Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Schleswig-Holstein

Læs mere om rejser til Schleswig-Holstein

Rejsetips af samme forfatter

Hyggeweekend i Nordtyskland
Rejsetips indsendt af:
Fredericia
25. nov. 2008

Hyggeweekend i Nordtyskland

Kun ca. 60 kilometer fra grænsen finder man et par rigtig gode steder til en lang weekend. Besøg Husum eller Friedrichstadt på en hyggeweekend i Nordtyskland.
Beliggenhed

Beliggenhed

Husum ligger ved Vesterhavskysten, ved bugten syd for halvøen Nordstrand. Friedrichstadt ligger ca. 15 km syd for Husum. Der er ikke langt at køre, kun ca. 60 - 75 km. fra Kruså eller Padborg grænse. Kører du ad motorvejen, drejer du lidt syd for Flensborg fra ved afkørselen til vej 200, og drejer mod vest mod Husum. Kører du via Tønder, drejer du af motorvejen syd for Kolding, og ad diagonalvejen via Jels mod Tønder. Grænsen passeres ved Sæd, og der fortsættes ad vej nr. 5 til Husum. Fortsætter du mod Friedrichstadt ad vej 5, drejes fra ad vej 205 mod øst, små 10 km. syd for Husum.

Brotzeit
Brotzeit

Husum

Husum har en bykerne, som viser mange gamle huse og hyggelige smågader. Miljøet i inderhavnen, hvor Mühlenau har sit udløb, er virkelig hyggelig at færdes i. Dejlige forretninger og mange restauranter ved havnepladsen, samt langs havnens nordside, ud mod havet, I havnen, som er delt i to dele af en vej- og jernbanebro, ligger et spændende søfartsmuseum og en ældre vadehavsfærge, som er ombygget til en umådelig hyggelig og god restaurant. Den hedder ”M/S Nordertor”. Lige ved broen ligger en udsøgt god fiskeforretning, som fører et af de bedste udvalg af havets godter, jeg har set. Husum Slot har en smuk park, specielt når krokusén blomstrer. Der er offentlig adgang til Slottet. Her i juletiden er der et stort, hyggeligt julemarked på torvet foran den store kirke. Det starter den første adventsweekend. Her ved siden af torvet finder man tillige en meget stor forretning, som udelukkende handler med juleting.
www.husum-tourismus.de
Juleudsmykning
Juleudsmykning

Friedrichstadt

Friedrichstadt ligger hvor floderne Trene og Eider løber sammen. Grundlagt af hollandske religionsflygtninge. Det er også en gammel dansk by, og her stod i treårskrigen omkring 1849 et slag mellem danskerne og prøjserne. Vi vandt, så vidt jeg husker. Men byen blev svært beskadiget.
Floderne betyder, at byen er fyldt med kanaler, og omgivet af vand. Den kaldes derfor ”Nordens Venedig”. De hollandske indvandrere byggede det meste af byen, og det centrale torv er flankeret af deres smukke gavlhuse. Der tilbydes kanalrundfarter og udflugtsture på floderne. Mange gode restauranter og spændende byggerier. En dejlig lille by at besøge, og et godt centrum for udflugter i marsklandet.
www.friedrichstadt.de
Mail: touristinformation@friedrichstadt.de
Bramgæs
Bramgæs

Seværdigheder i oplandet.

