisk stavkirke i to etager, med guld-løgkuppel. I kirken ses en mængde utrolig flotte ikoner og prægtig russisk smykkekunst i montre. En arbejdende ikon-maler viser sine færdigheder. Man bemærker et stort bygningsværk udenfor mølleparken. (Som er bygningen på billedet). Den hører ikke til mølleparken, men man kan bla. fra museets P-plads gå over en græsplæne ned til bygningen. Michail Gorbatschow har nedlagt grundstenen d. 19-9-1996, men bygningen er først nu færdig. Bygningen ligner et russisk kloster, utroligt stort og flot, mange store udsmykninger udover de skinnende guldbelagte løgkupler. Man føler sig hensat tilden røde plads. Europæische kunsthandweks-institut Gifhorn, står der på et skilt på porten.

Udover byen Gifhorn, er der kun ca. 18-20 kmtil Wolfsburg, hvis man vil bese VW-fabrikken og den store forlystelses- og videnpark.
Fra Gifhorn ca. 22 km til Braunschweig, hvis man har lyst til at give sig i kast med den. Hjemtur mod Danmark kunne passende gå over Celle for et kort ophold. Lidt inde i byen, - før slottet, en stor gratis P-palds til højre – ca. 5 minutters gang til den gamle bydel med et utal af gamle huse, nogle fra 1400/1500 tallet. Her kan man jo nyde sin frokost. Herfa ca. 25 km ud til autobanen ved Schwarmstedt – og hurtig hjemad.

Henry

Seværdigheder
Road trips
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Niedersachsen

Hoteller i Niedersachsen
Rejser til Niedersachsen
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/andorra/sport-village.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.