Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Lübeck

 • Julemarked i Lübeck

  (Bedømt af 2 personer)
  03.12.11: Finn Sørensen
  Sammen med mine nærmeste venner tog vi til det legendariske marked i den gamle "Hansestad", Lübeck. Den middelalderlige bykerne, inden for ringen af åer, er jo, som også de selv skriver, overskuelig og er tilgængelig, fra et af de små hoteller i byen.
  Se hele rejsetippet
 • Julemarked i Lübeck

  (Bedømt af 4 personer)
  25.09.11: Matilde Olesen
  Jeg har været på julemarked i Lübeck, og hold da op en oplevelse det var, det var så hyggeligt at gå rundt dernede, især da det blev mørk, så man rigtig så lysene være tændt.
  Se hele rejsetippet
 • Julehyggetur i Lubeck

  (Bedømt af 6 personer)
  22.09.11: bettina bech
  Jeg har i mange år været meget vild med julen. Efterhånden som jeg er blevet ældre, synes jeg dog mindre og mindre om julen. Er træt af den er blevet så kommerciel og materiel.
  Se hele rejsetippet

Rejsetips af samme forfatter

 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet
 • Forlænget weekend i Karlskrona

  (Bedømt af 8 personer)
  Sverige er et land, som de fleste danskere ofte ikke giver den rejsemæssige opmærksomhed, som landet faktisk fortjener.

  På trods af, at vores naboland mod øst ligner Danmark på mange måder er det alligevel et land, der har mange interessante byer og historiske seværdigheder, der kan gøre os klogere på landet hinsidan.
  Se hele rejsetippet
 • Gensyn med den evige stad

  (Bedømt af 19 personer)
  Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
  Se hele rejsetippet
Forlænget weekend i Lübeck
Rejsetips indsendt af:
København N
15. juli 2015

Forlænget weekend i Lübeck

Det nordlige Tyskland er et perfekt tilflugtssted for danskere og andet godtfolk, der har brug for en forlænget weekend, hvor man får nye input uden at skulle spendere en mindre formue på rejsen.
En af de Nordtyske byer, der kan tåle et besøg er Lübeck, der med sine 240.000 indbyggere må betegnes som en tysk provinsby, men som med danske øjne er en relativt stor by, der dog har temmelig mange ting at byde på: spændende arkitektur, venlige og hjælpsomme indbyggere og en stemning og charme, som den rejsende ikke kan undgå at blive påvirket af.

Lübeck er på UNESCO´s verdensarvsliste, og for den arkitektur- og historieinteresserede rejsende vil det være særdeles spændende at besøge denne nordtyske hansestad, der var hjemby for store tyske personligheder som politikeren Willy Brandt og forfatteren Thomas Mann.

Velkommen til Lübeck.
Stationen i Lübeck
Stationen i Lübeck

Ankomst til Lübeck

Fra Københavns Hovedbanegård tager det kun i omegnen af 4-5 timer at komme til Lübeck.

Toget fører dig ned gennem Sjælland, Falster og Lolland, og inden du får set dig om er du på færgen til Puttgarden.

Derfra er der kun lidt over en times togkørsel indtil toget landet på stationen i den nordtyske hansestad Lübeck.
En af perronerne på banegården i Lübeck
En af perronerne på banegården i Lübeck

Stationen i Lübeck er en relativt stor rødstensbygning, der blev opført i 1908, og det er en travl banegård, hvor 31.000 passagerer hver dag passerer gennem bygningen.

Selvom bygningen inden for de seneste år er blevet restaureret er bygningen stadig kategoriseret som en bevaringsværdig bygning og dermed en arkitektonisk seværdighed i sig selv.

Stationen er praktisk placeret så det kun tager 10 minutter at gå ind til den historiske bymidte, så man vældigt hurtigt henne ved de seværdigheder man gerne vil se.
Rejsetipforfatteren foran Holstentor
Rejsetipforfatteren foran Holstentor

Holstentor

Ganske få minutters gang fra stationen finder man en af Lübecks store seværdigheder, nemlig Holstentor, der er en af byens 4 byporte.

Holstentor er opført i 1498 og er bygget af mørke mursten. Det er et ganske imponerende og bombastisk bygningsværk, der er et must at besøge når man er i Lübeck.

