Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv-ferie til det tyske vinland

Tag familien med på en smagfuld kør-selv-ferie i de tyske vinområder Franken, Rhinen og Mosel. Vingårde og de charmerende Weinstuben, hvor passionen kan mærkes, vil fylde jeres rejse med udsøgte smagsoplevelser, og I oplever Tyskland fra sin skønneste side, når I snor jer mellem idylliske landsbyer og romantiske slotte i en storslået, grøn kulisse af vinmarker og dybe skove.

I kan snildt starte jeres kør-selv-rejse hjemme fra garagen, men I kan også lade os stå for billejen og starte jeres bilferie fra lufthavnen i Frankfurt am Main. De fleste årstider er en unik oplevelse i det sydlige Tyskland. Foråret i marts og april er blomsterbugnende smuk, sommeren er tør og behagelig og efteråret bugner igen af modne druer og smukke nuancer. Vinlandet venter med store kør-selv-oplevelser. Rigtig god tur.

Charmenrende landsbyer, vinmarker og romantiske slotte


Storbyvibes i Vinlandet

Stemning i Nürnbergs gamle gader

Frankfurt am Main

Denne kontrastfyldte og internationale metropol, hvor de glasbeklædte skyskrabere vidner om et pulserende forretningsliv, og det historiske centrum stadig charmer med bindingsværkshuse og traditioner, er et spændende udgangspunkt for en kør-selv-ferie i det tyske vinland. Den gamle bydels lokale restauranter byder på æblecider og kraftig lokal mad, og de maleriske smågader og hyggelige kvarterer emmer af landsbystemning. Byens vibrerende kulturliv konkurrerer med Berlin om førstepladsen, så her er nok at give sig til.
 

Nürnberg

Tag på tidsrejse til Nürnberg, hvor bindingsværkshusene i de middelalderlige gader, Tucherschloss og det enorme fæstningsanlæg, hvisker om middelalderfruer og ædle riddere, skal være historier, der får rod i virkeligheden på det kulturhistoriske Germanisches Nationalmuseum. En mere nær og dyster historier kan I derimod opleve på Dokumentationszentrum Reichsparteitagsgelände og Memorium Nürnberger Prozesse, hvor Nürnbergs rolle i nazitiden udforskes. I Handwerkerhof kan I derimod gå på jagt efter spændende kunsthåndværk og specialiteter som Nürnberg-honningkagen, hvorefter en delikat Rostbratwurst skylles ned med en kold øl i de glade ølstuer.

Franken

Bamberg med smukke bindingsværkshuse
Midt i et eventyrligt bjerglandskab med uberørte naturparker, krogede klippelabyrinter, drypstenshuler og lunefulde skove ligger et af Tysklands skønneste vinområder, kendt for sin hvidvin i de karakteristiske bocksbeutel-flasker. Landskabet er og har altid været en gudesmuk kulisse for en fascinerende og mangfoldig kulturhistorie, hvor folkeslag og kulturer har mødtes og er smeltet sammen igennem tiden. Historien kommer til live i de charmerende middelalderbyer, keltiske borge og den romerske grænsemur Limes Germanicus, mens det skønne landskab opleves i al sin vælde i de mange naturparker.

 

Bamberg

Her i Tysklands ældste kongesæde knejser domkirken Kaiser med sine fire tårne over byens tage. I Bamberg, der meget beskedent kalder sig selv for det frankiske Rom, finder I den romantiske og UNESCO-beskyttede Altstadt, hvor det summer af liv, og ”lille Venedig”, hvor bindingsværkshusene dypper sine tær i floden. Midt i det kringlede netværk af smågader ligger det gamle rådhus og slottet Neue Residenz med en farverig rosenhave. Bamberg må siges at være en af øllets hovedbyer, og på de mange bryggerier kan I friske jer op med en dejligt afkølet specialøl oven på dagens kulturelle oplevelser.
På vej mod centrum af Wurzbürg

Würzburg

Tårnene på domkirken St. Kilians kan øjnes på lang afstand, når I kører mod det gamle, smukke bispesæde Würzburg. På bredderne af Mainfloden, hvor I kan bade, og med vinmarker som et smukt bagtæppe ligger den historiske og atmosfærefyldte perle fuld af store seværdigheder og smagsoplevelser. Det overdådige bispeslot Residenz er i dag et UNESCO-beskyttet vidnesbyrd om byens storhedstid, og den imponerende Alte Mainbrücke og de mange fremragende museer vil fylde jeres dage med spændende kulturelle oplevelser. På lørdagsmarked vil I blive opslugt af boder, der falbyder de bedste lokale varer, mens de hyggelige vinstuer tilbyder smagfulde pauser.

 

Vinbyerne

I Frankens mange vinbyer og på de charmerende vingårde møder i et passioneret univers centreret omkring de dyrebare og velsmagende dråber. Vinbønderne viser gerne rundt, og lader jer med stolthed smage på de gode sager. Glæd jer især til at smage på Silvaner, Müller-Thurgau og Bacchus, imens I suger charmen og lokallivet til jer i byer som Kitzingen, Volkach og Iphofen. I kan også bytte lejebilen ud med en tohjulet – eller tobenet - og udforske de mange cykel- og vandreruter, der forbinder byerne.
Neuschwanstein slot - et af Tysklands smukkeste

Der Romantische Strasse

På denne 400 km lange, romantiske rute ligger oplevelserne side om side. Fra Würzburg til Füssen i Alperne går turen over hvislende floder og gennem vinmarker til uberørte middelalderbyer med bindingsværkshuse, farveladeglade blomstergader, pragtpalæer og Biergartens. Her er scenen sat for en begivenhedsrig kør-selv-rejse igennem det sydlige Tyskland.

