Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Rhein-Mosel-Franken

 • Vinsmagning og ridderborge i Mosel

  (Bedømt af 3 personer)
  02.05.13: Jesper Ernst
  Jeg kan varmt anbefale en kort ferie i byerne langs floden Mosel. Der er mange små hyggelige byer med mulighed for gåture i bakkerne, besøg på byernes gamle middlealderborge og ikke mindst køb af rigtig god tysk hvidvin lige fra producentens garage til ganske rimelige priser.
  Se hele rejsetippet
 • Musikmuseum Rüdesheim

  FDM travel rejsespecialist-elev
  (Bedømt af 2 personer)
  09.04.13: Joachim
  Har du lyst til og prøve noget atypisk museums besøg men meget spændende og underholdende? Jeg var i Rüdesheim, hvor vi skulle besøge deres musikmuseum, og jeg må indrømme at det var noget helt specielt.
  Se hele rejsetippet
 • Svævebane fra Rüdesheim

  FDM travel rejsespecialist-elev
  (Bedømt af 3 personer)
  09.04.13: Joachim
  Hvis man er i Rüdesheim og gerne vil have en rigtig god naturoplevelse, skal man helt bestemt tage en tur i deres svævebane.
  Man kan tage med en svævebane (lukkede gondoler) fra midten af byen op til Niederwald, hvor man svæver hen over de utroligt smukke vinmarker det meste af vejen.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Rhein-Mosel-Franken

Udsigt over vinmarker og Mosel ved "opstigningen" af bakkekammen mellem de to byer
Rejsetips indsendt af:
John Abrahamsen
Gentofte
24. feb. 2009

Overraskelse ved Mosel

Mosel er ideel til en bilferie, men husk at kombinere med cykelture langs floden og ikke mindst med en overraskende vandretur mellem Bernkastel-Kues og Traben-Trarbach.

Vores forårsferie 2008 bestod af besøg hos venner og bekendte i Belgien og det sydlige Tyskland. Efter en hæsblæsende uge sluttede vi så af med nogle afslappende dage alene ved Mosel. Men vi skulle ikke kun slappe af, vi skulle også have frisk luft og motion inden køreturen tilbage til Danmark.

Vi havde booket hotelværelse i Bernkastel-Kues og havde hjemmefra besluttet at tage på cykelture langs Mosel et par dage.

Første dag cyklede vi de ca. 22 kilometer til Traben-Trarbach, legede turister der og cyklede så tilbage. En dejlig tur ganske som vi havde forestillet os hjemmefra.

Under cykelturen fandt vi ud af, at det var muligt lige så hurtigt at vandre mellem de to byer, da de ligger temmelig tæt (4-5 kilometer vandretur) ved hinanden i bunden af en bugtning af Mosel. Den tur tog vi så den næste dag.

Vandretur med mange overraskelser

Forsynet med de obligatoriske flasker vand, frugt og chokolade begav vi os en tidlig søndag formiddag afsted på strabadsturen. Den var nu meget nem, men det gik da ret kraftigt op og ned, så er man gangbesværet eller har en meget dårlig kondition, skal man nok ikke vælge den tur.

Vandreturen var en oplevelse med flot udsigt over Mosel, dejlige naturoplevelser med blomster og fugle - f.eks. hørte vi en tjur. Men den store turistoverraskelse blev nu frokosten.

Frokost hos Weingut Karl Caspari

Vandreturen til Traben-Trarbach endte uden for det centrale turistområde, og det første spisested vi mødte viste sig at være et traditionelt tysk spisested med egen vinproduktion og naturligvis styret af ejerparret selv.

Det blev ikke en lille let frokost med et glas øl, som vi ellers havde regnet med inden turen tilbage. Vi fik en meget dejlig frokost med en virkelig god flaske riesling til i gårdhaven. Det blev en lang frokost med hyggelig snak med værtsparret og ikke mindst en lang samtale med et andet par - et ægtepar, hvor kvinden var østtysker og manden var fra Tjekkoslovakiet. De fortalte mange spændende ting om livet i den gamle østblok.

Den megen snak blev suppleret med mange smagsprøver af andre vine, så efter et par timer var vi i godt humør til vandreturen tilbage.

Efter et hurtigt bad gik turen igen tilbage til Traben-Trarbach - denne gang pr. bil - for selvfølgelig skulle vi da have nogle kasser vin med hjem fra Caspari - se Weingut-caspari.de.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til
Rhein-Mosel

Ferieboliger i Rhein-Mosel-Franken
Rejser til Rhein-Mosel
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.