Inde i selve porten findes Lübecks byhistoriske museum, som ikke er prangende stort, men dog alligevel et besøg værd.
Salzpeicher set udefra
Salzpeicher set udefra

Salzpeicher

Når man forlader Holstentor for at bevæge sig længere ind mod bymidten støder den rejsende uundgåeligt på endnu et spændende bygningsværk, nemlig Salzpeicher, som er en 6-fags-murstensbygning, der ligger i nærheden af både rådhuset og Holstentor.

Salzpeicher er et bygningsværk, der tidligere blev anvendt til opbevaring af salt, der blev transporteret fra Lüneburg til Lübeck. Bygningen har tillige været anvendt til lagring af sild, der i tidernes morgen var en af de største handelsvarer i byen.

Salzpeicher er et smukt og harmonisk bygningsværk, som vil være interessant at besøge for den arkitekturinteresserede rejsende.
Rådhuset i Lübeck er et af de smukkeste rådhuse i Tyskland
Rådhuset i Lübeck er et af de smukkeste rådhuse i Tyskland

Rådhuset i Lübeck

Rådhuset i Lübeck må være et af de smukkeste rådhuse i Tyskland, hvis ikke ligefrem et af de smukkeste rådhuse i Nordeuropa.

Rådhuset er opført i 1230 og er en mørk 3-fags bygning, der springer i øjnene når man står på byens harmoniske rådhusplads.

Når man træder ind i bygningen er det ikke mindre end en imponerende arkitektonisk oplevelse at besøge bygningen, og man bør derfor ikke snyde sig selv for også at træde indenfor i rådhuset for at snuse til atmosfæren og historien i bygningen.
Detalje fra bygning i Lübeck
Detalje fra bygning i Lübeck

Rådhuspladsen i Lübeck

Rådhuspladsen foran bygningen er bestemt også et besøg værd. I sommerperioden bruges pladsen ofte som frugt- og grøntmarked hvor man kan finde asparges, kartofler og andre grøntsager af høj kvalitet.

Om vinteren omdannes Rådhuspladsen til et julemarked, der er berømt over det meste af Nordtyskland for julepynten, glühwein og garanteret god stemning.

Man kan derfor argumentere for, at Lübeck har noget at byde på uanset hvilken årstid man vælger at besøge byen på.
Gågaden i Lübeck - Breite Strasse
Gågaden i Lübeck - Breite Strasse

Gågaden i Lübeck

Som de fleste provinsbyer har Lübeck naturligvis også en gågade, som langt de fleste rejsende vælger at besøge når de alligevel er i byen.

I Lübeck hedder gågaden Breite Strasse, og det er en gade, der starter i nærheden af rådhuset og snor sig gennem byen, og på sin tur gennem denne gade passerer man flere interessante bygninger, der er værd at besøge.
Cappucino med marcipan på en cafe på Breite Strasse
Cappucino med marcipan på en cafe på Breite Strasse

Breite Strasse har, som de fleste gågader, mange spændende butikker og cafeer, hvor man kan få dækket alle sine behov for tøj, sko, mad og drikke.

Der er en afslappet og behagelig stemning på Breite Strasse, og den rejsende bør naturligvis huske at sætte sig på en af cafeerne og drikke sig en kop cappucino med marcipan, som Lübeck er så kendt for at producere.

Denne rejsende må indrømme, at der røg en del cappucino med marcipan igennem systemet i de dage jeg besøgte Lübeck, for de smagte djævelsk godt og var ekstremt vanedannende.
Mariakirken i Lübeck
Mariakirken i Lübeck

Mariakirken

Ikke langt fra Breite Strasse og rådhuset finder man en af de ældste kirker i Lübeck, nemlig Mariakirken, der er en rødstenskirke med to tårn, der blev opført mellem 1250 og 1350.

Bygningen er imponerende indvendigt såvel som udvendigt.
Inde i Mariakirken
Inde i Mariakirken

Inde i kirken kan man beundre fritlagte kalkmalerier og et astronomisk ur.

Det gik aldrig op for mig hvorfor der befandt sig et astronomisk ur inde i en kirke, men det var ikke desto mindre spændende at se hvordan en kirke er dekoreret i det nordtyske.
Astronomisk ur i Mariakirken
Astronomisk ur i Mariakirken

Frem til 1942 kunne man også i Mariakirken se den berømte billedfrise "Døden fra Lubeck", der desværre blev ødelagt under anden verdenskrig.