Når I svinger lejebilen af sted af de hyggelige landeveje, kan I opleve middelaldercentrummet i Tauberbischofsheim, slottet i Weikersheim, den aldeles eventyrlige Rothenburg ob der Tauber, Dinkelsbühls 18 tårne, den runde by Nördlingen, Harburg Slot og slottene i Schwangau. Her kan I finde jeres helt egen favoritby.

Rhinen & Mosel

Vinmarker tæt på Rüdesheim og Rhinen
Der hvor floderne Mosel og Rhinen flyder sammen og har skabt et af de frodigste og skønneste områder i hele Europa, findes et sandt eventyrland af historie og velsmag. Blandt vinmarker og vinsmagninger, slotte og ruiner og fantastiske naturscenarier, venter der en kør-selv-rejse for både livsnydere, børnefamilier og aktive sjæle.
 

Mosels perler

Charmerende Pünderich ligger lunt i Mosels favn med udsigt til bakkeskråninger beklædt med vinranker, der står så tæt at de kan hviske til hinanden. I Zell kan I nyde den levende historie, når I slentrer rundt blandt maleriske bygninger. Besøg historiske vinkældre, smage på Zeller Schwarze Katz og nyd livet i en by, hvor vinen virkelig er i centrum. I Trier, blandt Tysklands ældste katedral med spir og spidse tårne, Liebfrauenkirche og den romerske byport Porta Nigra, runger 2.000 års historie, og middelaldertorvet Hauptmarkt lokker med sydlandske stemninger.
 

Rhinens oplevelsesland

Langs Rhinen findes der et utal af vidunderlige oplevelser. Besøg den sagnopspundne Lorelei-klippe, der næsten uden advarsel rejser sig ved flodbredden, de charmerende byer Assmannshausen og Rüdesheim og Burg Rheinstein og mange andre borge og slotte, der bringer jer ind i et romantisk univers a la Grimms eventyr.

Rheingauer-Riesling-ruten

Den blomsteragtige og parfumerede Riesling hersker nord for Rhinens brusende strøm. Begiver I jer af sted på Rheingauer-Riesling-ruten, der strækker sig godt 70 km fra Lochhausen over Rüdersheim og hele vejen til Florheim, vil I få rig mulighed for at smage den fantastisk lækre væske på vinslotte og klostre. Sagn, legender og spændende historie giver jeres kør-selv-ferie en ekstra dimension, og de mange charmerende byer emmer af sydtysk atmosfære. Alternativt kan I parkere lejebilen og udforske ruten til bens eller på cykel. Så behøver I heller ikke holde jer tilbage med vinen.
Udsigt til Heidelberg på en sommerdag

Deutsche Weinstrasse

Forestil dig, at I bevæger jer igennem et solkysset landskab med Rhinens vinbeklædte bakkesider let pyntet med mandler, figner og citroner og den UNESCO-beskyttede Pfälzerwald som trofast følgesvend. Når I bliver trætte af at køre, gør I holdt i pittoreske landsbyer, ved slotsruiner eller eksklusive vingårde, hvor I fylder maven med lækkerier fra det rustikke pfalziske køkken og lokal vin. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke.

På den godt 85 km lange Deutsche Weinstrasse fra Bockenheim an der Weinstrasse til Schweigen-Rechtenbach ved den fransk-tyske grænse, bliver det hele til virkelighed. Oplev verdens største vinfad i Bad Dürkheim, hyggelige Deidesheim, vidunderlige slotte i Heidelberg, Neustadt og Bad Bergzabern samt den romantiske landsby Dörrenbach. Ind imellem kan I besøge vingårde, hvor bønderne er værter for vinsmagninger og søde oplevelser. Men husk at spytte ud, I er jo på bilferie.
Nyd naturen med familien i Rhinen-Mosel_Franken

Vinlandet for børn

Det tyske vinland er et sandt eventyrland, hvis du tager familien med på kør-selv-ferie. Ud over vandre- eller mountainbiketure i de bakkede og naturskønne landskaber, afslappende og sjove timer ved friluftsbade og søer, hvor I kan begive jer af sted på kano- eller vilde tømmerflådeture, findes der masser af temaparker, legeland og klatreskove, der med garanti kan fornøje familiens yngre medlemmer. I en region, hvor der er produceret legetøj siden middelalderen, kan børnene udleve deres drømme og lade eventyrerne blive til virkelighed på legetøjsmuseer og dukkeværksteder.
 

Gourmet i det tyske vinland

I tror det måske ikke, men det tyske vinland er faktisk lidt af et kulinarisk tagselvbord. Jeres bilferie vil med garanti blive tilsat masser af smagfulde ingredienser og dejlige dråber. Fisk og vildt er dominerende og asparges er en højtelskede spise. Den delikate grøntsag har en helt speciel plads i tyskernes hjerte, og flere steder kan I køre ad såkaldte aspargesruter.

I aspargessæsonen fra april til slutningen af juni, kan I få mange delikate oplevelser på Badische Spagelstrasse fra Heidelberg til Lichtenau. Ikke overraskende er vinen dog regionens helt store trækplaster, så sørg for at smage deres Riesling, Pinot og Silvaner. Prost, og rigtig god tur.
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/europa/liste-4/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.