Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Tyskland

 • Centraleuropa, øl og sprød gris

  (Bedømt af 8 personer)
  Juli 2017: 4 uger på 4 hjul rundt i Centraleuropa. Tyskland, Østrig, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn.
  Hjemmefra har vi planlagt alt, booket hoteller & airbnb, bestilt kørselstilladelser til motorveje & byer og skrevet udførlige lister over, hvad vi vil opleve (og spise!) i hver by.
  Se hele rejsetippet
 • Billigt rundt i Berlin

  17.07.17: Pernille G. Pedersen
  Vi blev anbefalet at købe et kleinegruppenkarte til metro og bus. Det var en god ide
  Kortet gælder en dag for op til 5 Pers ( det kan betale sig fra 3 Pers) og koster for ubegrænset kørsel i Zone AB 17,30 euro.
  Se hele rejsetippet
 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Tyskland

Rejsetips af samme forfatter

Heidi
Rejsetips indsendt af:
Lars Steffensen
Marslev
6. aug. 2008

Oktoberfest

München, Bayerns hovedstad. Men også værtsby for verdens største øl og kulturfest "Oktoberfest"
Heidi Heidi Ho :-)
Heidi Heidi Ho :-)

Oktoberfest i 2007

2007 var året hvor turen skulle gå til München. Nærmere betegnet oktoberfest, som må betegnes som verdens største øl og kulturfest.

Vi var 10 gode kollegaer der i årevis havde leget lidt med tanken om, at rejse til München, og feste sammen med det meste af verden. For når oktoberfesten skydes igang i slutningen af september, så er det ikke kun den Tyske befolkning man støder på. Festlige mennesker fra alle verdenshjørner samles hvert år på Theresienwiese midt i München, som er omdrejningspunktet for festlighederne. En gigantisk festplads med ikke mindre end 14 enorme øltelte med plads til omkring 7000 mennesker ihvert, og et par tusinde udendørs.

I december 2006 begyndte forberedelserne så for alvor. Hvordan skulle dette her gribes an. Internettet er det rigtige sted at starte turen. På www.oktoberfest.de .Her er alt hvad man har brug for at vide omkring ølteltene, bestilling af pladser osv. Man kan se webcam fra de store øltelte og se billedgallerier fra de forskellige telte.

Vi fik bestilt plads i Hacker-Pschoor festteltet, som iøvrigt var meget nemt, da der kan bestilles direkte online via deres hjemmeside.
Turen derned bestilte vi ved DSB, og turen foregik med tog ned gennem Tyskland med 270kmt. i de fantastiske ICE-tog som Tyskerne har. Via DSB´s hjemmeside kan der bestilles orangebilletter til europa. Eller via Deutsche Bahn.

Vi var inde mange steder for at finde et hotel, til den rigtige pris. Som udgangspunkt, er midtbyen dyr at bo i, i de dage oktoberfesten kører. Vi fandt et fremragende hotel i bydelen Puttsbrun. Alter Wirt et hotel til 41 euro pr. dobbeltværelse med morgenmad. Et hotel der har en pragtfuld atmosfære, og et fantastisk menukort bestående af typisk Bayersk mad til overkommelige priser. Alt personale bærer de typiske Dirndlkjoler og Lederhosen. Så stemningen er lagt i de rigtige tøjler.

Afstanden in til festpladsen var til at overskue. Der kører både S-Bahn og U-Bahn direkte til festpladsen. Stationen hedder Theresienwiese, og når man står af toget der, og tager rulletrappen op, så går man direkte ud på den enorme festplads, med festtelte boder rutchebaner gynger og karruseller, så der er noget at se på. Det kan anbefales at bestille et Isarkort som gælder et bestemt antal zoner i München, og iøvrigt kan bruges i tog/busser et ugekort til 5 zoner koster 152,- kr pr. person. De penge er givet godt ud, da en enkeltrejse næsten koster det samme.

Fest musik og øl der smager vidunderligt, og en masse mennesker, og snakken går ved bordene. Man kommer meget let i snak med de forskellige mennesker, da gæstfiheden er stor. Man bliver meget hurtigt inviteret hen til bordene hvis der lige mangler at blive fyldt et par huller ud. Heidi-pigerne er en oplevelse, de slæber mad og øl til bordene, så man ikke tror sine egne øjne. Det er ikke ualmindeligt at der kommer en spinkel pige rendende med 10 l øl af gangen. De populære ein mass, som de hedder. 1 l øl koster ca 60,-dkk og det er bestemt en pris der er til at overskue. Maden i teltene er også alt hvad det Bayerske køkken byder på, så der er alt fra sauerkraut til weisswurst og ovnstegte kyllinger.

Vil man kombinere rejsen med en udflugt når man nu er i München, så er der flere muligheder at putte ind i programmet. Sidste år for vores vedkommende, var det en fodboldkamp på det nye stadium, og se Bayer-München spille. En superoplevelse. 80 km udenfor byen ligger Dachau en gammel kz-lejr hvor man kan lade historiens vingesus overrumple én. Ørnereden/ørneborgen eller som den rigtigt hedder Kehlsteinhause som er Hitlers sommerresidens 1800 oppe, med en aldelses fremragende udsigt og på stedet en god restaurent.

Igen i år, går turen til oktoberfest, med alle de spændende oplevelser det medfører.

Til andre der vil en tur ned og opleve dette forjættende inferno af øl, fest og kultur. Så er der bare, at sige. Rigtig god fornøjelse.

Underholdning
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Tyskland

Hoteller & ferieboliger i Tyskland
Rejser til Tyskland
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/korfu/daskalos-studios.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.