Selvom den berømte billedfrise ikke eksisterer længere kan jeg alligevel anbefale andre rejsende at besøge Mariakirken, også selvom det koste et par euro i entre at komme ind i kirken.
Buddenbrookhaus udefra
Buddenbrookhaus udefra

Buddenbrookhaus

For den litteraturinteresserede rejsende er det næsten et must at besøge Buddenbrookhaus når man alligevel befinder sig i Lübeck.
Buddenbrookhaus er en hvid, statelig bygning, der ligger i Mengstrasse, en gade ikke lang fra Mariakirken og rådhuset.

Huset er bygget i 1758 og er i dag indrettet til museum.
Inde i Buddenbrookhaus
Inde i Buddenbrookhaus

Den tyske forfatter Thomas Mann, der har modtaget nobelprisen i litteratur har boet i dette hus, og en af hans mest berømte bøger "Buddenbrooks" foregår i denne legendariske bygning, hvor der bl.a. er en udstilling med gamle manuskripter - og der også er en fremragende museumsbutik med mange af forfatterens værker.
Forlænget weekend i Lübeck

Buddenbrooks er blevet filmatiseret og optaget i denne bygning, og det er derfor særdeles interessant at gå rundt i bygningen og indsnuse stemningen.

Selvom bygningen fremstår noget ombygget indvendigt kan man stadig fornemme stemningen og historien, og jeg kan kun sige, at det var et af rejsens højdepunkter at besøge dette berømte hus.
Lübeck set fra vandsiden - Mariakirkens tårne ses i baggrunden
Lübeck set fra vandsiden - Mariakirkens tårne ses i baggrunden

Havnerundfart i Lübeck

Hvis man har brug for at hvile sine ben - eller bare har behov for at opleve byen på en anderledes måde kan det anbefales at tage på havnerundfart i Lubeck.

En havnerundfart i byen giver et godt overblik over byen, det er ikke voldsomt dyrt, det tager ikke halve og hele dage at se byen fra vandsiden og man skal ikke vente lang tid på næste båd idet der i højsæsonen sejler en båd hver halve time, uden for sæsonen sejler bådende dog lidt sjældnere.
Husfacade i Lübeck
Husfacade i Lübeck

Bevarede husfacader i Lübeck

Det er en fornøjelse for øjnene at besøge Lübeck.

Der er virkelig mange bevarede husfacader i byen, der giver byen et charmerende præg.

Selvom mange bygninger er voldsomt indbygget indvendigt har den rejsende en fornemmelse af at besøge en gammel og historisk by, og man kan derfor med fordel gå en tur rundt i byen blot for at se på husfacaderne.
Helligåndshospitalet set udefra
Helligåndshospitalet set udefra

Helligåndshospitalet i Lübeck

En af de bygninger, der er spændende at betragte udefra er Helligåndshospitalet.
Bygningen blev opført i 1286 og er dermed en af byens ældste bygninger.

Helt frem til 1970 boede der ældre og syge i bygningen, og set fra et arkitektonisk synspunkt er det en interessant bygning at besøge.

Helligåndshospitalet er en af byens mest besøgte bygninger fordi ejendommen er så velbevaret.
Typisk gade i Lübeck
Typisk gade i Lübeck

Besøg Lübeck

Lübeck er efter enhver tænkelig standard en spændende by at besøge. Byen har en overskuelig størrelse, der er masser af spændende arkitektur, hyggelige cafeer og spisesteder og der er en afslappet og venlig stemning i byen.
Det falder mig vanskeligt at sige noget dårligt om Lübeck, og selvom jeg kun har besøgt byen en enkelt gang er det bestemt ikke sidste gang jeg har besøgt byen - jeg vil nemlig gerne tilbage ved juletid for at besøge de berømte julemarkeder, som byen er så berømt for.
Typiske bygninger i Lübeck
Typiske bygninger i Lübeck

Hvis læserne af dette rejsetip endnu ikke har besøgt Lübeck kan jeg på det varmeste anbefale en tur til byen - jeg vil love på forhånd, at I ikke vil fortryde at investere tid og penge i denne nordtyske hansestad.

God rejse !

Seværdigheder
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til
Schleswig-Holstein


Rejser til Schleswig-Holstein
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/adelaide/eventyrlig-rejse-til-sydaustralien.og-hvad-deraf-kan-foelge.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.