Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Rhein-Mosel-Franken

 • Vinsmagning og ridderborge i Mosel

  (Bedømt af 3 personer)
  02.05.13: Jesper Ernst
  Jeg kan varmt anbefale en kort ferie i byerne langs floden Mosel. Der er mange små hyggelige byer med mulighed for gåture i bakkerne, besøg på byernes gamle middlealderborge og ikke mindst køb af rigtig god tysk hvidvin lige fra producentens garage til ganske rimelige priser.
  Se hele rejsetippet
 • Musikmuseum Rüdesheim

  FDM travel rejsespecialist-elev
  (Bedømt af 2 personer)
  09.04.13: Joachim
  Har du lyst til og prøve noget atypisk museums besøg men meget spændende og underholdende? Jeg var i Rüdesheim, hvor vi skulle besøge deres musikmuseum, og jeg må indrømme at det var noget helt specielt.
  Se hele rejsetippet
 • Svævebane fra Rüdesheim

  FDM travel rejsespecialist-elev
  (Bedømt af 3 personer)
  09.04.13: Joachim
  Hvis man er i Rüdesheim og gerne vil have en rigtig god naturoplevelse, skal man helt bestemt tage en tur i deres svævebane.
  Man kan tage med en svævebane (lukkede gondoler) fra midten af byen op til Niederwald, hvor man svæver hen over de utroligt smukke vinmarker det meste af vejen.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Rhein-Mosel-Franken

Vinsmagning i solskin ved rådhuset i Wiesbaden
Rejsetips indsendt af:
Kirke Såby
19. maj 2009

Er du til tysk vin i skønne omgivelser

Hvis du ønsker at smage god tysk vin fra Rheingau og samtidigt opleve Hessen's hovedstad Wiesbaden, Frankfurt, Mainz og Rüdesheim - så besøg området under Rheingauer Weinwoche den 14.-23. august 2009.
Blik ud over gamle og nye bygninger i Frankfurt
Blik ud over gamle og nye bygninger i Frankfurt

Wiesbaden, hovedstaden i delstaten i Hessen er en skøn gammel kurby.

I Midtyskland kan man finde mange forskellige oplevelser: Frankfurts finanscentrum med de mange skyskrabere, en rolig tur i den gamle domkirkeby Mainz eller en tur til Rüdesheim med Drosselgasse.

Og er man blever træt i benene, er det tid til en hyggelig bådtur på Rhinen, hvor man kan opleve Loreley klippen.

Rheingau dækker et ca. 30 km langt område på nordsiden af Rhinen, hvor floden løber øst-vest. Dette forhold betyder, at området dækker nogle af de bedste vinmarker i Tyskland.

Langs hele ruten findes små skønne landsbyer, hvor man oftest kan besøge de lokale vinbønder, hvis man følger Rheingauer Weinroute.
De gamle huse i Mainz overfor Domkirken
De gamle huse i Mainz overfor Domkirken

En særlig oplevelse i Wiesbaden

Tyskerne har en utrolig evne til at arrangere mange fester igennem året. De fleste byer i området arrangerer vinfester, men i Wiesbaden gør de virkeligt noget ud af det. De har nu i mere end 30 år afholdt Rheingauer Weinwoche i den anden uge i august, og her taler vi om en 10 dages uge, da festen starter om fredagen og først slutter om søndagen ugen efter.

I 2009 er perioden fra fredag d. 14. august til søndag d. 23. august.

Mange af de lokale vinbønder deltager i festen (100-120 boder), og hver dag er der mulighed for at smage deres produkter fra middag til midnat. Samtidigt er der skiftende underholdning på 3 scener.

Yderligere oplysninger kan findes på wiesbaden.de
Den varme kilde ved Kockbrunnen
Den varme kilde ved Kockbrunnen

Og hvad kan man ellers opleve i området

Wiesbaden er en gammel kurby, hvor der fortsat er mulighed for varme bade eller et besøg på Casino.

Byen er en skøn blanding af gamle krogede gader og brede boulevarder/parker. De varme kilder springer forskellige steder i byen, og man har mulighed for at smage det svovlholdige vand.

Og ønsker man at få et overvue af byen tager man det vanddrevne tog "Nero Bahn", som langsomt bringer en til toppen af Neroberg, hvor man også kan se den Russiske Kirke, og udsigt over byens vinmarker. Et besøg på slottet Biebrich, herfra går også nogle af bådene, der besejler Rhinen.
Den Russiske Kirke på Neroberg
Den Russiske Kirke på Neroberg

Yderligere oplevelser

I Rüdesheim kan man besøge det Mekaniske Musik Museum, hvor alle former for mekaniske musikinstrumenter er udstillet og demonstreres.

Eller en tur i Frankfurt's Zoologiske have, eller en hyggelig slentretur i Mainz gader, hvor der er mange gode spisesteder.

Og har I behov for "Ro og afslapning", kan I besøge Geisenheim, som er nabo til Rüdesheim. Her er der næsten ingen turister, men en skøn gammel by.

Kommentarer til rejsetips om Rhein-Mosel-Franken

Det lyder interessant

28/05 2009 Liselotte Kvist Christiansen
Det lyder interessant - det må vi prøve.

Rhein- Mosel-Franken_

22/05 2009 Lillian Knudsen
Det er virkelig en god rejsebeskrivelse, man kan mærke hjertet er med. Det er virkelig noget man får lyst til at opleve. Med venlig hilsen Lillian Knudsen
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til
Rhein-Mosel

Ferieboliger i Rhein-Mosel-Franken
Rejser til Rhein-Mosel
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.