Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Schleswig-Holstein

Læs mere om rejser til Schleswig-Holstein

Rejsetips af samme forfatter

 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet
 • Forlænget weekend i Karlskrona

  (Bedømt af 8 personer)
  Sverige er et land, som de fleste danskere ofte ikke giver den rejsemæssige opmærksomhed, som landet faktisk fortjener.

  På trods af, at vores naboland mod øst ligner Danmark på mange måder er det alligevel et land, der har mange interessante byer og historiske seværdigheder, der kan gøre os klogere på landet hinsidan.
  Se hele rejsetippet
 • Gensyn med den evige stad

  (Bedømt af 20 personer)
  Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
  Se hele rejsetippet
Typisk bygning på Grosse Strasse i Flensborg
Rejsetips indsendt af:
København N
14. feb. 2010

Flensborg - grænselandets perle

Grænselandet mellem Danmark og Tyskland har sin helt egen plads i både danskere og tyskeres bevidsthed. Området emmer af kulturarv, som ingen danskere eller tyskere bør snyde sig selv for at opleve.
Banegården i Flensborg
Banegården i Flensborg

Næste station er Flensborg

Det havde været en lang tur for de to morgentrætte turister fra København.

Vi havde været oppe før en vis herre fik sko på for at kunne komme til Flensborg inden det blev alt for sent denne vinterdag i november.

Toget satte i gang i Padborg - og på under 10 minutter var toget landet på Flensborg station.

På trods af, at der denne råkolde lørdag ikke var så meget liv på stationen lod vi os ikke afskrække. I stedet købte vi os et kort over Flensborg og begyndte at gå mod midtbyen.
Sct. Nikolaikirche tæt ved hovedstrøget Grosse Strasse
Sct. Nikolaikirche tæt ved hovedstrøget Grosse Strasse

En overraskende livlig og spændende by

Efter 10 minutters gang nåede vi centrum, og her blev vi glædeligt overrasket over at se, at der her var mere liv.

Vi besluttede os for at gå en tur gennem Grosse Strasse, der er hovedstrøget i Flensborg. Det skulle vise sig, at hovedstrøget er fyldt med mange anderledes og interessante butikker, som man ikke kan undgå at bruge tid på.

Inden man som besøgende kaster sig over butikkernes udvalg bør man besøge Sct. Nikolaikirche, der udefra ikke ser ud til at være noget særligt. Når man kommer ind i kirken bliver man dog overrasket over, hvor flot en kirke det er, så en anbefaling herfra er på sin plads.
Detalje fra bygning på Grosse Strasse
Detalje fra bygning på Grosse Strasse

Anderledes bygningskulturarv

Chokoladeforretninger, lædervarebutikker, velassorterede butikker med bøger, vinhandlere, tøjbutikker - hvor skulle vi dog ende og begynde henne?

I starten nøjedes vi med at kigge på bygningskulturarven i Flensborg. Og der er masser at kigge på. Flensborg en by, der er værd at besøge bare for at få mulighed for at kigge på bygningerne.
Bygning i sidegade til Grosse Strasse
Bygning i sidegade til Grosse Strasse

Mange af bygningerne i Flensborg læner sig tæt op af den bygningskulturarv vi kender fra Danmark, men der er alligevel mulighed for at finde markante forskelle.

Det er en af de ting, der gør Flensborg interessant - at bygningskulturen alligevel er så forskellig på trods af, at Flensborg kun ligger 10 minutters togtur fra det sønderjyske marskland.

I løbet af vores dage i Flensborg nåede vi at se mange forskellige bygninger, kirker og butikker. Især bør man som besøgende kigge nærmere på de små restauranter, der ligger på Grosse Strasse, ligesom det kan anbefales at gå ind i de små delikatesseforretninger i området.

Man må ikke snyde sig for et besøg i chokoladeforretningen, tæt ved Sct. Nikolaikirche, hvor der udover en fremragende chokolade også kan findes en flot indretning og en god service.


Typisk bygning i Flensborg
Typisk bygning i Flensborg

Besøg Flensborg

Ingen bør snyde sig selv for at besøge Flensborg og grænselandet mellem Danmark og Tyskland.

Du vil blive overrasket over hvor livlig og spændende Flensborg er - der er en interessant historie, mange interessante butikker, flotte bygninger og venlige indbyggere.

Vi kan sagtens overtales til at besøge Flensborg igen og anbefaler, at andre også besøger grænselandets perle.

Kommentarer til rejsetips om Schleswig-Holstein

Flensborg er altid en rejse værd.

22/02 2011 Hans Werner Hansen
Kan kun tilslutte mig forfatterens bedømmelse af byen Flensborg. I over 400 år, indtil 1864, hørte byen under den danske krone, hvorefter Preussen/Tyskland kom til at præge Flensborg. Der findes en del bygninger fra Christian IV. tid, delvis med konge-/byvåbenskjolde.
Også Flensborg havn med skibsfartmuseet og museumsværftet/-havn er værd at besøge, idet store dele af havnefronten, som går helt ind til byens midte, er frit tilgængeligt. Om sommeren er det et most og sejle med en af fjordbådene ud på fjorden i det dansk -tyske farvand og opleve et meget smukt fjordlandskab. Fra København er det i dag nemt at komme til Flensborg med tog. En DSB IC-togforbindelse kører direkte i 2 timers takt mellem hovedstaden og fjordbyen Flensborg på ca. 3 timer og 50 minutter 7 gange dagligt.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til
Schleswig-Holstein

Hoteller i Schleswig-Holstein
Rejser til Schleswig-Holstein
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/schleswig-holstein/flensborg-graenselandets-perle-miniferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.