Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Det centrale Niedersachsen

Læs mere om rejser til Det centrale Niedersachsen

Rejsetips af samme forfatter

  • Oktoberfest

    (Bedømt af 20 personer)
    06.08.08: Lars Steffensen
    München, Bayerns hovedstad. Men også værtsby for verdens største øl og kulturfest "Oktoberfest"
    Læs hele rejsebeskrivelsen
Celle
Rejsetips indsendt af:
Lars Steffensen
Marslev
10. aug. 2008

Julemarked i Celle

Celle, i Lüneburger-Heide, mellem Hamburg og Hannover.
Weihnachtsmarkt
Weihnachtsmarkt

Når julen nærmer sig, så er der ikke noget der er bedre end, at lade sig inspirere af de mange  julemarkeder der er i Tyskland.

Vores tur gik i 2007 til byen Celle, der ligger mellem Hamburg og Hannover. Byen har dansk historie, altså en smule. Den kære Karoline Mathilde var landsforvist og sad på det smukke slot der er i byen.

Turen er en ren familietur, og er særdeles velegnet hvis man har børn. De vil elske den måde Tyskerne juler på. Det kan vi voksne altså også godt forfalde til.

Byen er fantastisk smuk med sine gamle flotte bindingsværkshuse. Og de gamle huse som er overalt i byen er den perfekte ramme for julestemningen. Der er pyntet op overalt, og der er en hygge og en stemning, over de mange boder der står overalt i midtbyen. Der kan købes alt hvad hjertet begærer af julesting, og der er en masse spændende forretninger at gå på opdagelse i.

Skal man have lidt at varme sig på i kulden, er der en masse boder hvor der sælges Glüwein "gløgg" eller Eierpunch. Og de meget smukke kopper man drikker af, kan man altså få med hjem. Honningkager og klejner brændte mandler. Duften hænger i luften, og kan kun få en i et perfekt julehumør.

Boderne har åbent fra først på formiddagen til langt ud på aftenen. Og det er en enormt tilløbsstykke. Der emmer af liv overalt i de mange strøggader. De små hyggelige cafér og restauranter der byder sig til, er bestemt et besøg værd.

Børnene har gode muligheder for en god oplevelse, da der opstillet små togbaner man kan køre med, og der er sågar et kinder weihnachtsmarkt lige midt i byen. Børnene vil elske det.

Spis morgenmad som de gør i Celle. Vi bestilte godtnok hotel med 1/4 pension. Men havde lyst til en morgen, at udforske lidt af bylivet. De forskellige barer cafér og restauranter i byen, er flittigt brugt af lokalbefolkningen. Også når det er morgenmaden der skal hygges om. Og det gør de.

Det ældste hus i Celle som er en perle af et bindingsværksidyl, danner rammen om en pragtfuld restaurant bar og café i et. Tyskerne hygger og værner om morgenmaden, og efter den oplevelse, begynder man at tænke lidt over hvor hyggeligt det kunne være hvis vi i Danmark, bare kunne gøre det samme. Morgenmad kaffe med alt tilbehør, var overraskende billigt, og kvaliteten var bestemt i topform. Vi besluttede os for at lige netop der skulle vi altså have julemiddagen, da menukortet blev nærstuderet. Vi fik hurtigt bestilt bord til om aftenen. Og derefter kunne vi begynde vores hyggedag i byen. Julegaverne blev købt dernede. For der er bestemt både kvalitetsvarer og specialiteter til priser som er menneskelige.
Efter en hyggelig lang dag i byen, hvor pengepungen blev brugt flittigt, og sanserne havde fået en vitaminindsprøjtning, så var tiden ved at nærme sig, hvor vi skulle finde det ældste hus igen.

I Danmark laver vi verdens bedste julemad, men i Tyskland laver man den næstbedste. And rødkål og en supersovs, som man kun skulle tro lade sig gøre herhjemme, blev serveret med dertilhørende rødvin, og for mit vedkommende weissbier. Middagen blev efterslukket med is og kaffe. Og når prisen skal nævnes, så er det så hele familien Danmark kan være med. Verdensklasse, andet er der ikke og sige til det.

Skulle man få lysten til at udforske Tyskland med de mange julemarkeder, så er der nok at vælge imellem. Godt 200 af slagsen i forskellige byer fordelt over det store land. Det er bare et spørgsmål om at bruge internettet og pejle sig frem til hvilken by man kunne tænke sig at slå sine folder. Find et hotel på FDM, tank bilen, og sus afsted.

God tur til alle, der vil ned og julehygge. Igen i år skal vi ned og julehygge i Tyskland, bare et andet sted.

Julemarkeder
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Niedersachsen

Hoteller i Niedersachsen
Rejser til Niedersachsen
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/berlin/vi-elsker-berlin-storbyferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.