Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Schwarzwald

I det sydvestligste hjørne af Tyskland, ca. 900 km fra Danmark, finder du Schwarzwald, der er mest kendt for det flotte bjergerige terræn, der er gennemskåret af grønne enge, frodige vinmarker og vidtstrakte skovområder. Schwarzwald er også kendt for sine mange kursteder og bade, da der mange steder springer både varme og mineralholdige kilder.

Grønne Schwarzwald

Vinmarker i Schwarzwald

Vinlandet Schwarzwald

Hvis det er første gang, du rejser til Schwarzwald, så bliver du måske overrasket over, hvor meget vin, der dyrkes her. Især vinene fra den vestlige del er ganske udmærkede.

Vinen vokser bedst på de varme og sydvendte skråninger, for eksempel på bjergene Kaiserstuhl og Tuniberg og i Glottertal. Nogle steder er skråningerne så stejle, at det ikke er muligt at bruge maskiner på markerne, så markarbejdet i høj grad må udføres manuelt.
 

Aktiv ferie i naturen i Schwarzwald

Hvis du vil have en aktiv ferie i naturen, er det oplagt, at du rejser til Schwarzwald. Der er masser af dejlige vandreture, hvor du passerer gennem skyggefulde skove for senere at sno dig op forbi vinmarkerne og de blomstrende enge eller langs med rivende bjergfloder.

 Omkring de små hyggelige byer finder du både korte vandreture, der kan klares på et par timer, og længere ruter, der er mere krævende. Hvis du elsker at køre på mountainbike, er der nogle rigtig gode ture i det bjergrige terræn.
Udsigt ud over Freiburgs centrum, Schwarzwald

Vinvandring i Glottertal

Glottertal er et lille vinområde, men på grund de fordelagtige forhold laver man faktisk ganske udmærket vin. Glottertal byder på en vinsti, hvor du kan blive klogere på vindyrkningen og dens historiske udvikling via 20 tavler, der står fordelt på ruten.

Turen starter med en stejl opstigning, men du bliver belønnet med en fantastisk udsigt over dalen og vinmarkerne. Når du kommer tilbage til byen, kan du slå et smut forbi vinkooperativets butik og få en smagsprøve på den lokale vin.
 

Et besøg i Freiburg - Schwarzwalds hovedby

Den charmerende by Freiburg, som blev grundlagt i 1120, er kendt som hovedbyen i Schwarzwald. Der er ca. 200.000 indbyggere, men alligevel kan du sagtens få fornemmelsen af storby.

Byen emmer af historie og kultur, og den gamle bydel bærer stadig præg af middelalderens byggestil. Mest kendt er domkirken, der strækker sit gotiske tårn op over tagene i den gamle by. I gaderne og de små stræder omkring hovedgaden Kaiser Joseph Strasse finder du både store varehuse, men også små hyggelige butikker og cafeer, hvor du kan smage et stykke af den kendte lagkage Schwarzwälder Kirschtorte.

God mad i Schwarzwald

Du behøver ikke at være bange for at gå sulten fra bordet på din rejse til Schwarzwald, selvom du sandsynligvis aner hvad der gemmer sig bag de sjove navne på menukortet. Schwarzwald er kendt for sit høje gastronomiske niveau uanset om du vælger en luksusrestaurant eller et mere ydmygt Gasthaus.

I slutningen af april starter aspargessæsonen, og de lokale restauranter har helt styr på hvordan man skal servere denne hvide delikatesse. Du må ikke snyde dig selv for at nyde asparges i selskab med den perfekte ledsager: hvidvin dyrket lokalt i nærheden af aspargesmarkerne. Velbekomme!
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/canada/montreal/liste-rejsetips/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.