Først er der det helt flademarskland, med diger og vader. En særpræget natur med et rigt fugleliv, især i træktiden. Eksempelvis fænomenet ”sort sol”. Der er asfalterede cykelstier på digerne og i de bagved liggende områder. Omkring 8 km. sydvest for Husum, tæt ved Witzwort finder men et egnsmuseum, Rote Haubarg. Et typisk bondehus fra det 17. århundrede, med alt under et tag, menneskebolig, stald og lade. Her ses en udstilling om livet og redskaber fra dengang. Sidst vi var der husede bygningen også en god restaurant. På nordsiden af Eideren ligger byen Tönning. Gamle huse og en spændende flodhavn med hoteller og restauranter. Ved flodens udløb i Vesterhavet finder man det kæmpestore sluseanlæg, Eiedersperwerke. Et dygtigt stykke ingeniørarbejde. På indersiden en lille fiskerihavn, og fra molen udenfor sejles ”Sælkigger” ture i vadehavet. Der er en stor P-plads og en fiskerestaurant. Yderst på halvøen ligger det mondæne feriested St. Peter-Ording. Her er en mægtig stor strand og en mængde turistfaciliteter.
Ikke langt fra slusen ligger feriebyen Büsum, med en sjov bykerne og mange turistfaciliteter, bl.a. et stort vandland.
Nord for husum lønner det sig at besøge halvøen Nordstrand. Små kønne byer og en flot natur. For den fugleinteresserede er der ”bid” i vejlerne mellem Ockholm og Dagebüll, helt ude ved kysten. Fra Husum og Dagebüll er der mulighed for færgetransport til de små vadehavsøer. En regnvejrsdag er der ikke langt til Schleswig med Gottorp Slot.

Jeg ønsker mig - -
Jeg ønsker mig - -

Steder at bo.

Steder at bo:
Begge byer rummer mange hoteller og Zimmer Frei. I Husum har vi boet godt på Hotel Hinrichsen, som ligger centralt kun 500 meter fra inderhavn og torvet.

På havnepladsen lige i havneområdet ligger
Hotel Zur Grauen Stadt am Meer.

I Friedrichstadt har FDM samarbejde med et dejligt hotel i midtbyen, lige ved en af kanalerne. Her har vi også boet godt.

Hotel Aquarium
Se FDM´s katalog Miniferie.

Her i tiden fra første søndag i Advent, er der pyntet flot overalt. Så en weekend nu??

Jørgen Gilbert
Fredericia

Kommentarer til rejsetips om Schleswig-Holstein

Dejligt hotel i Husum

19/10 2012 J. Gilbert
Vi har de sidste par gange, vi har besøgt Husum, boet rigtigt godt på Thomas Hotel og Spa. Beliggenhed lige ved inderhavnen, så centralt som muligt. Gode værelser og god morgenmad. Gratis parkering. Kan virkeligt anbefales. Sidste besøg arrangeret af FDM Rejser.
J. Gilbert

Overnatning i Husum - Altes Gymnasium

18/10 2012 Bjarne Sinding
Vores familie har nu et par gange været på mini ferie i Husum, og altid brugt "Altes Gymnsium" (http://www.altes-gymnasium.de/). Og glem så ikke at besøge den meget flotte Fiskerest. LOOF.
Altes Gymnasium har en fantastisk gourmet rest., og fine forhold overalt på hotellet. Wellnes området og pool'n findes bedre andre steder.
Go' ferie.

Hotel "Aquarium", en perle i Friedrichstadt

10/09 2009 Kirsten Poulsen
Jeg har flere gange overnattet på hotel "Aquarium" i Friedrichstadt, og jeg glæder mig altid til at vende tilbage dertil. Værelser og service er helt i top, og man får den dejligste gourmétmad til meget rimelige priser. Er du træt efter køreturen, er det skønt at stresse af i hotellets indendørs pool, inden du går på opdagelse i den smukke hollænderby - og hvis vejret er til det en oplevelsesrig sejltur på kanalerne.

Lukket hotel

08/12 2008 J. Gilbert
Vi har her først i december 2008 besøgt Husum på vores årlige juletur. Jeg kan oplyse, at hotel Zur Grauen Stadt am Meer for tiden er LUKKET. Beklager den forkerte oplysning i min artikel. J.Gilbert
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til
Schleswig-Holstein

Hoteller i Schleswig-Holstein
Rejser til Schleswig-Holstein
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.