Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sydtyskland

Læs mere om rejser til Sydtyskland

Rejsetips af samme forfatter

  • 2 skønne uger i Florida

    (Bedømt af 23 personer)
    09.03.09: Helle Bærentsen Quottrup
    Mit rejsetips handler om 2 forrygende uger i Florida. FDM travel sørgede for bestilling af flybilletter samt reservation af bil og hoteller. Det var super tilrettelagt.
    Læs hele rejsetippet
Freiburg - lige i centrum
Rejsetips indsendt af:
Helle Bærentsen Quottrup
Egå ved Aarhus
27. okt. 2011

Freiburg - lige i centrum

Rigtig mange danskere kører forbi Freiburg når de skal til Frankrig på sommerferie, men jeg kan varmt anbefale at du prøver holde lidt ferie i dette område.
Freiburg er en storby med en lille bys hygge. Her finder du små gader med hyggelige specialbutikker. I mange af gaderne er der små kanaler (ca. 30 cm. bredde og 10 cm. dybe) hvor vandet løber - på varme dage ynder børnene at sætte fødderne i det kolde vand og blive svalet af.
Find Münsterplatz med den store kirke, hvor torvehandlere hver formiddag kommer ind med deres boder m. grønt, blomster, træværk, kød, kurve, oliven o.m.a.

Tag sporvognen ud og se Freiburg fodboldstadion, som er blevet stor og flot efter at de nu spiller i Bundesligaen.
Når du overnatter i området får du flere steder et Konus-kort som giver hele familien mulighed for at køre med regionaltog fra Offenburg i Nord til Basel i syd, samt alle sporvogne i Freiburg.

Vi har flere gange boet på Camping Münstertal ca. 20 km. fra Freiburg. Når vi skal til f.eks. Freiburg eller Basel tager vi toget, som går lige uden for campingpladsen. Jeg kan varmt anbefale denne plads, som udover smuk beliggenhed mellem bjergene tillige giver mulighed for at leje eget badeværelse og har områdest bedste restautant - Zur Bure Stube (husk at bestille bord, for det er ofte optaget). Her er udendørs svømmepøl samt indendørs svømmepøl som er opvarmet til ca. 28-30 grader. Det er er kursted, hvilket tillige giver mulighed for wellnes og massage, hvis man har lyst til dette.
Europa Park
Europa Park

For børnene - Europa Park og meget andet.

Brug en hel dag i Europa Park i Rust - Tysklands svar på Disney Land. Her er noget for både store - de vildeste rutchebaner og små - sejle i junglen oma.
Midt på dagen kommer parkens stolthed - det store optog, med bl.a. musene som kendetegner Europa Park.
Er du til sommer-bobslæde, skal du besøge Hassenhorn Coaster i Todtnau. En utrolig lang bobslædebane, som er sjov for hele familien.
Et besøg værd er også Stein Wasen Park, hvor der mange forlystelser, dyg og også bobslædebane.
I müenstertal kan du besøge sølvminen, men tag godt med varmt tøj på, for du kommer langt ind i bjergets indre, hvor der er temlig koldt.
Tag svævebanen til feldberg og nyd udsigten - i en klar dag kan du se til både Schweiz og Frankrig.
Hyggelige Staufen
Hyggelige Staufen

Staufen, Laufen og dejlig hvidvin

Start dagen med en slentrende rundtur i den lille by Staufen, hvor vandet risler i de små kanaler i gaderne. Stop ved konditori Decker, hvor du kan sidde på den gamle træbro over vandet, og nyde din kaffe/the/is - og måske en af deres fantastiske jordbær- eller hindbærkager.
Kør en tur langs Markgräfler vinruten, som strækker sig fra Freiburg i Nord til Riehen i syd. Her kører du på små veje gennem vinmarkerne og møder ikke mindre end 69 vinbønder, som sælger vin og gerne viser frem. Min egen favorit er Laufener Wein i Sulzburg-Laufen. Selv hvis du ikke er den store vindrikker er turen så smuk, at du bør køre den alligevel.
Fra begyndelsen af august hvert år, holder flere af byerne vinfest på skift. Så der er rig mulighed for at opleve vinfest i området. Vinfesten i f.eks. Staufen varer fra fredag til søndag - og det er virkelig en fest.
Turist-tog i Colmar
Turist-tog i Colmar

Strasbourg, Colmar eller Basel

Et besøg i Strasbourg (Frankrig) er absolut også værd at bruge tid på. At se Europa-parlementet er en stor oplevelse, som kan foretages både fra land og fra vandsiden. Der sejler turistbåde rundt, hvor du samtidig får en masse information og de bygninger du passerer.
Colmar (Frankrig) er så smuk, med små kanaler (petite Venise) og hyggelige gader. Du kan tage turen med turist-toget fra turistinformationen eller sejle en hyggelig tur i de små både på de små kanaler.
Skal du til Basel (Schweiz), så tag regionaltoget. Her kører du gennem vinmarker og på skråninger, hvilket gør turen meget smuk. Der er ca. 1,5 km. fra banegården ned til den gamle bydel, som er meget hyggelig. Husk at medbrige lidt CHF, for Schweiz er som vi, heller ikke med i Euroen.

Shopping - mærkevarer for alle

Har du et stort shopping-gen, så brug en dag i Metzingen (ligger ca. 175 km. nord for Freiburg - lige syd for Stuttgart).
Her finder du Outlet City Metzingen, som har alle mærkevarer til fantastiske lave priser.
Du kan bl.a. finde Hugo Boss, Adidas, Burberry, Tommy Hilfiger og mange andre.
Se evt. www.outletcity-metzingen.com
Ja, der er meget at se og opleve i Sydvest Tyskland.

Kommentarer til rejsetippet om Sydtyskland

Fine rejsetips

10/07 2017 Jeppe
Absolut fint beskrevet!

Fine rejsetips

10/07 2017 Jeppe
Absolut fint beskrevet!

Fantastisk rejsetips

31/05 2012 Lene Juul Pedersen
Det er et fantastisk velskrevet rejsetips, med mange forslag til aktiviteter. Jeg kan se at det er egnet til at tage turen der til med tog, som vi har talt om hos os. Jeg får lyst til at tage af sted til sommer, nu må jeg se om jeg kan få familien med på ideen.
Hilsen Lene
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.