Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Schleswig-Holstein

Ikke så langt fra Danmark ligger den skønne sydtyske region Schleswig-Holstein - perfekt til en kør-selv-ferie, hvad end du skal på sommerferie eller bare en forlænget weekend. Det flade marskland og vadehavet overfor frodige skove og smukke søer skaber et enestående og kontrastfyldt landskab. Og vil du shoppe er der masser af butikker, caféer og restauranter i Kiel, Lübeck og Husum. Se vores store udvalg af ferieboliger, der kan være base for en masse oplevelser i området og bestil din kør-selv-ferie til Schleswig-Holstein i dag.

Schleswig-Holstein - fra vadehav til marskland

Hvad kan du opleve i Schleswig-Holstein?

Flensborg havn

Charmerende Flensborg

Rejser du til Flensborg, bliver du mødt af en charmerende by med et hyggeligt havnemiljø, masser af forretninger og historie. Flensborg hørte til Danmark i mere end 400 år og du vil opleve, at meget i byen foregår på både dansk og tysk.

Havnen er Flensborgs hjerte, hvor du nærmest kan dufte de gamle maritime traditioner. Du kan også tage en sejltur på Flensborg Fjord eller besøge Flensborgs Skibsfartsmuseum. Har du børn med, når du rejser til Schleswig-Holstein, skulle du tage dem med på Eksperimentarium (Phänomenta). Det er en fænomenal udstilling, hvor alle sanser kommer på arbejde.
Vadehavet og marsken i Schleswig-Holstein

Vadehavet og marsken

Når du rejser til Schleswig-Holstein må du ikke snyde dig selv for en tur til marsken og Vadehavet. Landet er helt fladt, og kun digerne rager en smule op i landskabet. Det hele ligger så lavt, at det ved en stormflod kunne blive oversvømmet, men heldigvis sørger digerne og den fantastiske dæmning ved Ejderens udløb, Eidersperrwerk, for at det ikke sker.

Hop på cyklen eller tag en gåtur på diget, hvor fårene græsser af det salte græs. Vil du vide mere om vadehavet, kan du besøge vadehavsakvariet Multimar i Tönning.

 

Tid til afslapning i Husum

Nordsøbyen Husum er indbegrebet af charme og afslapning. Her kan du drysse rundt i den hyggelige gamle bymidte med skæve huse og smalle gader.

Bliver du sulten, går du ned til havnen og bestiller en omgang nordsørejer direkte fra kutteren eller får dem fra en af boderne i et rundstykke. På havnen er der masser af hyggelige cafeer, hvor du kan slappe af med en kop kaffe, mens tidevandet skifter i havnebassinet.
Fyrtårn - Schleswig-Holstein

Populære seværdigheder i Schleswig-Holstein

 • Glücksborg Slot ved Flensburg var tidligere sommerresidens for det danske kongehus. Se den store rosenhave med mere end 500 slags roser. 
   
 • Gottorp Slot ved Schleswig huser både et kunstmuseum og et lokalarkæologisk museum, hvor du bl.a. kan beundre Nydam-båden. Gå heller ikke glip af den flotte barokhave. 
   
 • I Vikingemuseet Haithabu ved Hedeby kan du blive klogere på vikingernes liv i en flot interaktiv udstilling. 
   
 • Frilandsmuseet i Molfsee ved Kiel har skruet tiden 100 år tilbage. Gå en tur i den landlige idyl eller tag en tur med den lille museumsbane og lad de mindste klappe de mange bondegårdsdyr. 
   
 • Vadehavsakvariet Multimar ved Tönning giver dig et unikt indblik i vadehavets og Ejderens undervandsverden.
Veteranskibe i Lübecks havn

Gammelt og nyt i Lübeck

Lübeck ligger ved Østersøen og dens gamle bydel er fredet og på UNESCOs kulturarvliste. Start din byvandring ved byporten Holstentor med det byhistoriske museum. I havnen lige ved siden af ligger flotte veteranskibe, og du kan komme på en hyggelig havnerundfart.

Hvis du vil have et overblik over Lübeck, kan du kravle op på udsigtsplatformen i Petri Kirke. Er marcipan din last, er du kommet til rette by, for Lübeck er kendt for at være marcipanens mekka. Nyd lidt marcipan-mundgodt på Niederegger Café, og køb det med hjem som souvenir.
Læs mere om Niederegger Café
 

Kiel vækker sømanden i dag

Kiel er en herlig shoppingby med flere indkøbscentre, -passager og gågader i indre by. Den ligger inderst i Kiel Fjord og er Tysklands største passagerhavn. Langs med Kielerfjorden ligger lystbådehavne og sandstrande på stribe.

Rejser du til Kiel sidst i juni måned, havner du midt i en af verdens største maritime events, når ”Kieler Woche” afholdes. Sejlskibe, dampskibe og private sejlbåde kommer fra nær og fjern for at deltage i regattaen, og for de mere end 3 millioner besøgende er der fest, musik, opera, markeder, fyrværkeri og meget mere i 10 dage.

Naturen lokker hele året i Malente

Idylliske søer og skovklædte bakker kendetegner det holstenske Schweiz mellem Kiel og Lübeck. Området er oplagt til små vandreture i den afvekslende natur. Du må ikke snyde dig selv for en ”5-Seen-Fahrt”, en sejltur på de 5 søer mellem Malente og Plön. Turen fører dig forbi små vige og ensomme øer, og du kan få en kop kaffe undervejs. Byen Malente ved Dieksee-søens bred har i mere end 50 år været kendt som kurby pga. søerne og de dejlige omgivelser.

Start nu! Det er let at bestille din rejse til Schleswig-Holstein

Se liste med udvalgte hoteller i Schleswig-Holstein
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.